Yaptigim gercekten ihanet mi, yoksa bahane mi?

3 sene once arkadaslarim beni bir oglanla tanistirdi 2,5 sene ciktik ve nisanlancaktik.

2 sene iliskiden sonra o bitirdi ve ayni gun biri babama bizi ispiyonlamis. Ayri kaldigimiz aylarda ortak arkadaslarimiz bana babasi bir kac sene hapis yattigine anlatti. Bana geri dondugunde ikinci date sordum; babanin bir olayi varmis dogru, ve neden anlatmadin. Tek kirildigim iki sene ciktik, ilk adimlar atilcakti neden anlatmadi ve baskasindan duymak zorunda kaldim. O anda sordum neden anlatmadin, seni baska birisin hatasinla mi yargilicam. Cevap vercene gozu dondu tek dedigi kimden ogrendin. Ona tam guvenemdigim icin bende babamdan duydum dedim, yoksa gidip millete caticak diye sustum.

3 ay sonra babamla tanisti. Ilk tanismada babama hemen babasinin durumunu anlatmak istedi. Ben yapma dedim, cunku ilk tanismada olmaz ve babasinin gorevi bunu benim babama anlatmasi. tamam dedi.

Babam ailesini arastirdigi icin nisana yakin yeni ogreniyor, ve annem habersiz onun annesinle bu konuyu konusyor; bunu duyduk, herkes hata yapabilir, kimse kimsenin hatanin bedelini cekemez. Annemgil problem cikarmadigi halde, karsi taraf cok problem cikardi; bizimde gururumuz var, ne bizim aileyi arastiryor.

Bana tek dedige bana ihanet ettin, senin yuzunden bitti. Sonra benle veda etmek istedi bir hafta boyunca yazdi, cevap vermedigim icin nankor yalancisin deyip engelledi. Sustum cunku yari yolda birakti ve iyi niyetime anlamadigi icin kirildim.

Yaptigim gercekten ihanet mi, yoksa bahane mi?