Uzaktan bir akraba, misafirliğe geldi, kendisi 70 yaşında, dedi ki bize. Biz eşimle birbirimizi görmeden evlendik. Ben askerden geldim, babam eşimi aldı, seni evlendirdik, dedi. Kadını getirdi, hemen nikah kıydık dedi 😅 Suriyeliler de de, bir arkadaşım var Suriyeli, kızla hiç konuşmadan, sadece uzakdan bakıp, yüzünü görüp, evlendiler, şu an mutlular 😅 o yine görüp evlenmiş, eskiden görmeden evleniyordun, yüzünü bile görmediğin birini, getiriyordu eve, evlenin diyorlardı, Hayır diyemiyordun 😅 peki siz böyle bi evlilik yapsaydınız. Zorla şunla evlenceksin, deselerdi. Ne yapardınız. Ne düşünürdünüz. Evliliğiniz nasıl sürerdi?
İyi olurdu, 40 yaşında bekarlar olmazdı. Millet seçicilikden evde kaldı zaten
Kötü olurdu, herkes boşanırdı 😅
Herkes boşanmazdı da, çoğu boşanırdı
Ailemin seçtiği, düzgün biriyle evlenmek, flört etmekden daha iyi. Eve girmeden tanıyamıyorsun zaten
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Saçmalık. Eskiden çok varmış böyle olaylar. Sonra erken yaşta hastalıklar dertler kederler. Sevmeden vs evlilik olmaz
Erken yaşta evlenmesinler zaten de, mesela 25 inde baban böyle evlendirdi seni ozaman nasıl olurdu diye soruyorum
Yine aynı hesap ki. İster 15 ister 25 hiç görmediğin konuşmadığın bir insanla evlenilmez bence
Evlendikden sonra görüp, konuşcan zaten. Ayrıca evlenmeden ne kadar çıkarsan çık, tanıyamıyorsun. Görmediğin, konuşmadığın biriyle evlendiğinde, zaten düzenli seks olacağı için, seveceksin illahaki. sever sevilirsin diye bi söz var 😅 ayrıca. Flört döneminde çoğu erkek ve kadın, iletişimi güzel ayarlayamıyor. Mesajlaşmak, yüzyüze konuşmak gibi olmuyor. Velevki evlendin, anlaşamadın, boşanırsın ne olcak. 7 sene sevgili olup evlenenler boşanmıyor sanki
Evli misin?
Bekarım. Hiç evlenmedim
Sevmediğin insana dokunamazsın. Birazcık zekiysen tanışma aşamasında zaten adamın/kadının nasıl biri olduğunu anlarsın. Evlilik "velev ki olmadı boşanırsın" denecek bir şey değil özellikle kadın için. Dul kalmak ayrı bir sıkıntı. Allah aşkına otur bir düşün neyi savunuyorum ya ben de😅 tanımadığın insanla cafede bile oturamazsın ne evliliği? Ha ben sosyal becerileri olmayan, biriyle sevgili dahi olmayı başaramayan biriyim ama evlenmeliyim diyen biriyse olur günümüzde. Bundan 50 yıl önce durumlar ayrıydı şimdi apayrı.
Evli olmadığın belli, ben evliyim. Tekrar diyorum evlilik dediğin gibi bir şey değil😅
Evlisin ozaman bilirsin ki, adamla aynı eve girmeden adamı tanıyamıyorsun. Ha sen evlenmeden aynı evde kaldıysan onu bilemem ozamanda tanırsın ama genelde birlikte yaşayınca tanıyor insanlar birbirini. Ya uzun yola çıkmak lazım, ya da birlikte yaşamak lazım tanımak için. Öyle derler eskiler. Çıkmak, sevgili olmak, toplum yapısını bozdu, erkekleri ve kadınları, çapkınlaştırdı. Flört güzel geldi, evlenince bile birileriyle flört etmek istediler. Flörtün tadı ayrı, evliliğin ayrı. Evlenince flört bitti demektir. Öyle de olur zaten.
Ayrıca Dul kalmak sıkıntı olsaydı, Türkiye'nin yarısı boşanmazdı. Eskiden sıkıntıydı dul olmak, ozaman Avrupa'da boşanma oranı en az olan ülke Türkiye di. Şimdi Avrupa'yı solladık. Amerika bile bizden daha az boşanıyordur 😅
Kişiyi tabıman için aynı evde olmana gerek yok. Azıcık insan tanıma yeteneğin varsa anlıyorsun. Evlenince eşim hiç değişmedi mesela. Eskiden tanımadan evleniyordu insanlar, hayatları zindan oluyordu. Kimse boşanmak için evlenmez. Oldu olmadı boşanırıx diye bir durum evlilik için geçerli değil, çocuk oyuncağı mı bu
Kadınlarda çok gördüm boşanmak için evlenen. Evleniyim, çocuğum olsun sonra boşanırız kafasında. Çocuğa hem annelik, hem babalık yaparım düşüncesinde. Hatta bir kadın bana demişti, evlen, çocuğun olsun, sonra boşanırsan, boşanırsın diye. Beyinleri böyle çünkü.
Eşin erkek olduğu için değişmez tabi. Erkeller değişmez zaten. Kadınlat değişir. Siz kadınlar köprüyü geçinceye kadar her şey. Evlenemeyecek ve bekar kalacaksınız. Enayinin biri evlenir anca kadınlarla. Evlenen erkeklerin hepsi enayi bence
Ben evliyim kanka ya bekar kalmadım da evlilik çok şart bi şey de değil. Çok şükür mutlu bir evliliğimiz var da kadın düşmanıysan, olmazsa boşanırım diyorsan evlenme zaten kim kimi zorla evlendiriyor
Her şey olabilirdi
Nasıl yani her şey derken neler olabilirdi örneğin