Nişanlanmak istediğimi aileme nasıl söylerim?

2.5 yıllık ilişkim var
Benim ailem çok katı olduğu için buluşmakta görüşmekte çok zorluk çekiyoruz
Sevgilimin tüm ailesi ve akrabaları biliyor ilk günden belli
Benim ailem de bilsin istiyoruz
Ben üniversitede 1. Sınıfım seneye bitiyor
Ben okulumu bırakıp evleneyim demiyorum sadece nişan ya da küçük bir söz istiyorum ama ailem gerçekten çok katı
Benden 16 yaş büyük bekar abim var
Daha öncesinde 2 defa sevgilimi anneme anlattım fakat 2 yıl oluyor anlatalı lise son siniftim
Daha abin var felan demişti ama bu sıra işi değil ki nasip işi ben çok araştırdım "Dinimizde böyle bir sıra mecburiyeti yoktur. Büyükler beklerken küçüklerin evlenmesi caiz olmaz, yahut ta günah ve saygısızlık olur diye bir hüküm mevcut değildirAllah küçüğün kısmetini önce göndermiş, büyüğünki ise ondan sonraya tehir edilmiş!.
Bu sebeple kısmeti çıkanın, (şayet çok denk ve münasip bulunuyorsa) evlenmesinde sakınca söz konusu olmaz."
Ama çoğu kez onunla konuşurken yakaladı anlamıştır sevgilim olduğunu diye düşünüyorum
Annemi ikna etsem abilerimi ve babamı ikna edebilirmi acaba bilmiyorum çok şükür üniversite kazandım ben birakayim demiyorum sadece nişan olsun ailemden de saklamak istemiyorum artık diğer yaz üniversite bitmiş oluyor o zamana da düğün olsun
Sevgilimin işi gücü var çok şükür uzman çavuş

Ama ne dersem ikna olur ne yapsam
Söylesem telefonumu elimden alırlar diye de korkuyorum çok zor durumdayım günlerdir düşünüyorum lütfen yardımcı olur musunuz
Güncellemeler
+1 yıl
19 yasindayim
Nişanlanmak istediğimi aileme nasıl söylerim?