günaydın, mutlu pazarlar 🫶🏻 soruyu daha cok erkeklerin fikrini almak icin sordum cunku kadinlarin, erkeklerin giyimine pek karistigini dusunmuyorum genel olarak. ama bir erkek sevgilisinin acik giyinmesini istemiyorsa, bunun sebebi cok sevmesi midir, yoksa ozguvensizlikten midir?
ben ailesi tarafindan giyim olarak cok kisitlanmis bir kiz olmadim hicbir zaman, daha cok kendimce belirledigim sınırlarım vardi. sitede sıklıkla görüyorum su siralar, sevgilim tayt giyemez, diyen erkekleri; sevgilim askılı giymeme izin vermedi, diyen kızları. dekolte, mini, mayo, bikini, tayt... bunlardan bir erkegin rahatsizlik duymasini anlayisla karsilayabilirim bir yere kadar ama eger kıskanıyorsa, hayatindaki kadina istedigini giyebilecegi ortamlar sunmali bence erkek.
plajda mayo giymesini istemiyor mesela, o zaman villa kiralayip orada bikini giyebilmesini saglamalı.
bir yildonumu yemeginde kızı arabayla getirip goturmeli, gittikleri yerde sosyokulturel acıdan yuksek seviyedeki insanlar olmali (bu tipte insanlarin kadinlari daha az süzdügünü dusunuyorum) ve en azindan kızın romantik bir aksam yemeginde saten, mini bir elbise giyebilmesine imkan saglamali.. gibi gibi.
bu yalnizca acık giyinenleri degil, tesetturlu kizlari da ilgilendiriyor, pantolon giymesinden rahatsiz olan, uzerine uzun bir pardesu giymesini isteyen bir sevgiliye sahip olan bi kiz arkadasim var, cok renkli basortuler takmasini istemiyor cunku "dikkat cekermis"
salt "kısıtlamak", ozguvensizlik gibi geliyor bana. her seye tamam demek, hatta kadini dekolte giymesi icin tesvik etmek de g.. vatlik gibi. siz ne dusunuyosunuz?
Sevgilisinin giyimine karışan biri, daha çok seviyor diyebilir miyiz, yoksa ozguvensizlikten mi karısıyordur?
Sevgilisinin kıyafetine karısan erkek, oz guvensiz ve guvenilmez bir erkektir. Kızlar bir erkek sizin kıyafetinize karışıyorsa bu sizi sevdigi icin degil oyle giyinenlere baktıgı icin kendi gibi kâvşakların da sizi bakacagını bildigindendir, bu hicbir zaman şaşmaz. Gâvatar mıyım izin vereyim diyenleri duyuyor gibiyim hemen cevabımı vereyim; madem acık giyinmesinden rahatsızsınız gidip kapalı giyinenle beraber olun. Sonucta gokten dusup bir anda sevgili olmuyorsunuz. Manken gibi kızları gorup keske boyle sevgilim olsa diye aglarlar, oyle birisiyle beraber olunca da 180 derece degistirip palyacoya cevirmeye calısırlar. Sevgilinin giyimine karısmak ozel alanı ihlal etmektir, cok guzel olmussun askım demek yerıne onu bunu giyemezsin demek saçmalık. Kendinize uymayan kisileri hayatınıza alıp baskalarını darlamayın. Erk’kler ne alakası var diyecek ona da cevap vereyim; ben gece kulubune giden, kız cevresi cok olan birisiyle beraber olmam bu durum beni rahatsız eder benlik değil, gidipte boyle birisiyle beraber olup oraya gidemezsin, sunla konusamazsın demeye hakkım yok. Bana uyanı bulur hayatıma devam ederim olay bu kadar basit nokta aksi asla kabul edilemez.
ayy cok zor bi soru. simdi soyle diyeyim acik giyinmeye tesvik etmesi evet ayynen soyledigin sey gibi. kiyafete karismasini ben kendi uzerime uyarlarsam, bu donemde rahatsiz oluyor olmasini anlarim. rahatsizliğini dile getirir bana ben de dikkat ederim ki normalde cok acik giyinen biri degilim zaten. ama ahkam kesilmesinden hoslaniyorum oturur konusuruz halledilmeyecek veya vazgecilmeyecek bir sey degil kiyafet benim icin cunku zaten dedigim gibi yerinde giyinirim. karismiyorsa da acikcasi bi problem arar miyim, eger dozunu abarttiysam ve buna ragmen karismiyorsa ararim evet. yine de tum bunlari ozguvensizlige veya cok sevmeye baglayamam. tamamen kisiyle, yaklasim tarziyla alakali oldugunu dusunuyorum bu karisma olayinda cok sevme veya ozguvensiz olmanin. sadece sunu soyleyebilirim, bundan eminim cunku. sevgilisine baskalari bakacak diye rahatsiz olup giyimini duzeltmeye calisip da disarida aynen oyle giyinen kizlara agzi sulanarak bakan adam da ozguvensizin en onde gidenidir. eger kiyafet konusu aramizda geciyorsa bu sorunun onu sadece beni "cevreden korumus olma" amacli olmasini isterim, bi onceki cumlede bahsettigim gibi bir sey sezersem dunyayi da dar ederim. konuyu biraz dagittim ama boyle ahshhahshs
Evet, Türk erkeklerinin belli hassasiyetleri olabiliyor bu konuda, ancak bu durum aşırıya giderse problem yaratır. Bir erkeğin sevgilisinin giyimi hakkında bazı yorumlar yapması, aslında ilgisini ve koruyuculuğunu gösterir, ama bu sınırlarını aşarsa, baskıcı ve özgürlük kısıtlayıcı bir hale dönüşür. İlişkilerde denge çok önemli; küçük hassasiyetler doğal ancak karışmak kontrolcü bir hale gelirse, sağlıklı bir ilişki kurmak zorlaşır. Sevgi, özgürlükle birleştiğinde daha güçlü olur.
Daha çok seviyor da diyemeyiz özgüvensizlik de diyemeyiz. Bende kendi adıma konuşayım açık giyinirim ama yazlık bir bölge de büyüdüm ve bu böyle alıştım kendime yakışanı giyerim. Çok abartmam. Ama hayatıma aldığım insan bundan rahatsız oluyorsa dikkat de ederim. Böyle şeyler için kalp kırmaya gerek yok.
Bence sevgilinin giyimine karışmak sevgi değil, özgüvensizliktir. Seven kişi, karşısındakinin birey olduğunu unutmadan, ona kendi sınırlarını çizebileceği alan tanır. Kısıtlamak yerine güven ve anlayışla yaklaşmalı. Sevgi, sahiplenmek değil, saygıyla destek olmaktır. Özgürlüğü kısıtlayan sevgi, zamanla ilişkiyi boğar.
Zaten bir insanla birlikte olmaya kalkıyorsanız o insanın giyimine kuşamının her şeyini kabul ediyorsunuz demektir sonradan değiştirmeye çalışmak saçmalık ya başında kabul etmeyeceksin ya sonradan ses etmeyeceksin.
Ben karışırım ama bu özgüvensiz olmamla alakalı değil. Beni aldatır o bu diye düşünen bir insan değilim. Aldatırsa o kaybeder ben yoluma başkasıyla devam ederim. Lakin giyimine dikkat etmeli. Yani başkalarının ilgisini çekmesi veya bakmaları beni rahatsız eder. Benimleyken gittiğimiz yere uygun elbise giyebilir. Ailesi ile yazlığa gittiğinde tabi mayo giyebilir ya da bikini lakin öyle aşırıya kaçmadıkça. İstanbul gibi bir yerde yaşıyoruz sapık ve iğrenç zihniyette bir ton insan var ona göre giyinmesini biliyorsa sıkıntı yok.
Bu arada yazdıklarına da cevap vereyim. İsterse villa da kiralarım çok lüks yerlere de götürürüm. Kulübe de götürürüm loca da otururuz ama dediğim gibi ben varsam yanında sıkıntı yok. Sorun çıkaran varsa zaten gerekeni yaparım.
Her zaman derim. Bir erkek giyimini kısıtlamak zorunda kalacağı bir kadını değiştirmek yerine en baştan hayatına almamalı. Hani derler ya erkeği değiştirme, erkeği değiştir. Bu konuda da benim için kadını değiştirmeye çalışma, direkt kadını değiştir. Eğer kadını öyle kabul ediyorsanız buna şikayet etmeye hakkınız yok, yapacağınız şey en baştan sınırı koyup hayatınıza almamak. Kız arkadaşımla şunu giyme bunu giy şunu giyme diyerek boşa zaman kaybedemem. d
Sevgilisinin giyimine karışan biri, aslında seni sevdiğinden değil, kendi eksik güvenini dışarıdan onay almakla doldurmaya çalışıyordur. Kendi özgüvenini başka insanlarda arayan biri, seni sadece bir yansıma olarak görür, seni olduğun gibi sevemez. Gerçekten seviyorsan, partnerine saygı duyar, onu değiştirmeye çalışmazsın. Kimse, sevdiği kişinin üzerindeki kontrolü elinde tutmaya çalışarak sevgiyi kazanamaz.
Zaten istediğimiz bu en azından benim istediğim bakış açım bu. Mini etek şort ne bileyim dekolte giyip hırto pazarında kendini sergilemesine gerek yok. Ben buna ayar olurum mesela. Kıskançlıktan ziyade içten rahatsızlık duyuyorum bu yüzden de genelde normalin dışında açık giyinen kadınları hayatıma almıyorum ilişki anlamında.
Hayırlısı Allah herkesin kalbine göre versin valla artık devir değişti ve iyice zorlaştı. Erkeklerin çoğu kadın gibi olmaya başlamış davranış olarak da görünüş olarak da.
Özgüvensizlikten dolayı yapmıyorlar bence ya, tabii illaki yapanı da vardır da, yine de sevmeyen erkeğin karışacağını düşünmüyorum umrunda bile olmaz. Ama bu kişinin kendi sınırlarına kadar karışmaya gitmemeli, kişi zaten kendi sınırlarını biliyor olmalı
Sevgilisinin giyimine karışan biri, bazen daha çok seviyor gibi görünse de, aslında çoğu zaman özgüvensizlik veya kontrol etme isteğinden kaynaklanabilir. Böyle biri, partnerinin dış görünüşü üzerinden kendi güvenini sağlamaya çalışıyor olabilir. Gerçek sevgi, kişinin kendini olduğu gibi kabul etmesini ve özgürlüğünü kısıtlamadan ilişkide olmaktır.
Gerçek sevgisi sahiplenmeyle gelir Ciddi olarak seven erkek karısının veya sevgilisinin başka erkeklerin mastürbasyon malzemesi haline gelmesini bakan erkeklerin ağır cinsellik içeren rezil düşünceler içersinde olmasını kabul edemez. Kadınlar cinsel obje dönmekle ilgi alaka görmek arasında ki farkı bir türlü anlayamazlar.
Hadi diyelim ki kıskanç ve bunu normal kabul ettik. Kısıtlamak nedir ya... Normal iletişim kurup rahatsızlığını dile getirse, genelde orta yol bulunur zaten.
Orta yol bulunma sebebi de kadının yanlış giyindiğini düşünmesi değil, sağlıklı iletişim ve karşılıklı saygı sayesinde olur.
Kendi adıma, sağlıklı bir şekilde dile getirildiği sürece kıskançlık ya da rahatsızlıklar, yapıcı olmayı denerim ama komple kendimden feragat edemem 🤗
Özgüvensizlik olarak bakmıyorum bu konularda, seviyordur diyim ama sevgiden çok ortam devir malum yani kim sevdiğinin dikkat çekmesini ister, bu şekilde düşünüyorum
Tabikide zamanında iki tarafta hata yapmış olabilir ama doğru yolu istiyorsa ıkiside dikkat etmeli ama özellikle kadın neden çünkü erkek kısmı cok çabuk yükseliyor kadının giyimine ama kadın çok ilgilenmez daha duygusal yaklaşır
Bunun sadece sevmek ile ilgili olduğu kesin değil seviyor diye baskı yapıp giyimine kuşamına karışmamalı karşıyorsa kendine özgü güven problemi var zayıf hissedebilir kendini