Seven kadın ailesi yüzünden sevdiği insanı yüz üstü bırakırmı?

Merhaba,

Ben, dört yaşında bir çocuğu olan bir babayım ve eşimle birlikte zorlu bir süreçten geçiyoruz. Eşim, Suudi Arabistan’da ailesinin yanında yaşıyor ve üzerindeki aile baskısı nedeniyle Türkiye'ye ancak kısa süreliğine, çoğunlukla üç ay kadar kalmak üzere gelebiliyor. Bu sürenin sonunda tekrar Suudi Arabistan’a dönmek zorunda kalıyor. Bu döngü, evliliğimizi ve çocuğumuzla bir arada yaşama hayalimizi sürekli olarak zorluyor.

Pandemi döneminde uçuş yasakları nedeniyle çocuğumuz Suudi Arabistan’da dünyaya geldi ve o zamandan beri çocuğumuzu yanımızda büyütme fırsatımız olmadı; onu doğduğundan beri neredeyse hiç göremedim. Eşim Türkiye’ye geldiğinde ise çocuğumuzu çoğunlukla yanında getiremiyor ve bu da aile olarak bir araya gelmemizi oldukça zorlaştırıyor.

Eşimle olan ilişkimizi zorlayan bir diğer faktör ise ailesiyle aramın iyi olmaması. Bu anlaşmazlık, eşimle aramızdaki bağı derinleştirip bizi bir arada tutmak yerine, onun üzerinde ek bir baskı yaratıyor ve bu baskı onu sürekli olarak ailesine geri dönmeye itiyor.

Bu süreçte kafamda bazı sorular dönüp duruyor: Bir kadın neden böyle bir durumda kalır? Neden çocuğunu babasından uzakta büyütmeyi tercih eder? Eşim gerçekten beni sevseydi, bu şekilde gelip gitmek yerine ailemizle birlikte bir hayat kurmaya daha çok çaba göstermez miydi? Beni ve çocuğumuzu sevdiğini biliyorum, ancak bu kopuklukla nasıl başa çıkabiliriz?

Bu durumu sizlerle paylaşarak benzer tecrübeleri yaşamış kişilerden öneri almak ve dışarıdan bir bakış açısıyla destek sağlamak istiyorum. Çocuğumuzun geleceği, evliliğimizin devamı ve eşimin kendini bu ikilemden daha sağlıklı bir şekilde kurtarabilmesi adına her türlü fikre açığım.

Zaman ayırıp dinlediğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Seven kadın ailesi yüzünden sevdiği insanı yüz üstü bırakırmı?