Nasıl sağlıklı olur? Nasıl düzeltebilirim?

Sevgilimle askere gitmeden önce tartistık o benden ayrıldı artık dayanılmıcak hale geliyoruz ki bende söyleyebiliyorum benden uzaklaş istemiyorum seni diye ben hiç ayrılmadım hep giden o oldu bu surecte 2 ay ayrı kaldık hâla onu seviyordum o süreçte ben çok kötü bir yanlıs yaptım ayrı olsakta ama kalbimi o kadar çok kırmıstıkı ondan uzaklasmam için çok kotuydum daha önceden benden hoşlanan arkadaşı vardı onu onunla vurdum neyse bana geri döndü seni unutamadım sensiz yapamıyorum seni çok seviyorum lütfen affet özür dilerim gibi gibi istemediğimi soyledim çok seviyorum hâla peşimi bırakmamistı sınırlıyim ofkeliyim ben sen yokken çok hatalar yaptım biz artık olamayız dedim o akşam geldi buluştuk söyledim çevresinden olan birisi bununla bununla konuştum dedim sustu kötü oldu bağırdı araba hızlı surulmesinden korkuyorum arabayı o kadar hızlı surduki o gün çok korktum hâla tartisiyor her şey oldu o gün bağırma tartışma ben arkadasimi aradım kız gel beni al kötüyüm diye söyledim geldi arkadaşım biz birbirimize girdik ben ağlıyorum o bagırıyor ben gittim arkadasımla eve gidince sen bunu bana nasıl yaparsın ben snei boylemi sevdim dedi her şey söyledi daha sonra aradan 3 gün felan geçti affeti ama sürekli diyor ki aklıma geliyor kötü oluyorum yapamayoz olamayix biz yine ayrıldık askere giderken son gün yazdı bulusalım diye o gün buluştuk baristik 1 ay çok güzel ilgilendi askerde biz tekrardan koptuk istemedigini söyledi bizden en fazla arada konuşma hasret giderme olur dedi sağlıklı iliskimizin olucagini dusunuyomusun dedi beni seviyormu? O kadar çok zoruma gidiyor ki yaptıkları askerde hala 77 günü kaldı gelmesine onu çok özledim artık gerçekten çok yoruldum birbirimizi çok seviyoruz ona bir şey olsa canımı veririm bana bir şey olsa o canını verir ama birlikte olamıyoruz konuşmadığımizda daha çok üzülüyorum napmalıyım bana lütfen şunu yapın de ne yapabileceğini bilmiyirum neden böyle?
Nasıl sağlıklı olur? Nasıl düzeltebilirim?