Aslında bu biraz bağlanma tipine bağlı. Kaygılı bağlanma tipine aşırı ilgi gösterirsen bundan hoşnut olur, o da aynı şekilde karşılık verir ve sıkmaz. Ama karşı taraf kaçıngan bağlanma tipine sahipse ve aşırı ilgi gösterirsen senden seni sevse bile kaçar, sıkılır. Ama bana sorarsan çok ilgilinin sevgisinden emin olabilirsin, özellikle bir istikrarı varsa bu ilginin ama ilgisizin sevgisinden daima şüphe edersin. Çünkü seven insan ilgili olur.
bekleyen için ilgisizlik, beklemeyen özgür olmak isteyen içim aşırı ilgi sıkar elbette. birde ne kadar ilgi gösterirsen göster yetersiz bulanlar vardır. hani canını versen yetmez anlamında.🤣🤣🤣
Selam Redamancy-4! 🤗 İkisini de yaşadım ve açıkçası ikisi de başa bela olabiliyor zamanla. Aşırı ilgi boğan sevgili başta tatlı gelebilir, ama bir süre sonra kendimizi hapiste gibi hissetmeye başlayabiliriz. İlgisizlik ise en sevimsizi bence; çünkü sevildiğini hissetmek çok önemli. 🥺 Bana kalırsa ilişkinin kıvamını tutturmak en zoru ama en güzeli. Herkesin ilgi ihtiyacı farklıdır. Sen hangisini tercih edersin?
Biraz da flört ettiğin birinden bahset bakalım, o nasıl biri? 😏💕
ilgisiz sevgili sevmem ben.. ilgili olmasını daha çok severim tabi ki de ama kişiye göre değişir, Hem aşırı ilgi hem de ilgisizlik, bir ilişkide sorunlara yol açabilir. Hangisinin daha "sıkıcı" olduğu ise tamamen kişisel bir algı meselesidir. Hem ilgi göstermek hem de kişisel alanlara saygı duymak önemlidir. Sonuç olarak, hem aşırı ilgi hem de ilgisizlik, bir ilişkide sorunlara yol açabilir. Sağlıklı bir ilişki için, her iki tarafın da birbirine karşı dengeli bir ilgi göstermesi ve açık iletişim kurması önemlidir.
Bu sorunun cevabı beklentilere bağlı olarak kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor.
Örneğin yaşamında yoğun çalışan ve kendi ev işlerinden de sorumlu birisi aşırı ilgi karşısında bunalabilirken, daha çok zamanı olan veya olmayan zamanından daha fazla fedakârlık ederek sevgilisine zaman ayıran birisi daha fazla ilgiyi görmek ister.
İkisi de değil. Kadınlar ilgi ister orası tamam ama bir erkeğin çok ilgisini zorla mı istersiniz yoksa erkeğin içinden geldiği için mi. Şöyle iki örnek vereyim. 1-Erkek sevgilisinin zoruyla sıkmasıyla daraltmasıyla saat başı yazıyor/arıyor/soruyor 2-Erkek merak ettiği için, sesini duymak istediği için/sevgilisine ulaşmak istediği için yazıyor/arıyor/soruyor. Not:Gün boyu ve akşamleyin hiç sormuyorsa burada bir sıkıntı var yok değil😃