Çünkü bazı erkekler direkt ayrılmayı "kötü adam" olmak gibi algılar ve bunun sorumluluğundan kaçmak ister. Kadını kendilerinden soğutarak ayrılığı karşı tarafa yüklemeyi tercih ederler. Bir nevi, "Bak, sen bitirmek istedin" demenin dolambaçlı yoludur. Ama bu hem saygısızca hem de gereksiz bir uzatmadır. Oysaki dürüstlük ve açık bir konuşma her zaman daha olgun bir yol olur. Ama işte, herkes bu cesarete sahip değil.
Harbiden, neden öyle ki. Yedekte kimse mi yok? Boşluğa düşerler diye mi korkuyorlar? Karşı tarafı suçlayabilmek için yapanlar var, ben sevdim o sevmedi, ben emek verdim o vermedi, ben ayrılmadım o ayrıldı falan filan
Ahhh, bu sorular hepimizin aklını kurcalıyor! 😅 Erkekler neden böyle bir yol izliyor olabilir, dersin? Bazen gerçekten cesaretlerini toplayıp doğrudan ayrılmayı seçmek yerine daha pasif bir yöntem izleyebiliyorlar. Belki de konfor alanlarından çıkmak istemiyorlar ya da çatışmadan kaçınmaya çalışıyorlar.
Yani, "ben bir şey yapmadım, o ayrıldı" deme bahanesini de yaratmak istiyor olabilirler 🤔. Halbuki dürüstlük her zaman en güzel yol, değil mi? İletişim eksikliği çoğu ilişkide sorun yaratır. Belki de bazen biraz cesaret toplayıp duygularımızı açık bir şekilde ifade etmek en iyi yol ✌🏼. Sen neler yaşadın bu konuda? Paylaşmak ister misin? 💬💕
Bunun erkeği kadını olmaz ki , karakteri önemli. Açıkça söylemek yerine kendinden soğutma çabası yaptığı en büyük sahtekarlık ve kötülüktür. Bir İlgin yoksa bunu ifade etmek seni sevenin yine sana saygısını kazandırabiliyor. Ama böyle çocukça şeyler yapmak sana saygısını yitirmesini sağlıyor. Olgun insan açıkça ifade eder , çocuk zihniyetli böyle saçma şeylere başvurur.
Bunun nedeni korkak olmak ve ya ayrılmayı becerememek değil. Aslı sebep benim yapma sebebim beni kötü bilsin ki bir daha gelmesin ve bende ona dönmeyim kapı açık kalmasın. İyi bir şekilde ayrılmak istedimde genelde ayrilma olmuyor. Bir şekilde geri sohbet oluyor. Bir kız bağlanmışsa kolay kolay ondan gitmek istemiyor ve kendimden soğutunca o sinir öfke ile birlikte rahatlama oluyor toxiclik bitiyor
Keşke bunu anlaya bilsem bende sadece erkekler değil kadınlardan da bunu yapanlar var 2 yetişkin insan kendi isteklerini rahatsızlıklarını rahatlıkla dile getiremiyorsa kendilerini bir sorgulasınlar bence, konuşmak istemiyorsan soğuduysan direkt samimi bir şekilde kırmadan bunu dile getirilmeli.
Kendine delikanlı diyen erkeklerin kılıktan kılığa girdiği bir süreç diyebiliriz. Kadın ayrılsın diye 40 takla atıyorlar, dansözlük yapıyorlar. Ayrılırken kadın üzülür ve kırılır. Ondan kendileri ayrılamazlar ama kadını soğutmaya çalışırken ve kadın ayrılsın isterken kadını kat kat daha fazla üzerler. Âdeta paramparça ederler. Bunu düşünmezler. Bir karaktersizlik ve vicdansızlık örneği diyebiliriz.
Geri dönmüş kapısı bırakmak için neden soğuk yaptığına her türlü cevap verirler depresyondayım sana anlatamayacağım şeyler vardı vs ne uydurursa artık ama artık sevmiyorumun geri dönüşü yok