gunos🫶🏻 şu an kiz kiza oturdugumuz bir masadayiz ve yakin arkadasim bundan birkac ay once sevgilisinin bedelli parası icin 10 tane ceyrek altin bozdurdugunu itiraf etti hahfhhdhd yani bisey diyemiyorum, benim sevgilim askere gitse ben de onun icin bozdururdum sanirim altinlarimi...(asik olunca bizim s@laklik seviyesi)
ama kredi cekmek baska bisey sanki, 200 bin bedelli askerlik icin 300bin kredi ödüyormusum, ayriliyormusuz, ben hala kredi ödüyormusum hdjjdjd komik olurdu 😄
erkekler, siz sevgilinizden boyle bisey ister miydiniz? kizlar, siz sevgiliniz icin boyle bisey yapar miydiniz?
Kızlar, erkek arkadasınızın bedelli askerligi icin kredi ceker miydiniz?
Maddiyatın ilişkiye fazlaca karışması tehlikeli bir alan yaratır. Birlikte olunan kişiye destek olmak güzel bir şey ama kredi çekmek gibi büyük bir adım, ilişkiye gereğinden fazla yük bindirir. Eğer gerçekten gerekli ve karşılıklı güven tam ise düşünülebilir, ancak bu tür finansal sorumlulukları bireysel çözmek en sağlıklı olanı. Çünkü maddiyat ilişkideki duygusal bağı gölgede bırakmamalı.
Valla anne babam geri bile ödemene gerek yok diyerek bedelli paranı vericez bedelli yap dediler. Kabul etmedim, normal gittim, 6 ay yaptık, 6 ay değil 1 sene 1 sene değil 2 sene dahi olsa kılım kıpırdamazdı. Üstelik Anıtkabirde Ulu Önderin huzurunda onun askeri olarak ona hizmet etmek nasip oldu. Onun mezar odasına girebilmek, onun mezar odasını canlı canlı görebilmek şansına sahip oldum ki buna hiçbir insan eğer cumhurbaskanı, basbakanlar, genel kurmay baskanları filan değilseniz erişemezsiniz. Şuana kadar hayatta beni en büyüleyici en etkileyici an bu olmuştu ve ölene kadar gurur duyup anlatabileceğim bir anı oldu. Bedelli yapsaydım asla bunlara şahit olamayacaktım, kaldı ki kız arkadaşımdan para isteyeceğim bedelli için. Benim için bir utanç olurdu açık ve net.
Saçmalamayın ya hu kızlar, bu kadar da değil. Parası yoksa gitsin yapsın 5 ay daha, 1 ay zaten yapacak 5 ay daha yapsın.
Askere gitmediği 5 ayda o parayı kazanamıyorsa ne diye bedelli gidiyor zaten, sanki bizim zamanımız gibi 18 ay askerlik.
Hem erkekleri bu kadar şımartıyor, tembelleştiriyorsunuz kızlar olarak, hem de "erkekler çok feminenleşti, nerede o eski maskülen erkekler?" diye sitem ediyorsunuz.
Ben bir baba olarak, eğer oğlum askere gitmediği 5 ay sürede o parayı kazanacak bir iş yapmıyorsa ödemem bedellisini, gitsin yapsın gelsin. Sanki bana dağda terörist kovalayacak. Biraz mıntıka yapacak biraz patates soyacak biraz da araç yıkayacak vs vs.
Sevgilim, ben ve enayiliğim muhteşem bir üçlüyüz 🙃😂
Şaka bir yana, ben paramı paylaşma konusunda hiç tutucu bir insan değilim. Hele ciddi olduğum bir ilişki varsa ortada paranın lafını yapmam. Ama bu demek değil ki enayiyim. Onun bir kısım açığı kalmıştır ve benim ona destek olma imkanım vardır, böyle bir durumda desteğimi veririm. Bu sadece sevgilim değil, hayatımda bulundurduğum herkes için geçerli. Ama birinin bir şeyi için kendimi borçlandırmam muhtemelen. Öyle bir konuma gelmediğim için de emin olamıyorum.
Bir çok insan benim yaptığımı da enayilik olarak görüyor bazen ama değil. O an hayatımın mutlu bir dönemi ve harcanmak için var olan parayı keyfim için harcamamdan doğal bir şey yok 🤷🏻♀️
Yakın arkadaşım 2ay önce askerden geldi. Parası vardı ama bedelli yapmadı sonra pişman oldu. Hakkari sınırına yolladılar eline daha silah bile alamayan insanı. Hala konusu açılınca çok kötü zamanlardı aklı olan bedelli yapar diyip duruyor. Onun yaşadıklarını az çok tahmin ettiğim için sevgilime destek olmam diyemem. Kredi çekmem ama sonrasında pişman olmıyıcağım miktarda belli bir yardımda bulunabilirim.
İmkanım varsa yapardım, olmayan bir parayı bulmak ve ona bunu dayatmak saygısızlık olurdu. Onun dışında iki tarafta çalışıyor ve birbirinden her anlamda emin ise ortak olarak bunu sağlayabilir. Bu ilişki düzeyi ve aradaki bağlara dayanan bir durum. Yoksa 6 ay ayrı kalmak, hayattan kopmak insanı yorabilir bir süreç. Herkes kaldıramaz bu durumu.
Yapmazdım yaaa. Kredi çekmem. Yani bilmiyorum o an düşünemeyip çekebilirim de aşık olduğum kişi için. Ama o geri dönünce her şey eskisi gibi devam eder mi, pişman olur muyum bilemem. Zor bir karar yaa.
Ulan millete ne saf hatunlar denk geliyor bize denk gelenler de ifritin soyundan mübarek 😅.. tabikii ödetmem aksine ben sevgilimi sırtımda taşırım ne münasebet.
Ceza Hukuku pratik soruları çözüp bana eşek diyecek kadar cesur olacağını aklımın ucundan bile geçirmem 😂 Ben de varmış öyle enayi kızlar, öğrendiğim iyi oldu demek istemedim aslında 😂
hiç bir erkek bunu haketmez. kendini öderken yıprattığına değmez. gir bir mağazaya kendine alışveriş yap gez eğlen o parayla oda gitsin 6 ay yapıversin askerliğini bi zahmet.
Ben sorumluluk konusunda katı bir insanım. Parasi olmayan adam gitsin adam akilli askerliğini yapsin. Paran yoksa konusunu bilr açmazsin istemek de ne ya
Körün gözü açıldığında ilk kırdığı şey bastonuymuş. Bir kadın böbrek hastası kocasına böbreğini verdikten sonra kocası sevgilisiyle kaçıyor ve buna benzer nice olaylar