Sizce neden öpmek istedi?

İş yerinde beni işe alan kişinin bana karşı yardımsever tavırları vardı, iltifat da ediyordu. Ama arkadaşça yaptığını düşünüyordum. Çünkü adam evli ve kötü birine de benzemiyordu. Bugün beni arabayla eve bırakmak istedi. Ben de olur dedim. Sonra biraz sohbet edelim dedi. Normal konular hakkında konuştuk başta her zamanki gibi. Sonra ellerin üşümüş dedi elimi tuttu. Ben hâlâ başka bir şey düşünmüyordum. Sonra beni öptü bir anda ama durdurdum. 'Niye öptünüz" dedim, "çok güzelsin o yüzden oldu" dedim. Ben de şaşırdım hiç beklemiyordum dedim. Senden hoşlandım dedi. "Siz evli değil misiniz" dedim. O da mahcup oldu "özür dilerim seni kırdıysam, kusura bakma, kızdın mı" gibi şeyler söyledi. "Hayır sadece şaşırdım" dedim. "Hislerimiz karşılıklı sanmıştım" dedi. Ben de "bu mümkün değil evlisiniz siz" dedim Çok tuhaf bir durum oluştu. İşyerinden başkaları anlamış mıdır acaba diye çok utanıyorum. O adamı görünce ne yapacağım bilmiyorum yerin dibine gireceğim utançtan. O da hiç korkmuyor sanırım başkalarının duymasından. Neden böyle bir şey yaptı sizce? Başından beri mi öyle düşünüyordu?

Sizce neden öpmek istedi?