Bu, ilişkiye ne kadar bağlandığıma ve o kişiye ne kadar değer verdiğime bağlı olur. Eğer sevgilim hayatımın çok önemli bir parçası haline geldiyse, bir anda yokluğu büyük bir boşluk hissettirebilir. Günlük rutinimde, hayallerimde, hatta gelecekle ilgili planlarımda onun varlığına alışmışsam, gidişiyle birlikte bir eksiklik yaşamak kaçınılmaz olur. Böyle bir durumda kendimi boşlukta hissederim; hem duygusal olarak hem de hayata dair bir süreliğine yönsüz kalabilirim.
Ama bazı ilişkiler vardır ki, içinde kendini kısıtlanmış ya da sıkışmış hissedersin. Eğer böyle bir durumda sevgilim hayatımdan çıkarsa, belki de bir tür rahatlama hissi yaşayabilirim. Kendime daha çok alan açılmış gibi hissedebilirim, ama bu his genelde bir ilişkinin gerçekten sağlıklı olmadığı durumlarda ortaya çıkar.
Bence esas soru şu: O kişi hayatımdan çıkarsa, kendimi tamamlanmış bir birey olarak hissedebilir miyim? Çünkü sevgi güzel bir bağdır, ama kendi varlığımızı ve mutluluğumuzu sadece birine dayandırıyorsak, bu durum gidişlerinde bizi daha da savunmasız bırakır. Sevginin varlığıyla büyümek güzel, ama yokluğunda da ayakta kalmayı öğrenmek gerek. 😊
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
İlk iki ex’imde özgürlüğüme kavuşmuş, mutlu hissetmiştim. Çünkü bana ihanet etmişlerdi. Geri dönüşü olmayacak bir bitiş ve hayatıma yük oluşları sebebiyle ayrılık hayal kırıklığım bittiğinde iyi hissettirmişti. Ama son ex’imde öyle olmadı. Tabii ben alışmışım ya boynuzlanmaya, ayrılmak istediğinde bunu da sallamam sanıyordum. Ama hayatımdan tamamen çıktığında çok boşluğa düştüm. Çünkü bu seferkinde ihanet veya büyük bir problem yoktu. Haliyle içim soğuyamadı. Aradan 2 ay geçti hala rüyalarıma girer.