Çünkü iki ilgiye , samimiyete aşk denildi, Samimiyetsiz insanlar, güzel şeyleri çabuk tüketen bir toplum türedi. Keza cinselliğe dahi aşk denildi.. Aşk savaş sayıldı bazen bir tür iç savaş. Taktikler love bombingler, ghostingler... Bu durumda gerçek aşk denilen şey yerine çocukça oyunlar, ergence yaklaşımlar, narsist insanlar çoğaldı..
Bu konuda kendimi olayın dışında tutuyorum. Evde oturmuş meyvemi yiyerek milletin yaşadığı hayatları izlerken, bi' zararım olmadığımı düşünüyorum.
Sevgiler, aşklar bu sosyal medya yüzünden bu halde. İletişim ağı ne zaman kuvvetlendi. İnsanların gözü açıldı, hayatındaki insanı tek tuşla sildi. Elindekinin değerini şimdilerde kaybedince anlıyor. Sorulardan ve cevaplardan anlaşıldığı üzere.
Çünkü insanların beklentileri sadece fiziki oldu sadece insanlar çıkar ilişkisi kurmaya başladı. Birde sadece sosyal medya üzerinden beğeni uğruna ilişki yaşamayı insanlar kendine görev bildi. O yüzden sana şunu söyleyeyim fedakarlık değer kalmadı emek kalmadı her şey basit oldu.
Öncelikle söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ediyorum ☺️ çünkü insanlar artık para şan şöhret mevki tip estetiklik olayına okadar çok kapıldı ki ruha bakmayı unuttular oysaki ruhuna bakıp onu sevsen zaten her şey nihayetinde çözülecek daha kapsamlı röportaj vermek isterim müsait bir zamanda efendim ☺️
Sadece kaliteli karakteri sağlam insanı alıyorum hayata bakış açısı iyi olanı şen şakrak ben gibi deli olanı işte yıpratmanın alemi yok ruhumuzu demi birde diğerini 🤣
Kesinlikle okey! Aşkın anlamını yitirmesi biraz acı bir durum ama bu tamamen bizim elimizde 🌟 Her şey hızla değişiyor, sosyal medya vs. derken insanlar daha yüzeysel ilişkiler kurmaya başladı belki de... Aşk deyince eskiden derin bir bağ gelirdi akla ama şimdi swipe'larla şekilleniyor 😂 Ama inancını kaybetme! İçten birine rastladığında aşk yeniden anlam kazanabilir. Neyse, sen ne düşünüyorsun bu konuda? Yine de kalbi açık tutmak önemli bence 💖
Ahahaha! 😂 Tamam, tamam, çenemizi tutalım o zaman! Ama sen de biliyorsun ki umut fakirin ekmeği! 😉 Hem aşk var yaaa, onu yaşayınca zaten insan boğulacak gibi oluyor. Bakalım kalpten vuran o kişi kim olacak? Bekleyelim görelim, Sözlerin Prensesi! ❤️🔥 Ne diyelim, güç seninle olsun! 💫
Çünkü internet ortamı çıktı ve herkes aldatmanın kolay yolunu buldu. Kimse gerçekten sevmiyor, internette herkesin yorumuna göre seçim yapıp ya "zengin, paralı erkek" derdinde ya da "seksi, istekli kız" derdinde takılıyor. Herkes prens, prenses olmaya çalışıyor... sayılır daha da yeterli bence 😅.
İnsanlar artık herşeyin suyunu çıkardı. Eskiden güven, sadakat, saygı ve sevgi vardı. Şuanda ilişkiler çıkar ilişkisine döndü. Sosyal medyada röportaj yapan birisi yoldan geçenlere soruyor "Sevgilinizi aldattınız mı?" Diye utanmadan sıkılmadan "Evet ya yaptım" "Bu devirde aldatmayan yoktur abi boş yapmayın" diye cevap geliyor.Aşk böyle şeyler yüzünden anlamını yitirdi.
Ben masum olduğumu düşünüyorum. Bütün çabamın karşılığı ihanet oldu. Boşa kürek çektiğini anlayınca gelen bir his var ya o çok kötü işte bir daha kimseye aynı hisleri hissedemeyeceğini anlıyorsun.
Sıkıldım artık keşke kalbi taştan oluşan birisi olsaydım. Ben kahrolurken, o hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam edebilmesine hayret ediyorum. Bu kadar mı insanlıktan çıktın.
önceden de bir anlamı yoktu ama bilinçsizdik o zamanlar şimdi insanlar bilinçlendi o yüzden bize şimdi eskiden iyiydi şimdi kötü diyoruz aslında değişen bir şey yok
Nasıl değişen bir şey yok? Bir baksana etrafına. Eskiden aşık olduğunu 5 senede diyemeyen el ele tutusmayi sehirlere giderek usulünce yapan ve geç olmadan geriye dönen, kimseye sevdasından bahsetmeyen kızın adı cikar diye ürkerek sadece en yakın arkadaşlarımıza bahseden bir neslin insanlarımız biz. Menfaatler hiç olmadığı gibi pastanede 15 dk gorusup ugurlardik. Ben yasadigimdan değil gözlemlerimi de buraya yazdım. Şimdi türlü araçlarla gencligin maneviyatini kemirenler emellerini başardı. Aşk, artık cinsellik kazanimina dönüştü. Biz tertemiz bir nesildik ve 90 li yıllardan sonra bozuk bir anlayis yetişmeye başladı ve şu an zirve dönemleri.
@Heavenman eskiden de bozukmuş annem anlattı bir kadın doğum yapmış kadın bir akrabası gelip kadına yardım etmiş doğum yapan kadının kocası bu kadını bırakmamış demiş gidemizsin kadına zorla sahip olmuş kimi duysam bu kadın buna kaçtı ailesi getirdi apar topal bu adamla evlendirildi ne bilim işte bu adamın bilmem kaçıncı karısı ilk karısını babasının evine bırakmış ikinciyi ölmüş 40 çıkmadan başka bir kadın bulmuş yok bir ailenin gelinin kocası ölünce kayınbabası gelini bırakmamış karı koca hayatı yaşıyormuş neler neler bunlar 70 80 90 yaşında insanlar
İstisnai bir durum. Aile çok önemli. Yetişmek, yetiştirmek çok önemli. Ahlak, maneviyat, kanaat vardı. Eskiden kırbacı essege vurur, kelepçeyi hırsıza takarlardi şimdi insana takip yasiyorlar daha fazla konuşturma beni lütfen. Kadın cinayetleri, tecavüzler, istismarlar, ... eskiden de vardı da duyulmuyordu desek bile bugunun 1/100 u ancadir. Gece 2 ye kaadar sahillerimiz dolar kimse kimseye laf atmaz, var olan yok olana yardım ederdi. Köylerde kız kaçırma davalarından başka bir olay yaşanmazdı. Sehirlerde insanlar yaşam mucadelesi verir, saygı duyardı. Şimdi herkes kolay para, kolay aşk. Ailesiz yaşam, fanteziler... vs vs...
Aslında anlamını yitirmedi sadece siz aşkı yanlış anlıyorsunuz. Aşk dediğin bu hayatta 1 kez yaşanır. Şanslıysan karşındaki insanında ilk aşkı sensen birlikteliğiniz sonsuza dek sürer. Ama yok bu durum böyle olmazsa mutsuz olmanız çok olası. Bu yüzden ilişki yapmayı marifet sanmayın.
Kimseyle ilişki yaşamamak ve aşık olmamak her durumda daha iyidir.
Aşk boş ya sadece vakit kaybı kendini üzüyor Sun sadece
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bence aşk degil insanlar kendi karakterlerini yitirdiler sevginin yerini aldatmalar menfaatler aldı insanların samimiyeti bitti ve herkes birbirinden üstün olma cabasına girdi