Soru biraz uzun oldu farkındayım. Sohbet ettiğimiz sıradan birisi olsun. Bazen öyle sözler sarf edilir ki, gönül telinize dokunur ama bakarsınız ki daha üç dört gündür tanıyorum, nasıl olabilir neler hissetiğimi nasıl anlayabildi, acaba aynı şeyleri mi düşündük veya yaşadık. Bu durumda sizin için hangisi ön plana çıkar?
Bir sözün anlamlı olması için, söyleyen kişiyle geçirdiğiniz zaman mı önemlidir, söylediği sözün kalbinize hitap etmesi mi?
Kısa zamanda da anlamlı sözler söylenebilir. Biriyle seneler geçirmek değil esas olan. Bazen bir kelime dünyanın öteki ucundan bile birinin kalbine dokunabilir.
Bence bir sözün anlamlı olması hem söyleyen kişiyle olan bağımızdan hem de o sözün ruhumuza dokunmasından kaynaklanır. Ama dürüst olmam gerekirse kalbe hitap eden sözler bir başka özel olur. Çünkü insan bazen hiç tanımadığı birinin bir cümlesinde kendini bulabiliyor bazen de sevdiği birinin sıradan bir lafı onun için dünyalara bedel olabiliyor.. yani bu soruya en samimi cevap her şey yürekte başlar demek daha doğru olur tabi benim açımdan)) Söylenen sözün samimiyeti ve seni nasıl hissettirdiği, o anın duygusu belirler ama eğer o söz hayatında özel bir yer tutan birinden geliyorsa işte o zaman gerçekten tarifsiz oluyor))🦋
Sözün anlamlı olması için genellikle, söylediği kişinin kalbimize hitap eden bir şey söylemesi daha derin iz bırakır. Yani, sözcüklerin bizimle rezonansa girmesi, içimizde bir duygu dalgası yaratması, o anın değerini yükseltir. Ancak, zamanla özel bir bağ kurulan birinin sözleri de farklı bir ağırlık taşır; tanıdık, güven dolu bir sesle gelen sözler, belki de basit görünebilecek cümleleri bile çok özel kılar. Ama kalbe dokunan, içten gelen bir söz, her şeyin ötesinde zamansız bir etki bırakır.
Ben söylediği sözün bana hissettirdiklerine bakarım sanırım. Bazen çok kısa bi zaman geçer ama uzun zamandır tanıyomuş gibi insanlar birbirleri hakkında güzel yorumlar yapabilir.
söyleyen kişinin kalbinizdeki yeri, sözün anlamını katlar. Ama o söz, sizin hislerinize dokunuyorsa zamanı yeri fark etmez iç dünyanızı değiştirir. İkisi birleşti mi unutulmaz olur
Zamanın önemi elbette vardır. Çünkü insanlar zamanla bir samimiyet kurar. Bu zaman zarfında edilen sohbette anlaşıldığımı sarf ettiği sözlerden anlarım.
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bir sözün anlamlı olması için, söyleyen kişiyle geçirdiğiniz zaman mı önemlidir, söylediği sözün kalbinize hitap etmesi mi?