Evlenmek istediğimi nasıl aileme söylerim?

Yaklaşık 2 yıldır güzel giden Bi ilişkim var uzman cavus kendisi onun ailesi biliyor ben anneme ilk söylediğimde 12. siniftim o zaman bana daha okulun bitmedi bitince yaparız ne olacaksa olur dedi 2 3 gün sonra ayrıl diye tutturdu ayrıldım demiştim ama ayrılmadım 3 ay sonra falan telefonla konusturdum ona da kızdı bana da kızdı iste daha abin var o evlenmedi felan diye ama herkes sırayla evlenecek diye bisey yok bu nasip işi
Dün sevgilimle konusuyoduk üniversite tercihi yaptım dedim oda dedi ki açıkça konuşmak gerekirse ben gitmeni istemiyorum dedi yani içimden gelmiyor ama yanlış anlama ben arkandayım hep senin dedi bende dedim ki iste bizimkiler kavga ediyor hep dedim az çok biliyor zaten ben dedim daha fazla bu evde durmak istemiyorum dedim psikoloji ddenen bisey kalmadı artık katlanamıyorum dedim oda dedi ki bizimkileri gönderiyim size o zaman evde durmak istemiyorsan dedi bende üniversiteye gidicem dedim biz ne zaman evlenecez ne zaman dedi gelip istesinler artık seni dedi nişan yapalım dedi bende üninin 1. Yılı bitsin o zaman nişan dedim
yaşadığım yerde üni yok gideceğim üniyle arada 6 saat var ve beni evdeyken bile tek başıma. markete göndermezler orada sürekli bana sıkıntı edecekler diye tahmin ediyorum

çok sıkıntılı bi aile ilişkisi var 1 ay sonra19 yaşıma gireceğim tek başıma hiç bir yere göndermiyolar üniversiteye gidincede eminim çok sıkıntı yapacaklar

nasıl aileme söyleyeceğim evlenmek istediğimi yardım edin lütfen

Evlenmek istediğimi nasıl aileme söylerim?