Gece gece strese girdim zaten bir işimde olmadığı için sabahlıyorum, burada soru soruyorum işte.. Güzel bir üniversite mezunuyum, hatta üniversitemin çok iyi olması beni daha da strese sokuyor çünkü insanların beklentisi artıyor. 27 olcam 3 ay sonra, işsizim hala tutturamadım bi düzen... birkaç işe girdim çıktım olumsuz sonuçlar aldım, 2-3 aylık deneyimim var ama o da sayılmaz. Benim gibi bi baltaya sap olamayan var mı? Allah yüzümüze güler mi? Evlenecek olsam kocam bile istemez beni, çalışmayan kadına kim saygı duyar...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılŞimdi ben sana şöyle bir şey söyleyeyim Hani bunu yanlış anlarsın doğru anlarsın ne anlarsan anla Ben 10 tane üniversite bitirip sen orada bir tane üniversite bitirip işsizim diye geziyorsan sen de bir problem vardır demek ki çabalamamışsın hani bir üniversite bitirip de ataran da var O üniversite bitirip de atanamayan da var şimdi ben bu kadar emek sarf ettiysem sen ne yaptın sormazlar mı yani adama
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Türkiye'de bir kadının değerini, işte çalışıp çalışmaması belirlemez, o insanın karakteri, kalbi, aile yaşantısına ve ilişkilerine kattıkları belirler. Evet, bazen toplumda kadınlardan sürekli bir beklenti yükleniyor; hem iyi bir kariyer sahibi olmaları hem de ev işlerine, çocuk bakımına yetmeleri bekleniyor. Ama bunlar bir insanın kıymetini gerçekten ölçen şeyler değil. İşsizlik, hele ki ülkemizde, çoğu insanın yaşadığı zor bir süreç. Ve bu durum senin değerini asla eksiltmez.
İş bulma konusunda yaşadığın zorluklar seni değersiz biri yapmaz. Aksine, bu süreçte pes etmemen, bir şeyler başarmak için çabalaman seni güçlü yapar. Belki şu an zor, ama pes etmediğin sürece Allah’tan ümit kesilmez. Umudunu kaybetme. Seni gerçekten seven ve değerini bilen biri, her koşulda yanında olur, işin olup olmaması ona bakarak değerini belirlemez.
12 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız ama insan nasıl karşısındaki kişiye sorgusuz sualsiz güvenir ki? bir gün yanlış yapsa, ya da çekip gitse çalışmayan kadın kalır ortada. Haksız mıyım? Benim babamın maddi durumu oldukça iyi aslında, maddi sıkıntıdan ziyade kendi başarısızlıklaırmdan değersizlik hissi yaşıyorum. Ve sanki karşıdaki erkek beni kendisine muhtaç görür ve saygısını yitirir diye düşünüyorum. Babamın durumu iyi olmasına rağmen, annem sürekli bana kariyer yap diye baskı yapıyor. Demek ki bunun için? Yani maddiyat değil her şey gibi.. bilmiyorum sözlerinizde çok haklısınız. Biraz bunaldım ve kafam karışık aslında.
- 1 yıl
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. 27 yaşında bir kadın böyle düşünüyorsa, böyle bir soru soruyorsa. Bu eziklik ve değersizlik ile o kocaya ne yaşatır, düşünmeden edemiyorum. Abicim kendinizi geliştiririn. Tek değer ve başarı işinin olması değildir. İş elbet bulunur ama bu zihin yapısı , evliliği huzursuz eder
08 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız belki hiçbir şey diyemem. Ama değersizlik hissini annem yaşatıyor belki bu yüzdendir, sürekli kariyer kariyer... Babamın durumu çok iyi zaten olayım maddi değil aslında.. yanında çalışanları var, altında jeepi, ev yazlık saymıyorum hiç. Babamla çalışmam bile annemi tatmin etmiyor, o yüzden mi okudun diyor. Babam ise sizin gibi kızım keyfine bak diyor. Evlilik meraklısı değilim asla, sadece annemin sözlerinden ötürü acaba bana saygı duyulmaz mı diye düşündüm. Çünkü baksanız babam da maddi durumu iyi biri, annem neden bu kadar takık kariyere? anlam veremiyorum
- 1 yıl
Saygı iş ile olacaksa hiç olmasın. Öncelik seninle evlenen insan, sana insan olarak, eş olarak, çocuklarının annesi olarak saygı duymalı. Sonra sen ona insan , eş ve çocuklarının babası olarak saygı duymalısın. Kendini geliştir , konfor alanından çık. İş elbet bulunur ki , bir kadının çalışmaması yasalar karşısında da evliliğin bitmesine sebep değildir. Ben hiç kız istemede kızın ne iş yaptığının sorulduğunu duymadım. Ama erkeğe sorarlar. Sen evinde huzuru sağlamak istiyorsan , annenin sana yaşattığı değersizlik hissini , saçma sapan travmalarım var diye kocana yaşatma. Sanki karşımda , bir borderline veya anti-sosyal kişiliğe sahip bir kadın var gibime geldi.
Soran1 yılHayır tam aksine dışarıdan görseniz ne kadar pozitif cıvıl cıvıl dersiniz, bunlar içimde kopan fırtınalar. Emin olun böyle. O zaman bana şunu söyleyin bir erkeğin zihniyetinden; eşiniz çalışsa mı daha çok saygı duyarsınız, kendi parasını kazanan bir kadına yani... yoksa ay sonu sizden saç boyatacağım diye para isteyen bir kadına mı? elbette sizden bağımsız parasını kazanan kadına içten içe daha çok saygı gösterirsiniz, bir yanlış yapsam çeker gider o özgüveni var diye düşünürsünüz. Hadi belki aldatıldım, dımdızlak kaldım ortada (babadan kalanlar yeter o ayrı) ne yapacağım? gerçekçi düşünmek lazım
- 1 yıl
Ben bana saygı duyan, benim çerçevemde olan bir kadına saygı duyarım. Öyle bir kadınında saç boyası, ya da giderleri beni çok etkilemez. Ancak kadına kendi parasını kazanıyor diye saygı duymam. Bana saygı duyuyor diye , severim , sahiplenirim. Bana sorduğun soruya kendi cümlelerin ile bir daha cevap verme, vereceksen sorma :)
Soran1 yılKendi cümlelerim ile değil de Ahmet'in Mehmet'in cümleleri ile mi cevap vereceğim? :) her neyse teşekkürler.
- 1 yıl
Yukarıda , sen kendi parasını kazanan bir kadına mı yoksa işsiz bir kadına mı saygı duyarsın diye sorarak kendi verdiğin cevaba ithafen yazdım onu. Yoksa tabiki de önemli olan senin düşüncelerin cümlelerin. Ancak kendi yaşadıklarını sadece düşünerek kendi açından hareket edersen bu yanlış olur. Bazı durumlarda çevreyi de gözlemlemek ve doğru kararı kendin için vermelisin.
Soran1 yılHaklısınız, yorumunuz hoşuma gitti zaten beni eleştirdiğiniz kısımlarda dahil. Sizin dediğiniz doğru insan hayatına aldığı kişiye hayatında olduğu için saygı duymalı. Anormal olan annemin benim üzerimdeki etkisinden ötürü benim saçma düşüncelerim, kadının değerini kariyere bağlıyor olmam. Yaratılış bellidir, kadının önceliği dişiliğidir, anneliğidir. Bunlar doğru, sadece modern dünya rolleri değiştirmeye çalıştıkça iç çatışma yaşıyoruz
- 1 yıl
Modern dünya , kadını , feminizm adı altında ( ben insana odaklı olarak , eşitliği her zaman savunurum) sisteme dahil ederek , köleleştirmek istiyor. Tabiki de senin insan olarak bir değerin var. Sonra kadın ve sonra inşallah anne olursun , bir anne olarak. Yunus Emre , hacı Bektaş veli , freud, tapduk Emre , daha sayabileceğim onca uzman ve bilgi sahibi insan , bir insanın önce kendisini tanıması gerektiğini ve eksik yanlarını tamamlayarak değerini bilmesini söyler. Sen kendi değerinin farkında ol eksiklerini kapat, geliştir kendini. Sonra asla hayatında çizdiğin yol yamuk olmaz abicim. Ama acemi ustanın döşediği 2 satır tuğla bile yamuk olur :) hayat bizim tercihlerimiz ve yeteneklerimiz , tecrübelerimiz doğrultusunda ilerler.
- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
1 yılHayır niye işe yaramaz olsun? Onları da cvne ekle, staj deneyimlerini ekle, üniversite gönüllülük deneyimlerini ekle. Üniversite kulübünde neler yaptığını falan anlat..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
62Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Daha iyisini bulana kadar her iş iyidir. Bende şu an çalışmıyorum ancak keyfi olarak! 😅
Çalışmak zorunda değilim! 😅
Kadına saygı mesleği işi ile olmaz. 😅
İş istemek ile olmaz, arayacaksın başvuracaksın ve çalışacaksın!
Bir sürü iş ilanı var en azından İstanbul'da! 😅146 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim güzel yorumunuz için. Kadına saygı ne ile olur peki? Bir erkek kendisine maddi olarak muhtaç bir kadına neden saygı duysun ki
- 1 yıl
Ricalar ve teşekkürler.
Saygı kişilik ve karakter meselesidir. Küçüklerine merhamet etmeyen büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir hadisi şerif!
İnsanın önce kendisine saygısı olmalı...
Üç tane kız arkadaşım olmuştu üçü de çalışmıyordu, hayatımın anlamı idi! 😅
Ben duyarım. Bir erkeği bilemem. Kendimi bilirim. Bir erkek her erkek değildir.
Kadınlar genelde saygı duyanları sevmiyorum ama..
Muhtaç olması beni daha çok mutlu eder daha çok çalışmak demektir bu mücadele etmeyi seviyorum aşk için. 😅
Herkese saygı duyarım aşkıma en çok duyarım. 😅
Aşkım olur dünyam 😅 - 1 yıl
İstanbul'da bir sürü ilan olduğu gibi bir sürü de insan olduğu için, bir sürü de başvuran var haliyle.. ve işe girmeyi zorlaştırıyor başvuran sayısının çokluğu da..
- 1 yıl
Nice ilan var nice iş yeri eleman arıyor personel arıyor benim mesela v cam bile oldu yani WC'ye işlettim odunculuk yaptım amelelik yaptım yapmadığım iş yok benim
- 1 yıl
Çalışmak isteyen her türlü iş bulur diye düşünüyorum
- 1 yıl
Çalışmak isteyen her türlü iş bulamıyor maalesef. Nüfus, iş yeri oranı yap farkedersin belki. Ben de çok zor işlerde de çalıştım. İnsani olmayan şekilde çalıştıran çok yer var ama taktir edersin ki kimse para kazanmak için eziyet çekmek istemiyor. Hor görülmek istemiyor. Buna da iş var denmez maalesef. Kölelik var evet.
- 1 yıl
İstanbul'da hiç işsiz kalmadım. şu an keyfi çalışmıyorum. İstediğim zaman iş başı yapabilirim. Ancak her yer bir değil ve erkeğim onunda etkisi olabilir. Rabbim güç kuvvet kolaylık versin. Kölelik var evet sistem yok liyakat yok torpil var bende işte her işi yaptığım için işsiz kalmıyorum
- 1 yıl
Evet erkek olmanın da avantajı vardır haklısın. Amin inşallah 🤗 Senin için de her şeyin en güzeli olsun inşallah
- 1 yıl
Kesinlikle zaten kadınların her işi yapmaması lazım ki ev işi zaten yeterince zor çalışan kadın düşünemiyorum bile Rabb'im güç kuvvet versin yar be yardımcısı olsun. 🌸
Amin inşaAllah tüm iyiler için en güzeli olsun. 🌸
Kadın yaratılıştan zayıftır erkeğe nazaran. Ben eşime her işe izin vermem.😅8 saat fazlasına izin vermem ki 8 saat bile fazla 😅 - 1 yıl
🤗 Zihniyetin çok güzel. Bu incelikte olsa keşke herkes
- 1 yıl
Teşekkür ederim senin güzelliğin. Böyle olmasınlar, böyle olduğum için hep üzdüler beni. Acıttılar canımı.
Kız arkadaşım çalışmak istiyordu dedim part time yaparsın, 4 saat fazla çalışmasını istemiyordum. Alaaddinin Sihirli Lambası kutusu gibiydim ama sattı beni..
Tek o da değil hayatıma giren 3 kadında sattı!
İyi olmak iyi değil, burnunu sürtmeyi seviyor insanlar vurani kirani inciteni seviyorlar hassas olanları anca sömürüyorlar - 1 yıl
Seni hak etmeyen kişilere denk gelmişsin ama şuna inan ki o kişiler bir sınavdı ve sen kazandın. Bundan sonra ise; kazandığın sınavın ödülünü alma zamanı.
- 1 yıl
Rol yapmasalardı sevmezdim. Bilseydim sevmezdim. Dürüst olsalardı sevmezdim onları. Herkes dürüst olsa kimse üzülmez ki
Ama insanlar oscarlık oyuncu karakterleri makyajlı yalan dolan
Ben kazandım sınavı evet ve pes ettim işi gücü her şeyi bıraktım yaşıyor muyum onu bile bilmiyorum yıldım artık
Kazanmak istiyorum 😅ancak çaba göstermek istemiyorum. 😅
Anneme dedim görücü usulü düşünüyorum kısmet olursa 😅 tanışmaktan korkuyorum artık 😅her biri daha iyi gelmişti daha güzel yalanlar ile gelmişti ulan dedim bu sefer mutlu olacağım 😅ne hayallerim vardı belki 10 sene oldu hâlâ hayal kaldı mutsuzluğa da razıydım seviyordum her şeyini mutluluktan da gözüm yoktu insan niye yalan söyler anlamıyorum
Seven nasıl yarı yolda bırakır anlamıyorum gözler bile yalan söylüyormuş - 1 yıl
Bazen yanlış kişilere denk gelebiliyoruz maalesef.. Sonu hayal kırıklığı, üzüntü, dert oluyor bize ama o son değil aslında, sonu başka şekilde çok iyi olacak. Sonu, güzel bir şeyin başlangıcı olacak. Ben senin mükemmel bir aşk hayatın olacağına o kadar içten inanıyorum ki.. bak görürsün
- 1 yıl
İyi insanda tanımıştım yalan yok. Ama evlenecek imkanım yoktu. Uzak durmak zorunda kalmıştım. Çünkü ilişki değil de evlilik üstüne bir başlangıç seviyordum. 😅 İstediğim yuva kurmaktı hep ilişki sevgilide hiç gözüm olmadı hâlâ yok.
Ancak sonrası hep yanlıştı. Bende de hata var fark ettim. Çok affettim şans verdim pişmanım. 2. Şansı vermemek gerektiğini öğrendim. Bir hata da silmek lazımmış.
Amin inşaAllah olur. 🌸 İhtiyacım var aşk yoksa her şey anlamsız boş geliyor bana hiçlik diyarı gibi sevenim çok ama aile kolu komşu fakat önemi yok. 😅
Doğma büyüme İstanbul da yaşıyorum henüz gezmedim İstanbul'u bilmem. Gezilecek yerleri bilmem. Googleden bakarım hep eşimle gezerim dedim 10 sene olmuştur luna park sinemaya gitmedim. 😅
Aşkımla gitmek istiyorum. 😅
Allah razı olsun sağolasın. 🌸İyi geldi iyi hissettim. 🌸Görmek istiyorum - 1 yıl
Yaşadığın her şeyden harika dersler çıkarmayı başarmışsın. Yaşadığın hiçbir şey senden çalmamış yani, aksine katmış. Fayda sağlamış. Ve karakterin asla bozulmamış hiçbir şeyde. Her şey çok güzel olacak, inşallah ☺️ İnanıyorum. İyi hissetmene sevindim ☺️🤗
- 1 yıl
İnsan tesisinde ne ise yetmişinde de o olur diye düşünüyorum. Kişilik ve karakter değişmez, törpü olabilir sadece..
Ama insanlar bana diyor ki çevrendeki, hep müsait olma, meşgule at, sonra istediği her şeyi yapma, elinden gelen her şeyi yapma, hep yanında olma diyorlar
Ben elimden geleni yapmazsam nasıl olacak bilmiyorum. 😅10 tane şey isterse bir tanesini yap diyorlar. 😅Oysa ben aşkım bir şey isteyince 😅şak diye yapmak isterim. 😅Elimden geleni niye esirgeyim ki niye geç yazayım insan sevdiğini meşgule atar mı? Bence atmamalı😅 öğrendiğim bildiğim her şey yalan gibi geliyor 😅ama ben şey düşünüyorum onlar yanlıştı 😅hak etmediler 😅
Ama kızlar da diyor her istediğimi yaparsa mutlu olmam diyor 😅kafam karışıyor 😅 beceriksiz olmayı çok isterdim 😅
Sevinmene sevindim 😅 - 1 yıl
Sağlıklı düşüncedeki kızı bulursan, kendisine zıt düşen biri olmanı istemez. Sorunlu kızlar vardır, hayata bakış açıları da sorunludur ve ilişkide de iyilik yaramaz onlara... En güzeli olacak inşallah hakkında, yeter ki inan.. Sevinmeme sevindiğine sevindim🤣
- 1 yıl
Doğru söylüyorsun orası da var. 1. Ve 3. Psikolojik sıkıntılı idi anksiyete panik, panik atak ooo neler neler vardı 😅ama sonradan söylediler 😅hasta rahatsız diye de aşkımdan vazgeçmem 😅
Hemde nasıl tam olarak öyle ya iyilik yaramıyor valla 😅
Lanet olası pislikler 😅
Amin amin inşaAllah 😅 senin için de olsun 😅
İnanıyor gibiyim 😅ortada fol yok yumurta yok çokta inanmıyorum 😅
Sevinmene, sevindiğime sevinmene, sevindim anasını satiym 😅
Zaten kendime kızıyorum hep 😅benim hatam benim suçum 😅
Ya ülkede sağlam psikolojide olan da kalmadı ki herkesin psikolojisi bozuk 😅berbat bir dönemdeyiz 😅sen Napıyorsun nasılsın - 1 yıl
Bence kendini asla suçlama. Öyle olması gerekiyordu oldu diye düşün ve sen kazandın bence. Hiç üzme kendini. Ben de bazen iyi, bazen kötü idare ediyorum. ☺️ Sevinmeme, sevindiğine, sevinmeme, sevindiğine sevindim 🤣
- 1 yıl
Ama suçluyum. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hz Ömer. 😅Suçumu kabul ediyorum. Çok şans verdim. Haddi hesabı yok. Hani kime desem sen canım mısın mal mısın diyorlar öyle yapılır mı? Ama sevmiştim çok sevmiştim köpek gibi sevmiştim. Her şeye rağmen iyi kötü günahıyla sevabıyla öğrendiğim aşka seven sevdiğinin yanında olur her halükarda olmalı bir de erkeğim ya baş ederim dedim erkek güçlüdür güçlüydüm de şimdi güçsüz hissediyorum. 😅
Bende senin gibi çoğu zaman kötü ara sıra bazen iyi. Sevdiğim insanları görünce selamlasınca iyi oluyorum. Ama anlık işte anlık ileti gibi iyi şeyler ne zaman gelip gittiği belli olmuyor. 😅
Rabbim güç kuvvet kolaylık versin. 😅
Peki sen neden kötü bazen kötü idare ediyorsun?
Benimki yalnızlıkta seninki ne? 😅
Tamam tamam işte sevindik 😅çok sevindik 😂kafam karıştı 😂😅😂 - 1 yıl
Benim hayat durumları karışık.. Pek enerjim yok ama anlatmaya. ☺️ Olsun sevinmiş olduk 🤣
- 1 yıl
Benimki de karışık aslında hayatım bile yok. Aşkım olur hayatım. 😅 Hayatımın anlamı anlamlaştıranım. Canın sağolsun. Zaten anlatmıyorsun sen sevmiyordun konuşmayı hatırlıyorum. 😅 Tanışmaya karşı idin 😅daim olsun huzur ve mutluluğun sevinçlerin
- 1 yıl
🙈🤭Beni takipten çıkmıstın.. bak buna sevinmemiştim işte 🤣
- 1 yıl
Çünkü soruma gelmemiştin sanırım 😅ya da soruna görüş attığımda yorum yapmamıştın 😅zaten özelde konuşmuyoruz eee soruda da yorum yapmazsan 😅 takipleşmenin anlamı ne ki 😅bende sevinmemiştim ama oldu işte
- 1 yıl
Soruna her seferinde gelemeyebilirim. Aralarda atladığım olabilir. Hemen hemen her sorunda vardıysam arada 1 tane olmaması bence sorun olmamalıydı ama kendi kararın. Önemsiz. Sevinmediğine göre üzmek amaçlı yapmadın. Sevinmediğine sevindim yani 🤣
- 1 yıl
Net olarak hatırlamıyorum niye çıktığımı. Genel olarak bu sebeplerden çıkardım. Değersiz hissettirir öyle ben çünkü her soruya giderim takip ettiğim kişinin. Üzmek istemem tabi hiç kimseyi üzmek istemem ben sevmediğim insanları dahil. Bir kez gönül kırdın ise bu kıldığın namaz değil demiş Yunus Emre. Çünkü incinme kırılma nedir bilirim. 😅
Bende sevindim şimdi. 😅 - 1 yıl
Oysa ki benim için değerli birisin. bunu bil. Sevindiğine sevindim ☺️
- 1 yıl
Uzaktan değerli kıymetli olmak 😅çokta mutlu etmiyor 😅 bunu bilmiyordum daha çok sevindim şimdi 😅sende değerli idin benim için 😅ama itmiştin sanki 😅itiklemiş gibiydin insan değer verdiği insanı tanımak istemez mi😅
- 1 yıl
Ben sana hiçbir zaman dediğinden farklı bir tutumda bulunmadım bu noktada. Mesajla konuşmak istemediğimi baştan söylediğimi anımsıyorum. Fazla alıngan davranıyorsun su anda. Ben kimseyi itmem. Seni de itmedim. İnsan değer verdiği insanla özelden konuşmak istemeyebilir. Bu o kişinin yaşanmışlıklarına bağlı. Benim bu siteyle alakalı çok ağır travmam var geçmişti eski hesabımda. Tahmin edebileceğin bir şey değil, çok ağır bir travma. Dilersen yarın bir aksilik çıkmazsa sana bunu özelden anlatabilirim. Ve kimse ile özelden konuşmam. Üzülmen beni üzer ama o yaşadığım olayın etkisi bu noktada senin üzülmenden de, benim üzülmemden de daha büyük. O olaydan sonra tekrar yasanma ihtimali aklımdayken ben buradan kimse ile konuşamam.
- 1 yıl
Şunu da eklemek istiyorum. Ben bu olaydan sonra değil erkeklere, hemcinslerime bile buradan asla ne telefon numaramı, ne İnstagramımı vermem. Hatta sadece site ile sınırlı da değil o olaydan sonra tanımadığım her insan bir tehlike benim için. Reel hayatta bile..
- 1 yıl
Canın sağolsun. Bende özelden konuşmayı sevmiyorum ki wpde ya da başka yerde konuştuğum kimse yok. Tanıdıklara da yazmam bayram seyran mesajlarına da dönmem. Telefon ile iletişimi sevmiyorum. Kim bilir belki de alınganım. Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir. Rabb'im yar ve yardımcın olsun. Sende haklısın. 🌸En başında da dediğim gibi canın sağolsun. 🌸
Gönlünce olsun. 🌸 Anlatırsan dinlerim. 🌸 - 1 yıl
İyi yapıyorsun bence daha az canın yanar bu sayede. İnsanlar tehlikeli bende korkuyorum insanlardan. Uzak duruyor kaçıyorum.
Soran1 yılarkadaşlar bence özele geçin :D yeter da
- 1 yıl
Hehehe 😅 sende haklısın 😅
- 1 yıl
Huzurlu ve mutlu sabahlar dilerim. 😅
Soran1 yılBiri soruma cevap verdi sanıyorum :D teşekkürler efenim sizede
- 1 yıl
Bende soruna cevap vermiştim. 😅Ama siz dönüş yapmadınız. 😅Havada bıraktınız 😅
Soran1 yılhayır gördüm, tüm cevapları okudum :) ama diğer bayanla diyaloglarınızın arasına girmeyeyim diye :D
- 1 yıl
Tabi tabi kesin ben bakmıştım 😅diğer görüşlere yazmıştın ama bana yoktu. 😅Araya girmiş olmazsın ki çünkü senin için yazmıştım öncelikle. 😅
- 1 yıl
Teşekkürler anlayışın için 🤗🌸
- 1 yıl
Soruyu soranın canına tak etti artık 🤣
- 1 yıl
Soruyu soran ben olsam hiç rahatsız olmazdım 😅aksine hoşuma giderdi 😅ben sadece birilerini rahatsız eden olursa rahatsız oluyorum 😅yeni uyandım
Kime teşekkür ettin anlayış için bensem ricalar ve teşekkürler 😅 - 1 yıl
☺️🤗 teşekkürler
- 1 yıl
Anlatacaktın hani 😅 yeni uyandım ben ve geldim
Soran1 yılama farkındaysan uzun mesajlara cevap verdim, senin mesajın da uzun olduğu için özenle cevap yazayım diye erteledim sonra sizin muhabbet başladı :D
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 1 yıliş bulabilirsiniz netten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılşu an bende 26 yasındayım ve işsizim benzer hikayelerimiz var üni diplomasını kenara koyup vasıfsız yerlerdede çalıştım gucüme gitmedi hiç şu an işsizlik maaşı aliyorum diye rahatım ama elbet biticek bu da, koca bile saygı duymaz kısmı gerçeği yansıtmiyo cunkü bence erkekler kadınların kabiliyet olarak yeterli olmasına rağmen üni mezunu olmamdan bahsediyorum evde kalmalarından hoslaniyo bence evi gecindirme sorumlulugu kendilerini daha iyi hissettiriyor senin ondan tatlı bisekilde sevgilim eşim şuna ihtiyacım var dediğinde seni güçsüz diye kucumsemiyor , aksine bı sorun çözücü olarak erkeğe gitmen egosunu okşar. Sen evde olduğunda kendini özbakım, sosyal çevre gibi şeylerden eksik etme elbet girdiğin ortamlarda birileri fikir bulur işte işe de girersin
41 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim çok tatlısınız. Erkeklerin güçlü ve sorumluluk almayı sevdiğini ben de okumuştum ama benim durumum biraz farklı sanırım.. Evet kendim iş bulamadım, bulsam da tutturamadım, evet paraya da ihtiyacım var ama maddi olarak muhtaçlığım yok çok şükür. Babamın durumu iyi ama annem, ah o annem yok mu. Yahu 27 yaşındayım bana artık hafiften evlilik düşün laflarına da başladı. İş bul kariyer yap diyor. Babam yanında 10 kişiyi çalıştırıyor, babamla çalışsam "onun yanında çalış diye mi okuttum" diyor. Yemin ediyorum psikolojik baskı
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBilgisayar bölümü mezunuyum. Sağda solda çok iş aradım ama işe yarar bir şey bulamadım. Eğlencesine bitirdiğim fotoğrafçılık kursu sayesinde ajansta iş buldum ve kaç yıl oldu hala çalışıyorum. Umudunu yitirme. Hangi kapının ne zaman açılacağı belli olmaz
39 Yorumla
Soran1 yılAllah bundan sonraki hayatınızda da gönlünüze göre versin inşallah. Çok teşekkür ederim, yaş geldi geçiyor gibi hissediyorum sadece
- 1 yıl
Ben 30 yaşında adam akıllı iş buldum. Sakın öyle düşünme.
Ayrıca güzel dileklerin için teşekkür ederim. Rabbim en iyilerini nasip etsin inşallah sana da. Nasipten ötesi yok. Rabbim in senin için de bi planı var elbet. Sabret ve tevekkül et
Soran1 yılSözleriniz ne kadar iyi geldi anlatamam, zaten duygusal olarak çok kırılganım şu an birkaç cümlenizle huzur verdiniz. Teşekkür ederim tekrardan
- 1 yıl
Rica ederim. Ben de çok zor zamanlardan geçtim. Tek başına mücadele etmek zorunda kaldım. O yüzden seni öyle iyi anlıyorum ki. Ama inanıyorum ben. Üstesinden geleceksin sen de. Başaracaksın
- 1 yıl
Bilgisayar bölümünü illa okumamiza gerek var mi sizce bi kursa gidip sertifikasini alsak işe yarar mi
- 1 yıl
@minyonnkizzz1 evet çok işe yarar
- 1 yıl
@minyonnkizzz1 evet işletmenlik sertifikası alabilirsin. Ama bu çok geniş yelpazede bi sektör. Tek tek yazılım kurslarına da gidebilirsin ek olarak
- 1 yıl
Teşekkürlerrr
- 1 yıl
@minyonnkizzz1 rica ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
1 yılHepsi OK de o son cümle ne öyle. Ne demek saygı duymaz, illa bir işte çalışıyor olunca saygı duyacak biri zaten hiç duymasın, eksik de olsun. Kadın olsa çalışmak zorunda değil, bu tamamen erkeğin görevi. Kadın zaten devamlı çalışmaz da çocuk olur birsey çıkar tamamen de bırakabilir. Sen önce bu kafadan çık, iş her şekilde bulunur. Kadın isterse çalışır isterse çalışmaz bu zorunluluk değil...
32 Yorumla
Soran1 yılAma maddi olarak kendisine muhtaç kadın için "buna bir yanlış yapsam da gidemez" düşünceisyle saygısını yitirebilir?
- 1 yıl
Sen bu kafayı değiştir. Böyle düşünen hiç durmasın zaten
önce çalışacaksan bile kendin için çalışmalısın. Eşin ya da aile için değil. Sen kendine değer vermelisin. Her erkek çalışan kadın arıyor diye de bir şey yok.
Mesela kimya mühendisliği okumuş arkadaşım butik pastacılık ile kariyerine ilerledi. Okuduğun bölüm ne olursa olsun fark etmez sevdiğin yeteneğini de işe çevirebilirsin. Online e-ticaret girişimcilik tasarım gibi bir çok alan var. Belediyelerin kadın girişimci seçeneklerine bakın. Yazılım veya iş analist gibi fırsat çıkacaktır.34 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Aslında maddi sıkıntım yok, babamın altında jeep yanında 10 çalışan evi yazlığı her şeyi var. Babam hiç baskı yapmıyor ama annem sürekli kariyer yap kariyer yap diye tutturup kendimi bir ucube gibi hissettiriyor. Ben de kendimi okumuş ama bir baltaya sap olamamış aptal gibi hissediyorum
- 1 yıl
peki kariyer nedir o soruyu sor bence annene. kariyer derken kast ettiği ne... aslında benim gözlemim kariyer diyenlerin alayı parayı kast ediyor. ama ne istediğini bilmediğinden kariyer diyor
- 1 yıl
@soran annene kızma kendine de kızma bence, o da senin iyiliğini düşündü için diyordur. Bu zamanda bir kadının ekonomik özgürlüğünün elinde olması kadın için hazine gibidir, kendini daha özgür hissetmesi, güvenliğini - karar alma gücünü hem kendinin hem ileride çocukların için eğitim ve gelişim fırsatlarının kapısı açıyor olması içindir. Çalışmaya bilirsin ihtiyaç yoksa, ama istediğin zaman çalışabiliyor olmak ayrıcalıktır, bu ülkede bu kavram özellikle kadın için daha önemli hale geldi. Çünkü bugün görüyoruz ki bir çok kadın ekonomik özgürlüğü olmadığı için şiddet görse bile eşinden boşanamıyor, bir ömür boyunca o mutsuz evliliğe katlanmak zorunda oluyor. (Tabiki mutlu olun herkes mutlu olsun temennimiz bu yöndendir) gerçek hayat hiç beklemediğimiz yerden sorabiliyor, Annen ve babalar eğer evin ilk çocuğu isen üstüne daha fazla sorumluluk almanı da isteyebilirler. Bir çok sebep olabilir. Ne sen kendini yetersiz hisset ne de ailene kız.
Sorun olan şey şu ki idare hukuksuzluk eşitsizlik adam kayırma gibi konular yüzünden memlekette kaç kişi işsiz kaç kişi istediği mevkide değil maalesef çalışılan da çalışmayan da liyakatsizlik herkesi etkiliyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 435 cevap paylaştı.
1 yılAlt kademe olarak (işçi), hayat gerçekten Zor. Diğer türlü işçi konumdaki kisiler için en iyisi memuriyet. Üst kademe olabilirsen özel sektörde milyonlarla oynarsın. Senin geçtiğin yollardan geçmiş biri olarak bende çevreme göre izdivaç islerini, çoluk çocuğa karışma islerini erteledim. 2 senedir güzel maaşlı sabit bi işe girdim. Hamd olsun kazandığım para ile de birseyler yapıyorum. Dediğim gibi insanların karşısına ne zaman ne çıkacak belli olmaz.
32 Yorumla
Soran1 yılKaç yaşında buldunuz işinizi?
- 1 yıl
28 yaşında buldum
1 yılGüzel bir üniversite de okuman gayet güzel.
Eğitim çok önemli ne okuduğunu bilmiyorum, ancak kendini neden bu kadar aşağı çekiyorsun anlam veremedim. Evlilikte bu arada öyle bir şey değil, kadın baltaya sap olamadı diye bakmaz erkekler genelde kadınlar bakar senin kafan çok karışmış kendine zaman ver insanı tuzağa düşüren kendi yarattığı korkularıdır.21 Yorumla
Soran1 yılPeki erkekler neye bakar siz bir erkek zihninden örnek verseniz? Evet biraz bunaldım, ama kendimi tam ifade edememişim. Benim sorunum maddi değil, babam zaten varlıklı biri sayılır, bana da diyor çalışmana gerek yok kızım keyfine bak sen diye. Ama annem sürekli kariyer baskısı yapıyor. Şİmdi ben şöyle düşünüyorum, babamın parasından ötürü annem maddi sıkıntı çekmemiş bir kadın olmasına rağmen neden bu kadar kariyer takıntısı var? Acaba kendisine saygı duyulmadığını mı hissetti? Yani sizin eşiniz olsa ve kendi maaşı olan bir kadın olsa mı daha çok saygı duyarsınız, size bağımlı saç boyası paraısnı sizden isteyen bir kadına mı? İçten içe kendi parasını kazanana.. çünkü bilirsiniz ki bir gün yanlış yaparsam çekip gidecek özgüveni var.
Bence bir erkek karısını çalışıtıryorsa yani bir evi tek başına geçindiremiyorsa bu onun yetersizliği. Devir zorlu artık bir ailede iki kişi çalışmak gerekiyor diye düşünüyorsan. Kadının zaten evin içinde yeterince iş yükü var birde dışarıda çalışmasını istemek aşırıya kaçmak demektir. İş kadınıdır firması vb vardır o zaman ev işlerini zaten gündelikçiler yapıyor.
Evli olsam ve karımın evi geçindirmek için çalışması gerekse bunu kafaya çok takardım...21 Yorumla
Soran1 yılGerçekten erkeklerin sorumlulukları da çok büyük, Allah güç kuvvet versin ne diyeyim.. ben saygı açısından düşündüm işte, belki kendilerine muhtaç görürler diye...
1 yılÇalışamayan kadına onun Allahın kendisine vermiş olduğu bir nimeti olduğunu bilen sever değer verir çalışma konusunu falan gözünüzde bu kadar büyütmeyin ve hatta çalışma konusunu aklimiza bile getirmeyin onun yerine evinizde oturup kocaniza çocuklarınıza bakın ki ben çalışmayan birisiyle evlenmek istiyorum yeter ki evleneceğim kişi çalışmasın ama ellerine geçen şeylerin, eşinin yani bu ben oluyorum kıymetini bilsin değer versin saygı göstersin
23 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için. Şahsen bu fikre kısmen katılıyorum, çalışan kadınların çocukları daha yalnız büyüyorlar, çocuğunun en güzel zamanlarında yanında olamıyorlar, akşam işten yorgun geliyor kocasına da yetemiyor enerjisi olmuyor çünkü. Allah yardımcıları olsun. Ama şöyle de bir durum var, hayatta kendilerini garanti altına alıyorlar. Koca eline bakmıyorlar. Hadi diyelim evliliğim yolunda gitmedi aldatıldım, boşansam ne yapacağım beş parasız?
Soran1 yılAna-baba desteğini hariç tutuyorum, kendi ayaklarımın üstünde durmak konusuna değiniyorum
- 1 yıl
Peki şöyle diyelim diyelim ki ler için kendi hayatını şekillendirmek sırf bunun için eşini çocuklarını aileni ihmal etmek zorunda mısın bir diyelim ki uğruna diyelim ki öyle bir şey olmadı bir diyelim ki uğruna geri gelmeyecek olan zamanı heder etmene değer mi yani bir çocuğunun ilk adımı ilk konuşması eşinin mutlu veya mutsuz zamanları bir diyelim ki uğruna yaptığın o şeylere eşit mi?
Aşk İlişkileri konusunda 730 cevap paylaştı. Kadının aslında çalışmasına gerek yoktur evlendiği kişi bakmakla yükümlüdür ve her türlü de saygı duymak zorundadır erkek kadına
69 Yorumla- 1 yıl
Günümüz ekonomisinde zor tek başına yaşamak ev geçindirmek. 😅 Asgari ücret 17 bin kiralar 20 bin.
- 1 yıl
Evet buna katılıyorum. Fakat diğerine evlendiği kişi bakmakla yükümlüdür ona katılmıyorum. 😅
- 1 yıl
Buna katılıyorum da diğeri ile aynı şey değil ki gerçekçi olmak lazım o zaman zengin eş bulacak 😅zengin adam da ne yapsın çalışmayan kadını 😅 nerden denk gelsin 😅
Soran1 yıl2-3 iş değiştirdim, hepsi farklı düzende 2-3 aylık deneyim oldu. Hepsinde de evli bekar fark etmeden gizlice iş yeri flörtlerine denk geldim. Şahsen çalışmanın bir kadını erkeksileştirdiğine inanıyorum artık, hem de evli olmasına bile takılmadan çok içli dışlı olunuyor elin adamıyla. Tabi herkes bir değil ama geneli böyleydi.. Ama yine kocamdan para istemek benim gururumu kırar, bilemiyorum işte
- 1 yıl
Gönlünce olsun. 🌸 Gönlünüzce olsun
Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Maalesef bu zamanda iş bulmak kolay değil. Kendi üzerime iş yeri olduğu halde bunu düşünüyorum ben evlenince boş durmamaliyim diye ama keşke herkesin istediği olsaydi. Bakalım nasipte vardır biseyler
34 Yorumla- 1 yıl
@MurooZers hayır
Soran1 yılAllah sizin işinize bereket versin, her işiniz rast gitsin
Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. İş deneyimi edinmek için farklı sektörlerde çalışabilir orada çalışırken kendine uygun olduğunu düşündüğün işleri aramaya devam edebilirsin. Sıfır tecrübe ile yaş ilerledikçe daha zor olacak iş bulman.
22 Yorumla
Soran1 yılEvet maalesef tam olarak stresim bu...
Biz her kulun çabasını kendi gayretine kıldık diye bi söz var bilirmisin şu an bırak şu evliliği falan at şu üstünden ölü toprağını bi silkelen çaban gayretine aşık olsun bak hayatın nasıl düzene giriyor
12 Yorumla
Soran1 yılDoğru söylüyorsunuz, zaten evlilik hevesim yok sadece örnekti :) teşekkür ederimmmm
Lütfen öyle deme üzme kendini Allah büyük ne mezunusunuz nerde yaşıyorsunuz malimüşavirim çevremde ki insanlara sorabilirim hatta bizim şirkette satış elamanı da arıyorlar İstanbul'dayım rahat ve maşı nispeten daha iyi bayram seyranda para da verirler.
12 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim Allah güzel kalbinizden razı olsun. Benim sorunum maddi değil, babamın durumu çok iyi hatta.. Sadece kendi alanımla ilgili iş bulamadığım için anne dırdırıyla tribe girmişim. Annem kariyer takıntılı bir kadındır, hıncını benden alıyor
Sacmalamissin. Ben çalışan kadın istemiyorum mesela karım neden calisip yorulsun o evimin hanımı olsun ev hanimligi en kutsal meslek zaten ev işi yorucu bebeğimiz olursa onada bakacaksın ben işteyken onunla en çok een ilgilenecksin o yüzden kadının çalışması uygun değil
12 Yorumla
Soran1 yılModern dünya düzeni öyle hissettirmiyor ki :(
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılErkekler ev geçindirmek ile mesul prensesler ile evlenmeyin
31 Yorumla
Soran1 yılAma kadına bakışı? Bana muhtaç gözüyle... çok haklısınız katılıyorum ayrıca.
Gizli Üye(36-45)1 yılNe alakası var ya 27 yaşındasın. Daha neki insanlar kırk yaşında hayallerine kavuşuyor sen daha yolun başında sin misal ben 40 yaşında hayalimdeki şeylere kavuştum bunun içinde zengin sevgilide dahil. Yani sen daha nesinki yasin basin hayatının daha basindasin. her şey nasip işi İstediğin kadar iyi univeriste mezunu ol onlarla olmuyor işte tek. insana Allah yol acinca öyle bir aciyorki mükafat oluyor
22 Yorumla
Soran1 yılAbla keşke hayatımda senin gibi biri olsaydı. Annemin etkisi altında kaldım, sizin gibi düşünmüyor. Annem de 48 yaşında bana diyor ki 27 oldun hala bi kariyerin yok şu hale bak falan. Evlensen yaşın geçiyor diyor :( Babam maddi olarak orta üst durumda, benim sıkıntım maddiyattan ziyade kendimi işe yaramaz başarısız bir insan gibi hissetmem. Bu da değersizlik yaratıyor, kimse beni ne sever ne istermiş gibi geliyor. Gerçekten anneler kadar çocuklarını yıpratan kimse yok.
Umarım bundan sonraki hayatınızda da Allah gönlünüze göre versin çok tatlı birisi olduğunuzu burdan hissettim.
Cevap sahibi1 yılboş ver ablacim annen ne bilecek senin gectigin yolları ancak sen bilirsin. Annene sor bskalim 27 sinde ne kariyeri yapmış. İnsanlar kariyerini 50 yasindada yapar. . benim kız arkdasim 50 yaşında üni okudu amaç sadece doyuma ulaşmaktır. Annene diplomami alıp iş ariyabilirsin bulduğunda bana haber ver de. . Veee en güzel haberi veriyorum sana en güzel aşklar 40 larda yaşanıyor. Gerçek aşk tam olgunlukta ruh ikizini o yaşlarda buluyorsun. Evlenince hiç bir şey olmuyor evlilik kadını assagiya çeken birseydir
1 yılOlur elbet. Seni anlıyorum benzer durumda insanlar tanıdığımdan. Bu süreçte kesinlikle hobilerine daha çok odaklan. Yoksa stres olursun.🎈🌸
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu karamsar moddan çıkmalosın. Çalışmayana saygı duymamak ne? Böyle biri olmasın zaten hayatında... Kısmet bu, karamsar olma lütfen
22 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim ama haksız mıyım bir erkek kendisine maddi olarak muhtaç kadına saygı duyar mı? sanmıyorum
Cevap sahibi1 yıl10 larca uygun iş bulup beğenmeyen biti değilsin ki. Çalışan olmak saygı gerektirmez, tam tersi çalışmayan da saygısızlığı hak etmez
40nda 50nde bile işsiz kalan veya olan var. Yaşın geç bir yaş değil, her hangi bir yerden başla.
30 Yorumla
1 yılLütfen kendine bu kadar acımasız olma ablam senden bi yaş daha büyükken bulmuştu işini herkesin bir kısmeti var yapma böyle, hangi bölüm mezunusun?
12 Yorumla
Soran1 yılİstanbul üniversitesi iktisat, çok teşekkür ederim yorumunuz iyi hissettirdi. Aslında üzüntüm maddi olarakta değil, kendimi başarısız ve değersiz hissediyorum
- 1 yıl
Müsaitsen biraz konuşalım mı bence kendine çok yükleniyorsun
Kotu tecrube de olsa bi yerlere gir calis parayi ikinci plana at onceligin tecrube olsun
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı.
1 yılO kadar güzel bir yaşki, keske bende şu an 27 olsam. Toplumda işi olanlar daha şanslı gibi duruyor evet fakat , her şey nasip, evlilik sadece işle ilgili değil.
11 Yorumla
Soran1 yılNe yapardınız benim yerimde olsanız? 27 gerçekten genç mi? kendimi her şeye çok geç kalmış hissediyorum :(
1 yıl2 sene öncesine kadar doğru düzgün bir işim olmadı ama geldiğim noktada kazancım iyi, yani sabır ve emek gösterdiğin zaman yapamama ihtimalin yok kesinlikle. Umudunu kaybetme.
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim, Allah daha da çok güzellikler fırsatlar çıkarsın karşınıza
Hadi canim erkek evine bakmak zorunda sen evleneceğin kişiyi alt düzeyden seçme mutlu olamazsin
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkek çalışmak zorunda sen çalışmak zorunda değilsin ki. Calismak istersen fırsat gelip bulursan calisirsin. Erkegin sen calismiyosun diye istememe hakkı yok
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılÇalışıp çalışmadığını bakılmaz bence huyun suyun karakterine ailene bakarlar diye düşünüyorum
20 Yorumla
1 yılEvleneceğin kişinin durumu iyi olacaksa bunu bir sorun olarak görmez
10 Yorumla
1 yılNe alakası var kocan duyar dert ettiğin şeye bak iyi düşün iyi olsun
10 Yorumla
1 yılKişilik karekter meselesi tamamen her insan bir değil kimi hiç eşini çalıştırmak sitemez kimi eşide çalışsın ister kimide hazırcıdır kendi calışmaz eşinden beslenir türlü türlü tıp var
00 Yorumla
1 yılNe güzel di mi, işsizi olduğun üniversite mezuniyetinin İYİ bi yerden olması..
Yeni Türkiye de bunlar dert değil artık. Bence, ülke halinden memnun ve/ya şükürcü insanlarla dolu.
00 Yorumla
1 yıl
1 yılbir şeyleri kaçırmış değilsin. ayrıca bir erkeğin zaten kadınını çalıştırmaması gerekiyor.
22 Yorumla
Soran1 yılbabamın durumu iyi zaten, maddi olarak değil de muhtaçlık olarak görür saygı duymaz diye düşündüm :(
- 1 yıl
saçma bir düşünce tarzı. eğer bir erkek senin için bu şekilde düşünüyorsa onunla evlenme zaten. erkek kadınını zaten çalıştırmak istememeli. ben sana bakarım mentalitesinde olmalı.
- Aşk İlişkileri konusunda 21,2b cevap paylaştı.
1 yılBende yaklaşık iki yıl iş aradım en sonunda buldum. O stres bambaşka
24 Yorumla
Soran1 yılÇok şükür bulmuşsunuz. Allah işinizi rast getirsin bundan sonraki hayatınızda inşallah
- 1 yıl
Teşekkürler umarım sizinde. İşe girsen bir dert girmesen bir dert
Soran1 yılEn kötü iş, işsizlikten iyidir derler :D ama bu da yalan
- 1 yıl
Yalan tabi. Yine stres sıkıntı yaşıyoruz 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılBiz erkeklerin, siz kızlardan
böyle bir şey isteme hakkı yok11 Yorumla
Soran1 yılBuradaki yorumlar beni şaşırttı, erkek karısını çalıştırmadan evine yetebilmeli, bu yüzden sana saygı duymamaya hakkı yok diyen çok kişi olmuş. Düşününce siz erkeklerin işi daha zor cidden, Allah sizlere kolaylık versin. Evin tüm geçimini toplum sizin sırtınıza yüklemiş
Diploman bi siike yaramıyor yani ama iyi bir diploması olan herkesi havada kapıyorlar bence senin vermiş olduğun detayda bir tezatlik var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılSiz kendinizi bayağı karamsara bağlamışsınız ya. 🙄
06 Yorumla
Soran1 yılEvet gerçekten, annem çok sıkıyor beni. Sürekli kariyer yap diye tutturuyor.. Onun dışında ailem de destek, ya babamın altında jeepi var maddi olarak kötü bile değiliz. Ama kendi kazancın olmayınca bi anlamı yok
- 1 yıl
Yaşınız doğru mu? Şöyle düşünün belki onlar da bir şeyleri kendisi yapmaya başlasın, öğrensin diye öyle davranıyor olabilirler... Yani dediğiniz gibi kendi kazancınız olmayınca bir şeyin anlamı da olamıyor.
Soran1 yılevet ocakta 27 olacağım, boşa okudu moduna girdiler maalesef, babam değil de anneler sözleriyle çok kırıyor çocuklarını ama farkında bile değiller...
- 1 yıl
Çünkü anneler çocuklarını daha iyi anlıyorlar bence. Bunları da o yüzden yapıyorlar ama isteyerek ama istemeyerek... Peki siz ne yapıyorsunuz ne yapmayı düşünüyorsunuz bu sözler karşısında?
Soran1 yılİş arıyorum işte, aslında birkaç ay önce ayrıldım bulduğum işten bazı sorunlar yüzünden. Bilmiyorum çalışmak da çok zor, sabah 6da kalkıyordum 8deki işe yetişeyim diye. Eve aksam 8de anca gelebiliyordum, evli ve çalışan kadınları takdir ediyorum o yüzden. İş hayatı kadını maskülenleştiriyor ve çok sarkan oluyor. Ama işten ayrılma sebebim bunlar değildi tabi..
- 1 yıl
Bunlar da olabilirdi haklısınız zor. Bir de kadın için gerçekten daha zor...
Gizli Üye(25-29)1 yılAsgari ücrete köle gibi çalışmaktansa evde oturmak daha mantıklı geliyor bana
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılben 22 olucam ama hayatım b*k gibi
45 Yorumla- 1 yıl
Merak etme 😅 herkesin hayatı bok gibi 😅
- 1 yıl
Neden kötü olduğunu düşünüyorsun hayatının
Soran1 yılAllah bizi güzelliklerle karşılaştırsın inşallah kardeşim
Cevap sahibi1 yılAmin inşallah
- 1 yıl
Neden kiii ne açıdan
1 yılO kadar iyi üniversiteyi değerlendiremediysen kusura bakma da yani ne diyimmm
20 Yorumla
1 yılBir baltaya sap olamayan (el alem görüşü) bir de ben varım sanırım.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Niye istemesin iş bulamicağın anlamına gelmez sonuç olarak
00 YorumlaNiye duymasınkiii saygı duymak çalışmamanla değill insanın içi güzel olsun sana her türlü saygı duyar boş cer lo bu kadar stres yapma
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCanım bak me güzel okumuşsun. Hemde en güzel yerlerde. Belkide kısmetsizlik var. Büyü var nazar var üzerinde. Nereden biliyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHiç alakası yok neden istemesin ki ya
10 Yorumla
1 yılKadının çalışması doğru değil ama çalışmak isterse saygı duyulur
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİş bulma uygulamaları var. Güçlü ve kaliteli CV oluştur. Sürekli takip et ve ordan başvurular yap. Eminim doğru zamanda iyi bir iş bulabilirsin.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı.
1 yılKader bu güler elbette
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışan istiyor herkes.
İş bulunur ya
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. senin gibi birini istemeyen aptallık eder
01 Yorumla
Soran1 yılneden öyle söylediniz ki? maddi olarak zaten babam oldukça iyi durumda, ama kendi kazancım olmayınca kocaya muhtaç olacağım bu da saygısızlık getirecek diye düşünüyorum :(
1 yılÇalışmayan kadına bir ben saygı duyarım
11 Yorumla
Soran1 yılGerçekten mi? İş hayatı çok zor, sabah 8-akşam 6.. iş hayatındaki kadın erkekleşiyor buna inanmaya başladım ama kocadan para istemek de gurur kırıcı
- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yılUlkeninin genelinde sorun var sabrrt
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılBir iş bul ve o işten kendini gelistir ehli ol
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. İstemez tabi. Siz parasız erkeği istiyor musunuz?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çalışmayan kadını sadece annesi sever.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. İster niye istemesin ki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılİster eğitim durumun nedir
00 Yorumla Ne alaka? Kadınlar çalışmak zorunda değil
10 YorumlaNe okudun da is bulamiyosun
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 27 yaşına gireceğim işsizim. Evlenecek olsam kocam istemez mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler