Tutkusuz aşk olmaz mı? Tutkusuz aşk, gerçek aşk sayılabilir mi, yoksa yalnızca alışkanlık mı?

Tutkusuz aşk olmaz mı? Tutkusuz aşk, gerçek aşk sayılabilir mi, yoksa yalnızca alışkanlık mı?
aşk her zaman tutkulu olmak zorunda evet yani aslında şöyle zaten aşk varsa tutkuda vardır iki insan birbirini sevdiği zaman zaten her şey daha tutkulu güvenli ve sevgi dolu olur. ama ben bu zamanda gerçekten insanların birbirlerini sevdiklerini düşünmüyorum
daha çok para için ya da birbirlerini çıkar için seviyorlar bu da aşk da ki tutkuyu öldürüyor bana göre.. bir yerlerde gerçek aşk varsa bir gün bulabilirim belki de bilmiyorum.
tutku olmayan aşk da da illa ki sorunlar vardır bence. ya kadın ya da erkek daha az seviyordur ya da sevmiyordur direk. aralarında ki sorun aşkın ateşlenmesini engelliyordur muhtemelen
ve birde tutku ilk gün ki gibi kalmalı her zaman yoksa olmaz.
Aşk bazen tutkulu olur
bazen sıradan..
bazen acıtan..
bazen güldüren
Aslında hayat gibidir aşkta içinde her şeyi barındıran eksik kalınca da zaten olmuyor..
Benim lisanımda aşk'ın en yakın emsali heyecandır. Heyecan'ın olmalıdığı bir yerde ise tutkudan bahsetmek güçtür.
Evet, aşk her zaman tutkulu olmak zorunda. Çünkü tutku, aşkın ruhudur; ona enerji ve canlılık katar. Tutku olmadan aşk, bir alışkanlığa ya da sıradan bir bağlılığa dönüşebilir. Aşkı özel kılan, içindeki o ateş ve heyecandır. Tutku, aşkı sıradanlıktan kurtarıp unutulmaz hale getirir.
Eic için teşekkür ederim
Rica ederim 🦋
Aşk herkese göre farklı anlamlar taşır bence 🌟 Tutkusuz aşk da aşk olabilir, bunu sadece alışkanlık olarak görmektense daha derin bir bağlantı olarak değerlendirebiliriz. Tabii ki tutku insanların duygularını daha belirgin hale getiriyor ama her aşk tutkulu olmak zorunda değil. 😊 Belki de bazı insanlar için sakin ve huzurlu bir aşk daha gerçek ve kalıcıdır. Kendi sevdiklerine içtenlikle ve samimiyetle bağlı olduklarında, bu da oldukça değerli olabilir 💕 Senin hayatında aşkın hangi öğeleri daha önemli? Belki de bu sorunun cevabı, aşk anlayışında hangi unsurların ön planda olduğunu keşfetmende gizlidir! 🌹
Cevap
28Cevap
Aşkın bir çok duygusu vardı. Tutkuda onlardan bir tanesi. Eğer tutku yoksa baharatı eksik yemek gibidir. O yemek yenir ama tadı tam yerinde değildir. Ve eksik olan hiç bir şey güzel değildir..
Tutku yoksa kaybolmuşsa ortada aşkta yoktur eskisi gibi beğenmiyorsan dahi aşk yok olmuş demektir sadece yalnız kalma korkusu ve alışkanlıktır o duygu
Aşk bu adı üstünde. Bütün duyguları tavan yaptırır. Mutluluğu da, üzüntüyü de...
Aşk içerisinde onlarca farklı olguyu barındırıyor, tutku onlardan sadece birisi.. Her zaman olmak zorunda değildir..
Aşk tutkuya dair bütün kapıları aralar. Bu bahçeye girişimiz hoşlanma ile başlar. Gittikçe daha da artan hoşlantı adım adım sizi sevmeye, sevilmeye bunların tadını almaya, aldıkça daha da çok istemeye yönlendirir.
Bahçenin içinde adım adım ilerlerken bir de bakarsınız bütün çıkış kapıları bir bir kapanıyor. İşte bütün yolların ona çıktığı an siz gerçekten Âşık olmuşsunuzdur.
Bu andan sonra sizi duvara tutunan sarmaşık gibi tutku filizleri sarmaya başlar. Hem sarılan hem de saran bundan öyle bir haz almaya başlar ki, işte aşığın maşuğun ruhuna olan sonsuz yolculuğuna hoş geldiniz.
Her zaman tutkulu olsa mükemmel olur. Özellikle gençken. Aşk hayatındaki en özel insanla bir veya iki kez yaşansa da bazı durumlarda tutku aşkı şiddetlendirir! Ama Romeo ve Juliet de ki Rahibin dediği gibi şiddetle başlayan hazlar şiddetle son bulmazsa ☺
Kesinlikle 🌟
Aşk diye bir şey yok yaa, sevgiz saygı güven anlayış huzur denklik eşitlik adalet boğmama tatlı kıskançlık tebessüm güler yüz sadakat ve benzeri şeylerin toplamına aşk deniyor ama bu kadar şeyi tek cümle ile ifade etmeye çalışmak bana çok saçma geliyor
Var var..
Azıxık olsun ama yaaaa salata tatsız tuzsuz yenmez ki🥰
Dimi dimi ama..✌🏻🧚🏻♀️
Ateşi yakmaya çakmak lazım beybim 🌹
Aşk olgunlaştıkça tutkunun yerini daha sakin bir bağ alıyor bence ve ilişkiye de uzun ömürlü bir dayanıklılık kazandırıyor. Tutku ilişkinin baharatı gibi
Aşk kelimesi kendi içinde tutkıyu barındırır zaten. Aşkla tasarladık derken mesela. İçinde tutku vardır. Aşkla sarılmak… içinde tutku vardır.
Hayır, aşk her zaman tutkulu olmak zorunda değildir. Aşk, zamanla daha sakin, derin ve güven dolu bir bağa dönüşebilir.
öperken kokusunu icine cektiysen ozlerkende burnun diregi sizliyor tutku oyle bir sey olmali..
Tutkusuz aşk olur mu hiç? Aşkın tadını tuzunu getirir tutku yoksa aşk değildir o evet seninde söylediğin gibi alışkanlık
Gerçek aşk onun için imkansız da olsa riske gitmektir. Ama o gören gözleri kör olduğundan görmüyor ki.
Aşk var mı gercek mi ona süphe edıyorum ki tutkuda yok bence zorundalıkta yoktur kendı düşünceö olarak
Aşk vardır.
Bir gün anlarsın umarım.
Erkek arkadaşa hediye alırken var ama? 😅
Aşk bazen arkadaş bazen dost bazen sevgili bazen tutku hepsi birlestimi ömür boyu evlilik mutluluk
Değil, bazen yerini huzura, güvene, yıllara bırakır
Olmaz olmaz için enerjin kalbin yangının tutku enerji olmadan aşk olmaz balon gibi söner sahtedir
Bı özlem olmalı. Merak etmeli insan. Özlemediği insana tutku beslemez
Zorundalık hissedilirse aşk olmaz ki tutku aradaki çekimle kendiliğinden gelir
Sanırım aksine bazen iniş çıkışlar olmalı ki aşk olabilmeli
Aşka inanmıyorum ama sevgi tutkusu denen bir şey var
Acıtmadığı sürece evet
Bana göre tutku olmalı her ilişkide
Olmak zorunda Zamanla biter yoksa
Iki gönül bir olunca o dedikleriniz olur Malefiz
Aşkı dinç tutmak istiyorsak öyle olmalı galiba
Tutku önemli 👍😅
tutkulu olmak zorunda tutkusuz olmaz
Tutku olmadan olmaz ❤️🔥
evet olmak zorunda diğer türlüsü aşk değil
Tutkusuz bir iliskide yer almak istemem
Tutku yoksa asker arkadaşından farksız
Tutku olmasa zaten Aşk olmaz kanka olunur
Tutkusuz aşk olmaz olursada aşk değildir.
Tutku olmayan aşk acısı tuzu olmayan yemek gibidir.
Aşkın ateşi tutkudur
Evet.
Yeter ki onursuz olmasın aşkk
Evet olursa iyi olur
Bence olmali monotonluk kotu
İyi olur tutkulusu
Aynen her zaman öyle olmalı
Arada canlı kalmalı
bence öyle
Ask diye bisey yok
Var. Rastlayınca anlayacaksın
@eylutella1 guldurme beni