evet uzun zamandır inceliyorum ateistler bu sitede özellikle dini konularda sorulmuş sorulara oldukça alaycı bir usluple ve saygısızlıkla cevap yazıyorlar açıkçası bugune kadar çevremde inanmasa bile bu kadar çok eleştiren ve karşısındakinden sanki daha üstün daha zeki daha araştırıcı kişiliğe sahip bir insan olduüğunu kanıtlama çabasına giren bir kişi görmedim lakin bu sitedeki soruları takip edene kadar meğer ne kadar çok hazmedemeyen varmış bu ülkede müslümanları? peki soruyorum herkes eşit değil mi kimse kimseden üstün değil bu kendini kanıtlama çabası karşısındakini suçlama çabası niye? .. kendileri için var olmayan argümanlarla dalga geçmek te ayrı bir dünya kafası açıkçası. yav sen madem reddediyorsun ozaman niye reddettiğin şeyleri kaile alırsın.keşke biraz da saygılı olabilmeyi becerebilsek sorun kalmayacak ta
Cevabın nedir?
+1 yıladı üstünde red ettiğin şeyleri kaile alırsın . inanmadığın ya da bu zamana kadar sana inandırılması zorunlu tutulmuş birçok şeyin bir anda yalan olduğunu bilmek insan hayal kırıklığı ve kandırıldığını gösterir bu zamana kadar ben kandırılmışım tek ben değil bütün insanlar.. şimdi kimse kimseye müslümanlık taslamasın ben böyle müslümanlığı kabul etmiyorum bi sorsanıza kendinize peygamberimiz arapmış lakin şuanda hangi arap ülkesi müslüman ülkelere yardım ediyor ? adamlar paşalar gibi altınlar içinde yaşıyorlar nerde bunun müslümanlığı ? eee kimse kusura bakmasın ama ben dindarım diye geçicen insanlarn ne haltlar yediğini ve müslümanlığa uymayan kutsal kitaba uymayan birçok özelliğini görüyoruz . işte ben günümüzün bu müslümanlığıyla dalgamı geçerim arkadaşım ve herkes düşüncesini söylemekte özgürdür bence biraz araştrmacı ve kendinize güvenin baksana gizlemişsin bile kendini cesaretsiz olmayın neden bukadar korkuyosunuz herşeyden ? inanmak ya da inanmamak tercih meselesidir sizler ateistlerle dalga geçebiliyosanız ateistlerde dindarlarla dalga geçer bu bu kadar basit..
04 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yorum yapıp yapmadığım kendimi gizleyip gizlemediğim tamamen özgür seçimimdir bunun altında bişey aramak çok saçma öküz altında buzağı aramak gibi. evet inanıp inanmamak tercih meselesidir. şu an ki yorumunla bile sanki sen zekisin biz gerizekalı biz inanıyoruz çünkü koyun gibiyiz. yav arkadaşım ilk önce sorumun mesajını anla sonra yorum yap.
- +1 yıl
:)
Soran+1 yılinsanların inançlarını yargılayacak kadar masum değiliz hiçbirimiz. vermek istediğim mesaj açık ve nettir. insanların iç dünyasıyla dalga geçmek saygısızlığın alasıdır. senin yazdığın konunun nedeni biz burda çözüm bulmaya çalışıyoruz . hafiften ince mesaj vermeye çalışyıoruz kimse kimseden üstün değil. senin reddettiğine biri inanıyorsa bu inananlara aptal muamelesi yapılmasını gerektirmez.
sanırım anladın. iyi günler- +1 yıl
herkes herkese saygı göstermek zorunda . sizler nasıl bizlere hakaretler yağdırabiliyorsanız bizlerde böyle oluruz burda çözüm bulamassın zaten :) herkes öncelikle kendini düzeltmeli . iyi akşamlar.
En İyi Cevaplar
etki tepkiyi doğurur. müslüman egemen bir toplumda ateist olduğunu sır gibi saklamasını beklersen üstüne üstlük o devletin başbakanı kalkıp da ateistlerden bi b.k olmaz derse bu tepki kaçınılmaz olur. müslümanlar nasıl ki islamiyet hakkında düşünce özgürlüğüne sahipse onlar da sahip. Tıbba ve bilime büyük katkıda bulunan birçok insanın da ateist olduğunu düşünürsek bunu onlara borçlusun başka bir deyişle.
00 Yorumla
Bunlarınki popülarite amaçlı onlar benden senden daha iyi biliyorlar dini ama ortama girdiklerinde ilgi çekmek amaçlı din değişdiriyorlar hani tek amaçları popüler olmak ama ezildiklerini görmeyecek kadar kör olmuş durumdalar .. Madem İnanmıyorsun da kardeş inanmadığın şeyi niye inkar ediyorsun madem yok niye onu kötüleme amacındasınki boş boş boş ...
55 Yorumla
Soran+1 yılezildikleri filan orası Allah a kalmış ama dediğim gibi inanmadığın argümanların muhasebesini niye yaparsın işte ben de burayı anlamış değilim mantıksız geliyor bana. evet konunun özeüne biraz da olsa yaklaşan yorum bu oldu. teşekkür ederim
- +1 yıl
+++
5 6 kişi var gözlemlediğim kadarıyla kapıdan kovulup bacadan giren =) Krem peynire taparlar Allah kitapla ilgileri yok ama nerde İslamla alakalı soru olsa hemen orda biterler. Sırf sabote etmek için =) Birde dikkat ederim o sorularda birbirlerinin cevaplarına yorum atıp haklı çıkarmaya çalışırlar =)
(bunu da en iyi cevap seç ki görsünler)32 Yorumla
Soran+1 yılevet benim gözlemlediğimi sen de gözlemlemişsin. ilk başlarda rahatsız etmiyordu şimdi açıkçası rahatsız olmaya başladım.
- +1 yıl
Bu 5-6 kişi arasında ben var mıyım ya :\
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
17Cevap
+1 yılKimse kimsenmin inanç sistemi ile dalga geçmemeli kesinlikle katılıyorum.Özgürlük hakarete kadardır çünkü.Ama şunu da kabul etmezsek at gözlüğü takmış oluruz:
Sitede her soruda yobaz kadın ve erkeklerin insanlara hakaret yağdırdığını da dile getirelim değil mi?
Yani bu atesitlere inat olsun diye mi yapılıyor? Bizim günahımız ne? Müslümanlık zorla,hakaretle,burun sokmakla insanları kışkırtın mı diye emreder?
Bu cevabım lütfen burayı dini forum sanan ve insanları sürekli rencide eden yobazlara gelsin.Bu arada dine küfretme cüretini gösteren ateistlerin de gözümde yobazlar kadar bile değeri yok.10 Yorumla
+1 yılatesitler alay etmiyor, böyle bir ön yargiya varmadan önce müslümanlar müslümanligi nasil yasiyor onun hesabini yapmak gerek.
müslümanlar müslümanligi öyle bir hale getirdilerki sadece atesitler tarafindan alay konusu degil ki21 Yorumla
Soran+1 yılmünafık diyoruz biz onlara. evet her iki tarafta da yobaz savunucuları olabilir fikirlerin... önemli olan karşılıklı saygı ve anlayış. iç dünyaya müdahele etmek saygısızlığın alasıdır bana kalırsa.
Yapmış olduğum incelemeler sonucu , yabancı akım ve kültürlerini benimsemişler sürekli takip halindeler, sözcükleri cümleleri çok iyi kullanıyorlar, ar, haysiyet, namus gurur, gibi kavramları tanımlama olarak kabul etmiyorlar, sonuçta onlarda insan zamanla birşeyleri anlamaları uzun sürmüycek.
11 Yorumla- +1 yıl
Tietro ne incelemesi yaptın. Ateistlerin hayatına girip inceleme mi yaptın anket falan mı düzenledin. namuzsuz olmak sübyancı olmamak mı kadınlara saygı göstermek mi. gurur dediğin kuranın dediklerini yapmamak ama elhamdülillah demek mi ? En ufak bir fikrin olmadan klavyeye geçmiş sadece atıyorsun. Evet cümleleri iyi kullanıyoruz çünkü çok fazla okuyoruz örneğin senin belkide 1 kere olsun okumadığın kuranı kaç kere okuduğumu ben bile hatırlamıyorum.
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ateist neden muslumanlarla uğraşır. Çünkü şeytan dürter de dürter oda dayanamaz illa bi kulp takacak dalga geçecek böylede kendi inkarcılığına bi anlamda tapınıyor . Allah belalarını verecek merak etme. Saygısızların.
30 Yorumla
+1 yılonalr da inanıyorlar aslında ama kabullenmiyorlar ;) kabullenmek teslim olmak zordur aga Allah kalpleri bi mühürledi mi uslanmaz iflah olmaz artık onlar ;) bundan 14 asır önce ebu cehil ne idiyse şimdikiler de o bize düşen onlara anlatmak temsil etmek islamın güzellikleini göstermek ;)
20 YorumlaEvet bazı ateistler dalga geçerek yorum yazıyor bazı sorulara ama bir yerden sonra insanların cennete gitme arzusu ve cehennemden korkuları için inandıkları o kadar belli oluyor ki trajikomik geliyor. Bunun yanında bazılarımız en azından alaycı bir üslup sergiliyor müslümanların yaptığı gibi kuranda yasak olmasına rağmen sürekli küfür ederek, tehdit savurarak konuşmuyor. Bunun yanında ateistler var olmayan birşey ile değil var olmayan birşeye inanlarla dalga geçiyor ya da o insanlarla uğraşıyor bunları birbirine karıştırma.
01 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlık: insanları kucaklayan hoşgörü göstermemizi isteyen empati kurmamızı isteyen ayrıştırma ötekileştirmeye karşı bir din. Mevlana ne diyor gel ne olursan ol gel.
Ben ateistlerin davranış ve insanı ilişkilerini değerlendiriyorum,Şuan bunun sorumlusu ben değilim bu bireyler kendilerini bu şekilde lanse ediyor karşı tarafa o yüzden bu gibi ön yargıları yok etmek onların tutum ve davranışlarıyla alakalı.
Yoksa herkesin inancına saygım var kimin ne yaptığıda umrumda değil açıkcası.
karşıt görüşler birer dalga değildir saçma düşünceler eleştirilir onların ateist olduklarını nerden biliyorsun ..her eleştiren dalga geçen inançsız mı dalga geçilen düşünceler olmayan saçma sapan şeyler inanmamakta o konu hakkında bilgi sahibi olmamak demek değildir bilgisi olduğu sürece eleştire bilir neden her sıkışıldığında dalga geçiliyor diye isyanlar çıkıyor anlamış değilim nokta(.)
15 Yorumla
Soran+1 yıleleştirenler bizzat müslüman karşıtı yorumlarından belli oluyordu.
Soran+1 yıltek tek yorumları bulup göndertmeyin bana bana göresi filan yok. adam bizzat peygamberimize takma isim takmış yorum yapıyordu
Soran+1 yılmuhattap olmuyorum zaten. sorumu sordum içimde kalmasın diye insanların düşüncesini merak ediyorum. teşekkürler
Ateistler Allah'la dalga geçmiyor sizin Allah inancınızla dalga geçiyor yani var olan bir şey. Kendilerini öldürmeyi emreden bir dine neden saygı duysunlar ki? Başka bir tarafımla gülüyorum bende sen kafadakilere.
69 Yorumla
Soran+1 yılilk önce benim hangi kafada olduğumu anlaman için beni tanıman gerek. beni tanımadan sen şu kafadasın filan diyemessin. ayrıca ben burda karşılıklı saygıdan bahsediyorum. madem toptan reddediyorsun reddettiğin şeyi niye baz alıp ateizm üzerinden prim yapmaya kalkışırsın? işte bu bana mantıksız geliyor..
Soran+1 yılinsanların inançlarını nasıl inandıklarını içlerini anlama gibi bi kabiliyeti nerede buluyorsun? din kişiyle Allah arasındadır. inanış şekli diye bişey mi vardır ya? müslüman adam her yerde müslümandır... bunun ötesi berisi yok. şuna söyle dede anlayayım biz aslında münafık insanlarla dalga geçiyoruz inanan mümin müslümanlarla değil.
- +1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun? Ateistler sizin inancınızla dalga geçiyorlar. Böyle mantık dışı bir şeye inanmanıza şaşıyorlar. Hem sizin inancınız mürtedleri öldürmek isterken neden biz ona saygı duyalım ki? Sen saygı duyabilirsin bir ateiste ama senin inandığın din duymuyor ve öldürülmesini emrediyor.
Soran+1 yılbana mantıktan bahsedene bak ben toptan reddettiğim bana masal kitabı gelen bişeye bi tarafımla gülerim. inananlara gülüyorsunuz da içinde yazılanlara niye gülemiyorsunuz? aa yoksa işinize mi gelmiyor :)) hazmedememe gibi bir sorun mu var?
Soran+1 yılevet ben gerizekalıyım okumasını yazmasını bilmiyorum içinde yazılanları okuyamadım ve kendimi ona göre yönlendiremedim haklısın ben gerizekalıyım siz einstein :))
Soran+1 yılsorumda vermek istediğim mesajı bile algılayamamışsın gelmiş bir de üstüne saygısız yorum yapıyorsun. kusura bakma ama tartışmacı olamassın. gülüyorum ediyorumlarla bir yere varılmaz. varılacağı tek nokta etkiye tepki olacağı için büyür uzar gider.
sana mantık dolu günler dilerim:)
bence onlar ateist de olmayabilirler. ama şu da var ki bir müslüman ın ateiste karşı tutumu daha beter.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı. Ateist arkadaşım var, adam oruç tutuyor.. Birazda dışarıdan gelen etkenler yüzünden insanlar böyle oldu, bu yüzden suçlamıyorum tabii.
12 Yorumla- +1 yıl
Oruç tutan ateist? jsdfhjksdhfsfhskfh Peşinden köpek koşunca da allah diyor mu?
+1 yılahir zamanda aç insanın yemek yediği gibi saldıracak inanlara
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılAteist olduğu halde çok iyi olan insanlar tanıdım.Benım için fark etmez.
00 Yorumla Açıklayım saygı göstermiyoruz çünkü dininiz bize karşı hayvan adlarıyla sövüp inanmayanların öldürülmesini istiyor. Dalga geçiyoruz, çünkü sizin dininize karşı sizden daha bilgiliyiz. Ve bilgili olmadığınız dini bize karşı savunuyorsunuz.
312 Yorumla
Soran+1 yılreddettiğin bişeyi niye kaile alırsın? mantık hatası yok mu bunda?
Soran+1 yılbenim sorum da vermek istediğim mesaj şu, birbirimizi eleştirerek ve birbirimizin manevi değerlerine saygısızlık ederek bir yere varamayız. doğal olarak müslüman adam dinine hakaret edilmesini kendisine sanki gerizekalıymış muamelesi yapılmasından hoşlanmayıp tepki veriyor en azından benim sitede gördüklerim böyle... dediğim gibi amacım kimseye karışmak eleştirmek değil. saygılı olmamızı söylemek.
Soran+1 yılsorumda ne belirtmişim çevremde böyle görmedim ta ki bu siteye kadar diye. sitedekiler dede dinle alakalı bir sorunun altına en basitinden saçma cevaplar akıl almayacak şeyler yorumlar vardı. ben gördüğümü söylerim. eğer öyle bişey olmuşsa onlar da yanlış yapıyor zatengerçek müslüman adam insanlara hoşgörüyle yaklaşır
Soran+1 yılacı çekmeye dair hiçbişey yok. onlar senin okuyamadıkların ve başkalarından üstün kötü duyup inandığın şeyler. sen sadece işlediğin günahların bedelini ödersin. doğunca herkes melek gibi doğar. safını belirleme işi çok sonradır.
- +1 yıl
:) bence sen git dinini araştırma git dininin kitabını oku.
Şüphesiz ki ayetlerimizi inkar eden kafirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye,
kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (NİSA/56)
bundan sonra her cevabında sana hoşgörüyle ilgili ayet yazacağım :D
Soran+1 yılevet bunlar bariz şeyler. bu dünyada BANA GÖRE VE BENİM İNANCIMA GÖRE sınanmak denenmek iç.n varız. ahirette iyi ve kötü ayırt edilecek şeytanın safındamısın yoksa Allah yolundamısın hepsi ayırt edilecek bu dünya gelip geçici ama oda sonsuz bir yerde zaman kavramının olmadığı bir yer için şu an sınavındasın. bu dünyada yaptıklarının bedelini tabiki ödeyeceksin. inanan niye inandı? nesi eksikti? nesi fazlaydı senden? o da insandı sen de.şimdi sana ne desem boş. anlamayacaksın.
Soran+1 yılayrıca ben dahil kimseye git kitbını tekrar oku diye bir hüküm veremessin benim dini bilip bilmediğim hakkında tek bir yorum yapamassın ben nasıl iç dünyana karışmıyorsam sen de karışamassın. bu da saygısızlığa girer. ben sana diyeceklerimi dedim. eleştirilerin tarafsız olmalı. eleştirirken yine kötülemeye giriyorsun çünkü. din herşeyden önce insanlara iyiyi doğruyu güzel ahlakı ve edebi aşılamaya çalışır. görmek istediğin tarafı görürsün nefsine yenilirsin
+1 yılBabamın emirlerleriyle dalga geçeni kutsal suyla yıkarım,kendilerine gelirler bir daha dalga geçmezler
spirictus sanctus amen00 Yorumlakeşke biraz da saygılı olabilmeyi becerebilsek sorun kalmayacak ta
00 Yorumla
+1 yılAllah onları islah etsin
30 Yorumlaevet keşke becerebilseniz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 546 cevap paylaştı. kendilerine saygı istemesini de bilirler
10 Yorumlaataist oldukları için olabilirmi?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılataist oldukları için
11 Yorumla- +1 yıl
ateist !
allahınız yok mu lan ?!
00 Yorumlaherkes esit degil.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Gizli Kıllanıcı
10 Yorumla
+1 yılsiz kimsiniz?
00 YorumlaMalzeme bu.
00 Yorumla
+1 yılmünafiklar.