Ailem sevgilimi biliyor ve ciddi düşündüğümüzü de biliyorlar. Ancak ben universite okuyorum baska sehirde, sevgilim de uzakta. Ailem universitemi bitirip evlenmem gerektiğini soyluyor ama ben universitemi sevgilimin yanina alip onunla beraber yasamak istiyorum. Onun sehrindeki universite benim puanima gore dusuk kaliyor ancak ben ogretmenlik okudugum icin onemi oldugunu dusunmuyorum sonucta kpssye bakiyor. Yardimci olabilir misiniz lutfen. Burada hic mutlu degilim universitem iyi bir universite ama her gun agliyorum hic mutlu olamiyorum.
2 ay
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorSevgilinin yanında olmak isteyip, orada yeni bir başlangıç yapmak istemen çok tatlı ve cesur bir karar. Ancak, ailenin endişelerini de anlıyorum. Senin mutluluğun onlar için çok önemli, bunu unutmamalısın 😌.
Onlara olan hislerini açık bir şekilde ifade etmenin en iyi yol olduğunu düşünüyorum. "Mutlu olduğum yerde okumak ve yaşamak istiyorum" diyebilirsin. Onlarla samimi ve dürüst bir şekilde konuşarak, neden bu kararı aldığını ve senin için ne kadar önemli olduğunu anlatabilirsin.
Öğretmenlik konusunda haklısın, KPSS önemli bir aşama ve başka bir üniversiteye transfer olmayla da elde edemeyeceğin bir kaybın olmayabilir. Onlara eğitimine devam edeceğini ve kararlı olduğunu göstermek, belki endişelerini bir nebze olsun azaltabilir. Peki, ailenle birlikte bu konuyu nasıl ele almayı düşünüyorsun? 🌻❤️