Arkadaşlar, ablamın evliliği kötü adam gerçekten çok sorumsuz işsiz ve ailesi umursamıyor ablam işe gidiyor ufak çocukları var kiradalar evde besliyor resmen artık dayanamıyorum söylemek istiyorum ama yuva bozanın yuvası olmaz derler günaha girer miyim kötü bir kataktere bürünmek istemiyorum?
Ablamın kötü bir evliliği var, kocası işsiz ve sorumsuz. Ayrılmasını söylesem yuva bozmuş olur muyum?
Yuva bozmak olmaz ama sonuçta abla bile olsa neden böyle söylüyorsun diye suçlanabilirsin. Yani ufak bir uyarı yap onun yerine iyi düşün falan gibisinden belki de dinleyecektir seni.
Evlilik kutsal bir müessesedir. Acısı ile tatlısı ile yaşanması gereken ne ise yaşanmalıdır. İşin içinde şiddet ve uç noktalarda eşleri rahatsız eden bir durum yoksa ben 3. kişilerin işin içine girmesine karşıyım. Diğer konuları aklı selim olan kardeşiniz bir şekilde halleder düşüncesindeyim.
Allahu teala detayda belirttiğiniz yuva bozmak hususunda şöyle hüküm vermiştir: “Üç kişiye Allah lanet etmiştir, Ana-babasından yüz çeviren, karı-kocanın arasına girip onları ayırmaya çalışan, bir de Müslüman toplumun arasına nifak sokmak için dedi-kodu yapmaya çalışan kimse.”. Yani sorduğunuz sorunun cevabını Yaratan çoktan vermiş durumdadır. Sizede sadece kardeşinize destek olmak, olayları dinleyecek olursanız ikisinide aynı anda ve tarafsızca dinlemenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde bu dizide ömür boyu vicdanen bile olsa rahatsız edecektir.
Hayır neden yuva yıkan olasın ki sonuçta ablanın iyiliğini düşünüyorsun bu şekilde ömür boyu kadın tek başına çalışıp kocasına bakmak zorunda değil ki. Mademki o adamın bir vasfı yok demek ki ablan tek başına da başına çaresine çok rahat bakabiliyor.
Sonuç iyide olsa kötüde olsa fatura sana kalır. Üzülmeni çok iyi anlıyorum göz görüyor gönül katlanmıyor ama bırak bu duruma kendileri karar versinler.
Eğer düzletilemiyorsa onlar kendi aralarında karar versin çünkü neyin ne olacağı belli olmaz sonradan ihale faturası kalması gerçekten büyük sorun olur bakarsın işi olur veya aralarındaki bağ düzelir artar veya pişman olurlar sonradan hep bu konu gündeme gelir sizi çok iyi anlıyorum canınız kanınız ama bazı şeyler maalesef çok değişkenli oluyor
Anlıyorum ama sana karışmak düşmez. Yanlış anlarlar kızım. Ablanda olsa karışman dogru degil. Senin yerinde olsaydım açıkçası umursamazdım skmde olmazdı . O şimdi evli ya sana karşı nasıl tepki verecegini inan bilemezsin şimdi der kıskanıyor felan saçmalama , sen iyi düşünsen bile sen dile getirdigin için kötü derler boş ver ne halt yaparsa yapsın isterse gbrsn umrunda olmasın
Sen karışma karı koca arasına girilmez onlar birbirini en iyi tanır ablanda senin kadar biliyodur neyin ne olduğunu böyle işlere karışmak sorumluluk ve vebal almak demek sonra en ufak bir şeyde suçlu sen olursun o yüzden yorum yapma bence.