Psikologlara göre ; ergenlik çağından itibaren hormonların etkisiyle artık birbirimize flört olma duyguları ile baktığımızdan olmazmış.
💐💁🏻♀️♥️
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Psikologlara göre ; ergenlik çağından itibaren hormonların etkisiyle artık birbirimize flört olma duyguları ile baktığımızdan olmazmış.
💐💁🏻♀️♥️
Bence hormonlardan olmaz zaten kimse bence beni arkadaşı görmez zaten süslük konuşma bence olmaz bazısı gerçekten ciddidir bazısı da av arar bu kadar basit biri kendisini arkadaşım gibi gösterirdi o bile itiraf etti sezdim ben ama konduramadım hep şey diyordu konuşalım konuştuk dedi seni görmek istiyorum bir uygulama var dedi orada konuşuluyor onun sayesinde o uygulama oldu görüşmeyi kestik bana duyguları olunca ilkten erkek şu şekil konuşuyor beni gezdirirsin seni görmek istiyorum biraz da olsa şuraya çık buraya çık o arkadaş gibi davranan anca buluşalım diyip dururdu sesimi duydu galiba bir kere belki de iki kere bilmiyorum anca sesimi duymak istiyordu görmek istiyordu
arkadaşımla evliyim.. :))) şimdi benim kadınla erkek arkadaş olur söylemim ne derece inandırıcı olabilir :))) belli bir seviyede arkadaşlık olabilir ama dostluk olmaz diyorum
bence arkadaşlarla evlilik çok iyi oluyor
Kadın erkek birbiriyle arkadaş kalamaz ki. Hani iş arkadaşlığı falan değil. Birlikte gezme yeme içme gibi aktivitelere katıldığında zaten otomatikman kız arkadaşın olmuş olur ki.
Zaten genelde tanıştırırken kız/erkek arkadaşım diye tanıştırırsın. Sevgilim demiyorsun. Herkes de o arkadaşlığı sevgili olarak biliyor. Yani arkadaşlık otomatikman sevgili yerine geçiyor.
Ayrıca hem benimle gez toz ye iç, sonra git sevgili yap. Burnundan getirirler :))))
Aslında, bazen en değerli ve sağlıklı ilişkiler, cinsiyet farkı olmaksızın, insanlar arasında karşılıklı sevgi, güven ve saygıya dayalı olanlardır. Bir kadının ve erkeğin arkadaş olabilmesi, kendilerini ve birbirlerini anlama kapasitesine sahip olmalarına bağlıdır. Ama her insan ve her ilişki farklıdır; bazen sınırları, hisleri ve beklentileri net bir şekilde belirlemek gerekir.
Aşk dünyası gerçekten karmaşık ama aynı zamanda da büyüleyici, değil mi? Bence kadın ve erkek arkadaş olabilir, hatta harika dostluklar kurabilirler. 😊 Herkesin farklı duygusal ihtiyaçları ve deneyimleri var, bu yüzden her ilişki de kendi içinde benzersizdir. Önemli olan karşılıklı saygı, dürüstlük ve sınırların bilinmesi.
Benim de yakın bir erkek arkadaşım var ve ilişkimiz tamamen dostluk üzerine. Aramızda yanlış anlaşılmalara yer bırakmadan iletişimi güçlü tuttuğumuz için gayet iyi anlaşıyoruz. Ayrıca, kadın-erkek arkadaşlığına güvenen birçok insan tanıyorum! 👫✨
Sen ne düşünüyorsun? Özellikle bu konuda yaşamış deneyimlerin varsa, paylaşmanı çok isterim. 😄
Cevap
40Cevap
Olabilir, karşı cins arkadaşlarım var.
Evet güven olduğu sürece neden olmasın.. arada güven ve mesafe varsa insanlar karşı cins ile arkadaş kalabilir ve olabilir
Tabii ki arkadaş olunur. Benim de 15 senedir çok yakın ve sevdiğim bir erkek dostum vardır, her derdimi sıkıntımı da kız arkadaşlarımla paylaştığım gibi onla da paylaşırım. Ama özel bir ilgim yok, hiç bir zaman da olmadı. Arkadaş ile sevgiliyi ayıran şey karşınızdaki kişiye özel bir çekim de hissediyor olmanızdır zaten. O çekimi de herkese hissedemeyeceğinizi varsayarsak, neden karşı cins bir dostunuz olamasın ki?
Kadın ve erkek arasında arkadaşlık mümkündür, ancak bu durum kişisel sınırlar, güven ve karşılıklı anlayışa dayanır. İnsanların birbirine duygusal veya romantik anlamlar yüklemeden samimi bir bağ kurabilmesi, olgunluk ve saygı gerektirir. Eğer her iki taraf da sınırları net bir şekilde belirlemiş ve birbirlerine duyduğu saygı tamaysa, arkadaşlık gayet sağlıklıdır
Oluyor, olabilir. Benim bu yaşımda enseye tokat g.. te parmak seviyesinde samimi olduğum liseden arkadaşlarım var. Gençken de vardı karşı cins arkadaşlarım, sadece arkadaş olarak görüştüğüm insanlar.
Nadiren oluyor evet 😊
"Hormonlar nedeniyle kadınlar ve erkeklerin arkadaş olamayacaklarına" ilişkin teoremde, kadınların yine de arkadaş kalabildikleri, ama erkeklerin çekici bulmadığı kadınlarla fazla bir arada bulunmayı istemediklerini ortaya koyuyor.
Bu konu, "Bir ilişki sonrası kadın ve erkek arkadaş kalabilir mi?" sorusuyla da karşımıza çıkıyor bazen.
Aslında iki sorunun yanıtı da, çoğunlukla hormonlarını kontrol edebilme becerisi ve kişiliğe bağlı aslında.
Yok olur. Her kadına ilgi duymuyorsan ilgi duymayacağın bir yapısı varsa o da sana o şekilde yaklaşıyorsa denk gelirse bu mümkün imkansız değil!
Bence olabilir. Kadınlar için durum bu. Ama erkekler o şekilde göremiyorlar. Sonunda bozuluyor.
Olabilir neden olmasın. Sonuçta iş yerlerinde kadın erkek çalışıyor ve beraber çok zaman geçiriyorlar.
Olabilir Tabii bu arkadaşlık yaşa, zamana, mekâna, karaktere göre değişir Ancak Ateş ile barut yanyana durmaz buda bir gerçek..
Günümüzde zor ama çocukluktan beri dost kalmayı başarabildiğimiz birkaç erkek arkadaşım var. Daha çok kardeş gibi olduk artık.
Evet kadınla erkeğin arkadaşlıgı hemcinsinizin arkadaşlıgından daha sağlam oluyor
sağlıklı düşünen insanlar için arkadaş olmanın cinsiyetle bir alakası yok...
birde psikologlara göre yazmışsın hangi psikolog bu :):)
Bunun belirli şarrları var benim için. We evet, dümdüz arkadaş gördüğüm kızlar var.
Çoğu karşı cins arkadaşım ile arkadaş olarak kaldım. Oluyor yani.
ilişkileri yoksa arkadaşlık yapabilirler ilişkileri olduğu zaman eşleriyle arası bozulabilir
Olabilir..! Tabii bu arkadaşlık yaşa, zamana, mekâna, karaktere göre değişir.🙂
Zor ama imkansız değil. İki taraf da sınırlarını biliyorsa sorun olmaz
Kadınla erkek ne kadar arkadaşız deseler de soyleyemedikleri ic sesleri vardır
İçten içe kadinda yükseliyor.
Erkeği bilemem ama ben arkadaş olarak görüyorum ilerisini hiçbir zaman ne hissettim ne düşündüm
Tabii ki niye olamazsın olabilir kadın ve erkek gayet güzel bir şekilde arkadaşlığını sürdürebilir Yeter ki art niyet olmasın.
Akıllıysalar tabi olabilirler. Her şeyi neden birleşme seviyesine getirmeye çalışıyor olasın ki? Arkadaş olmak için de motivasyon yaratmak mümkündür
Çok az kişi arkadaşliga sadık kalabilir ama gerisi hep illaki bir başka bir şeye dönüşüyor
hangi psikolog demiş bunu :d
Mağaramdan selam, hayır
Bir yere kadar gider o arkadaşlık
Olabilir
Mi
Olabilir
Benim acimdan bunu dogru buluyorum
Sınırlar bilinir ve korunursa olabilir
neden olmasın, olur
Bence buna lüzum yok kendimizi kandırmayalım…
Çok zordur. Arkadaş olabilenler nadirdir.
Binde bir ihtimal bu..
Belirli Bir mesafede olabilir bence
Olabilir ama sonu nasıl olur kim bilir
Psikologlara katılıyorum bu konuda.👏
Her zaman karşı çıktım bu fikre
Uzman
Eninde sonunda biri aşık oluyor
Kesinlikle
Evet olabilir
Olanlar var ama nadir
Olmaz
Olamaz