Günümüzde neden aşk bu kadar değersizleşti?

Örneğin;
eskiden çıkma teklifi diye bir şey vardı. Birine çıkma teklifi ettiğinde kabul ederse sevgili olunurdu insanlar birbirini böyle sever ve severken tanırdı.
şimdi ise bu durum aşamalanmış;
flört dönemi+ sevgililik dönemi şeklinde olmuş ve flört döneminde insanlar partnerine umut vererek, planlar yaparak ve tüm duygularını sömürerek sıkılınca arkadaş kalalım gibi bi saçmalık sunuyor. Özellikle sevgiliyim demiyorlar ama arkadaşta demiyorlar buna işte flört dönemi deniyor. Ve bu dönemde bir çok insanın duyguları kullanılıyor. Ve artık bu sosyal medyada inanılmaz normalleştiriliyor. 10 kişiyle aynı anda konuşmak vs. Sevgili yapınca flörtleri bırakmak. Bu ne ya? Flört ve sevgili aslında aynı şeydir. Tek farkı flört döneminde hisler açıktan yaşanmaz ve daha utangaç bi dönemdir. Sevgililikte ise açıktan yaşanır. Ama bu şu demek değil. Flörtüz ve segili değiliz bu yüzden başkalarıyla da konuşabilirim veya canım sıkılınca gidebilirim değil! Lütfen ilgilenmediğiniz, hoşlanmadığınız insanlara cevap vermeyin ve konuşmayın. Lütfen artık insanların duygularıyla oynamayın. Sonra çıkıp diyorsunuzki tek kişiyle konuşan sadık insanlar şimdi ne yapıyor acaba. İşte buradayım ve anlatmaya çalışıyorum. Flört döneminde boş yere terk edilen biri olarak söylüyorumki lütfen yapmayın inanılmaz can acıtıyor. Kimsenin ahını boş yere almayın kimseyi ağlatmayın. Bu karakter meselesi. Geceye bir tavsiye bırakmak istedim. Günümüzde bunu insanları sadece obje olarak gören bi kesime anlatmak çok zor. Günümüz şarkılarına bile bakarsak kadınlar sadece bir cinsel obje olarak görülüyor. Bir de eski şarkılara bakın. Eskiden erkekler kadınların isimlerini bile yazmaya kıyamaz akrostiş şiir yazardı. Ah ben bu dönemin insanı değilim! Değil!
Günümüzde neden aşk bu kadar değersizleşti?