Lütfen bir çözüm söyleyin?

Sevgilimin yanına işe girdim aşçılık okuyoryöve o da mutfakta çalışıyordu. Neyse daha sonra bu iş yerinde üzermde cok baskı oldu ve az maas alıyorum sevgilim 2,5 senedir ben 5 aydır burada çalışıyorum. Ve sorun şu ki bizim çalısıtıgımz dükkanın karsısına önceden bizim dükkanın patronu yeni dükkan açtı ve bizi cagırdılar ve simdi biz işten cıkmak istiyrouz oranın şartları ve parası daha iyi diye sevgilime 2 miz beraber söyleyelim dedim o bir anda baska bir sebep sunul ben cıkıcam dedi ve planı seymiş 2 mizde baska sebepler sunup daha sonrasında oraya baslamak onun sundugu sebep annem hasta ben kapanıs olamam benim sebebim de maas konusu ama adama karsıya gecicegimizi demicez işten cıktıktan sonra karsı gecice neyse bu simdi benden önce işten cıktıgı içn ben kendimi zor durumda hissediyorum ve adama acık acık abi karsı taraf bana igi bir para teklif etti ben bu yüzden cıkmak istiyorum demek istiyorum. Ge ayriyetten Şu an calsıfıgım yerde cok üstüme geliniyor ve yoruluyor sizce adama dogruyu söyleyip çıkmakt mantıklı degil mi ama diger türlü karsıdaki adam bizi cagırıyor gibi olcak ve düşmanlık olsun istemiyorum
Lütfen bir çözüm söyleyin?