Acemi miyim yoksa eşim haklı mı?

Rica ediyorum bana yardim edin
Ben bir Kadin olarak tabikide esimle evimizde kavgalarimiz var kendi hatalarimim da var.
Ben çok fazlasiyla acemiyim evlilik nasil yürüyor bilmiyorum bir kadin olmak nasil bilmiyorum evli bir kadinin görevlerini bilmiyorum ilk evliligim ve yasim 20, esim çok ama çok yasamis bilmis biri kendi buyumus kendi hatalarini kendi cozsmus ögrenmis o yüzden esim baya bi ilerde ve agir basli nerde nasil konugacagini biliyor nerde kendisini nasil tutacagini biliyor ama ben onun gibi degilim ben daha çogu deli dolu bir kadinim ve egimin benden beklentisi onu dinleyeyim onun verdigi kararlari kabul edeyim ve laf söylemeyeyim ya bak tamam bir kadin olarak esimin dedigi veya istedigini kabul etmek zorundayim ama bende istiyorum benim karar verdiklerimi kabul etsin sadece ben degil?
Esime bunu dedim bana diyor sen diyor benle evlisin diyor evin esi benim evi koruyan benim diyor o yüzden benim dediklerime uymak zorundasin ben tabikide ikimizin kötülügün istemivorum benim düsüncelerim daha olgun daha yasamis tozmus biriyim sen çok fazla yagamadin görmedin o yüzden benim dediklerimi kabul etmek zorundasin diyor ve
ben bunu duyunca üzülüyorum sanki ben evlenmisim onla o nasil istiyor öyle olayim onun her dedigine evet diyeyim beni hiç düsünmüyor karsilikli olarak ayni karari vererim yok sadece o dogru karari verebiliyor

Tamam anliyorum ok acemiyim ama beni yilda evde veya annemlere birakip 7-8 yillik arkadaslariyla
Paris'e gitmek istiyor ne yilda ve yine geri donecek yeni yil bittiginde bu onunla bizim 2 yeni yilimiz ve benle Paris'e gidecegine arkadaslariyla gidiyor bu benim çok zoruma gitti ve ona dedim

Bana diyor sirf evlendik diye arkadaslarla disari çikmak yasak mi ben diyorum hayir tabikide ama basta yeni yilda mi insanlar ailelerle geçiriyor ve sen beni birakip arkadaslarinla geçiriyorsun
Ve ayrica evlendigimizde beri her ama her hafta sonu erkek arkadaslarina gidip futbol oynuyorlar baslarda çok sorun çikariyordum niye çok geç geliyor diye veya bir hafta sonu da benle kal diye O sürekli hafta sonlari benle disari çikiyor geziyoruz sonra da arkadaslarina gidiyor.
Egim bana diyor senle evlendim diye arkadaslarimdan vazgecmem ben.
Nolurusnuz bana yardim edin
Ayrilmayi düsünüyorum ama yapamiyorum onu seviyorum

Daha fazla duymak bilgi istiyorsanız bana özelden yazın
Acemi miyim yoksa eşim haklı mı?