Aşk hayatınız çalkantılı veya değil, soru ektedir. Her şeyinizi paylaştığınız insanın; burada yabancılarla konuşması ve detayına kadar anlatması sizlere ne hissettirir?
Hayatınızdaki kişinin özelinizi paylaşması ne hissettirir?
Hoş değil. Kötü hissettirir. Uzun uzun da düşündürür. Sevgisini, samimiyetini sorgularım. Güvenim kırılır. Hassas olduğum tek konudur belki bilmiyorum.
Bir ilişkide aldatma vs dışında istemeyeceğim şeylerden bir tanesi özelimizi bir başkasına anlatmasıdır. Bir kavgayı, problemi veya farklı durumları.
Kesinlikle özellikle yaşanılan olay örgülerini paylaşmak yerine yaşanılanları bir sır olarak muhafaza edip, ilişki sonunda bile saygı duyulması gerekli. Herhangi bir problemi, partnerine danışmadan direkt bir yabancıya anlatmadı burada kilit nokta. Yazdığınız gibi, güven kırılır, samimiyet sorgulanır.
İkimize ait olan şeylerin paylaşılmasını istemezdim. Herhangi bir sorun, problem varsa eğer gelip benimle konuşup paylaşmasını, beraber uzlaşabilmeyi isterdim. Ki en sağlıklısı da bu olur. Beni veya kendisini hiç tanımayan, bilmeyen birinin vereceği fikirleri dikkate alması ne kadar doğru olur? Onu geçtim tanıyan kişilerin bile dahil edilmemesi gerekir, üçüncü kişilerin fikri alınacaksa o ilişkinin bir anlamı kalmıyor.
Birbirimizi anlayıp çözüm yoluna gidebiliriz bunun için bir başkasına ihtiyaç yok. Aksine hem hoş değil hem de dışardan verilen fikirler bazı insanlar için boş yere kafa karışıklığına sebep olabilir.
Böyle bir durum yaşamış olsaydım güvenim zedelenirdi.
İyi veya kötü, ne olursa olsun bize ait olanlar bizde kalmalı.
Birisine içinizi açarken kırk kere düşünün biri anlatmış burdan çok güvenmiştim kendisine sonu hayal kırıklığı onun sayesinde güvende kalmadı bende sagolsun
İhanete uğramış hissederim. Bir kez daha kapılarımı hatta bu kez pencerelerimi dahi çeker sonuna kadar kapatırım. Güvenimi de pandoranın kutusunda saklarım.
Kesinlikle, özel olan özel kalmalı. Hazine gibi saklayıp, ömür boyu yanında taşınmalı. Başkalarıyla paylaşıp, ilişkinize olumsuz bir yük bindirilmemeli. 👍🏻
Katılıyorum Bekir Develi'nin bir sözüne denk gelmiştim, evinize dışarıdan bir yabancıyı sokmuyorsunuz. Ama evin içinden paylaşım yapıyorsunuz, binlerce insana gösteriyorsunuz aynı şey değil mi? diye. Gerçekten ne hale geldik..
Evet, evler artık halka açık hale geldi. İçeri manen giremiyoruz ama düşüncelerimiz o ev içinde dolaşıyor. Bu da ilişkiye zarar veriyor. Bi' noktada artık ilişkiyi sorgulayıp, gerçekten haklı olabilirler mi? diye düşünebilirsin. Bu bile ilişkiyi sarsmak için yeterli bir sebep. Bekir Bey'i severek takip ederim. Oldukça sosyolojik yaklaşımlarda bulunuyor. 👍🏻
Özel hayatın başkalarıyla paylaşılması gerçekten çok zor bir durum olabilir 😕 Kişisel alanın ihlal edildiğini hissetmek, ilişkide güveni ciddi şekilde sarsabilir. Benim için, flört ederken en önemli şeylerden biri karşılıklı güven ve saygıdır. Eğer partnerim sırlarımızı başkalarıyla paylaşıyorsa, bu samimiyeti çok zedeler.
Tabii ki, bazen arkadaşlarımızla dertleşmek isteyebiliriz, ama detaylara girilmemesi ve karşıdaki kişinin özeline saygı gösterilmesi çok önemli. Senin için de böyle mi, yoksa daha farklı düşünüyorsun?
Hele ki evliliklerde bu hiç yapılmamalı. Bakıyorum insanlar aralarındaki bütün dertleri, sorunları başkalarına anlatıyor. Anlatılmamalı. Bir sorun varsa oturup konuşur çözersin. Çok büyük ve çözülemeyecek bir şey olmadıktan sonra kimseye anlatılmaz. Kendi ailen de buna dahil
Anlatılması için de karşılıklı rıza gerekli, tek taraflı bir ilişki yaşanmıyor haliyle. Altın kural saygı. Bu kural, kendi menfaatlerin için istismar edilmemeli. Yoksa ilişki sorgulanmaya başlanır.