1 yılsadece 1 kişi ile görüştüm onunla da hiçbir temas kurmadık ve sadece karşılıklı oturduk. Hesap verecek bir Rabbim var, Allah yanlış ve haramdan uzak tutsun, korusun hepimizi 🤲🏻
41 Yorumla- 1 yıl
Aminn
En İyi Cevaplar
1 yılBana göre karşı cinsle olan ilişkilerde sınırları korumak oldukça önemli. Kişisel alanın, duygusal ve fiziksel sınırların karşılıklı olarak saygı görmesi, ilişkinin temel taşlarını oluşturur. Her insanın sınırları farklıdır; bu sınırlar hem kendine hem de karşındakine duyduğun saygının göstergesidir. Örneğin, el tutmak, sarılmak ya da öpmek gibi fiziksel temaslar, kişisel tercihlere ve ilişki dinamiklerine göre değişebilir. Klasik sevgililik anlayışı herkes için geçerli olmayabilir; bazıları için önemli olan derin bir bağ ve saygıdır, bu da fiziksel temasa ihtiyaç duyulmayan bir ilişki olabilir. Benim için sınırların farkında olmak ve bunu karşı tarafa da hissettirmek sağlıklı bir ilişkinin temeli. 😊
13 Yorumla- 1 yıl
Güzel yorumdu teşekkürler. Bana göre kimse birbirini elini tutup sarılarak tanıyamaz. Her şeyin bir vakti var bir şeyleri yaşamak için
- 1 yıl
Kesinlikle
- 1 yıl
:) 👍🏻
Aşk İlişkileri konusunda 14b cevap paylaştı. Henüz görüştüğüm biri olmadı ama tabi ki görüşmüş olsam da hayatıma almadığım birine karşı tavırlarıma dikkat ederdim çünkü evlenmeden bu tür şeyler yapılmasına hem dinen hem de ahlaki olarak yanlış buluyorum
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılAllah nasip ederse evleneceğim kişiyi düşünerek hareket ederim ben onun nasıl olmasını istiyor isem öyle olmaya gayret ederim Allah şaşırtmasın
21 Yorumla- 1 yıl
Amin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 265,9b cevap paylaştı.
u 1 yılevet sınırlara dikkat ederim.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılYani ben evlenmeden olmazcılardanım diyebilirim.
Sevgilim olursa ilerde bunu bilerek devam etmeli.12 Yorumla- 1 yıl
En doğrusu bu zaten
- 1 yıl
Aynen öyle
Dikkat edilmesi gerekir. Bazı şeyler zamanı gelince yaşanmali
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle
Gizli Üye(36-45)1 yılİşte Buda örnek senin sınırın direk duvar sanırım 😀 Şaka bir yana harbi sen benim yerime kendine koy ve söyle konuşmak istesen ne yapardın?
111 Yorumla- 1 yıl
Hayırdır benimle mi konuşmak istiyosun
Cevap sahibi1 yılYok canım ne münasebet
Bunun için önce pasaport almam lazım
Sonra yalan makinasına girmem lazım
Sonra dilekçe verip babandan izin almam lazım
Sonra Çin Seddi’ni de aşmam gerek sanırım
Sen sitenin en korunaklı ve zor üyesisin
Seninle hemen kim konuşabilir 😀- 1 yıl
Yuh be amma abarttınız. Konuştuğum, diyalog kurduğum bir sürü arkadaşım var burada. Benim problemim sınırını aşanlarla
- 1 yıl
Diğer soruma yazan gizli üye de sensin değil mi? Mesela gizlenip saklanmak yerine niye kendi profilinizle normal bir şekilde yanıtlamiyorsunuz soruları da böyle yapıyorsunuz?
Cevap sahibi1 yılEvet benim. Ve bilerek böyle yapıyorum. Sağın solun belli olmaz. Direk tersleyip üstüme gelmenden korktum. Zaten bence sorun kafanda bir kalıbın olması. Hatta bana sorarsan sınırı olan birine göre bazı açılardan fazla rahat, rahat olan birine göre de bazı açılardan fazla sınırlısın.
- 1 yıl
Hangi açılardan fazla rahat, hangi açılardan fazla sınırlıymışım merak ettim
- 1 yıl
Herkesin sınırları bir yerde bireyseldir. Kişiliğine, karakterine, bakış açına bağlı.
Cevap sahibi1 yılDirek konuşsak diyeceğim bunları kıyameti koparacaksın 😀
- 1 yıl
Laubali tavırda olmayan, önüne gelene yazıp tanışma amacı gütmeyen ve düzgünce konuşan kimseyi terslemem. Tanımadığım insanlara karşı sert ve soğuk bir mizacım olduğu doğru ama sırf bu yüzden gizlendiysen profilini açabilirsin. Korkma dòvmem yani 😂
Cevap sahibi1 yılŞaşımı deniyorum 😀
Cevap sahibi1 yılTamam peki susuyorum o halde peki yazmam bir daha da
Gizli Üye(30-35)1 yılKonu cinsellik gibisinden türevi şeyler olursa Kadının sınırlarına saygı duyarım tabi ki ama Sarılmak gibi basit şeylerse bundan rahatsız oluyorsa o zaman o ilişki orada biter benim için Madem sorun ediyor O zaman buluşmaya gerek yok Evde açsın telefonu görüntülü arasın veya çıkalım dağın başına temas olmadan dumanla haberleşelim Aynı şey derim. Şunu iyi bilirim ARZUSU OLAN KADIN RAHATSIZ OLMAZ. Aksine hoşuna bile gider kendini kandırmasın sevdiğine benide hiç oyalamasın bi zahmet Zaman kıymetli boşa harcayamam
020 Yorumla- 1 yıl
İnsanların inançları var mesela bunu hiç düşündün mü? Müslüman mısın bilmiyorum ama İslam'a göre karşı cinsle temas haram. Buna dikkat eden insanlar var. Bu sevmekle alakalı değil. Hatta aksine seven insan sevdiği insanı ateşe atmaz
Cevap sahibi1 yılİslama göre değil temas SEVGİLİK BİLE HARAM gideceksin evleneceksin Fikirde müslüman yaşantıda Gavur gibi olmaktan çıkamadık bir türlü Elhamdülihlah müslümanım ama Sofi derecesindde dini bir hayatım yok. Kadın dindarsa zaten kapalıdır öyle kadınla sevgili olup gönül eğlendirmem niyetim ciddidir Evliliktir zaten bu durumda elbette bunun için görüşürüm Kurallara riayet ederim tabi ki ama Açıktır dinle alakası yoktur Sevgililik modeli söz konusudur bu dediklerim o tip bir durum için geçerlidir.
- 1 yıl
Kusura bakma da sen başkalarıyla gönül eğlendirip sonra gidip temiz kız arayamazsın. Temiz kadınlar temiz erkeklere layıktır. Geçmişi kirli olup da sonradan ciddi düşünmeye başlayanlar hiç kusura bakmasın öyle bir dünya yok.
- 1 yıl
Allah herkese kendisi kadar ahlaklı eş nasip etsin. Diyeceklerim bu kadar
Cevap sahibi1 yılDediğimi tam anlamamışsın ben durumlara yorum yaptım Böyle yaparım diye değil. Yani mesele inançlara göre haraket etmekse sevgililik bile olmaz Demek istiyorum artık nasıl anladıysan
- 1 yıl
"Sarılmak gibi basit şeylerse bundan rahatsız oluyorsa o zaman o ilişki orada biter benim için Madem sorun ediyor O zaman buluşmaya gerek yok." Demişsin. Gayet doğru anladım seni. Sadece sevgililikten bahsetmiyorsun. Sarilmayacaksa buluşup tanışmaya bile gerek yok dedin direkt. Bence yazdığın yorumu tekrar oku
Cevap sahibi1 yılTamam bu tip örnekleri bu tip sözlerimi O şekilde ki ilişkiler için diyorum. O zaman neden bunu """"Fikirde müslüman yaşantıda Gavur gibi olmaktan çıkamadık bir türlü"""" diye yazmışım belirtmişim o zaman? Eğer dini ortaya koyacaksan hiçbir erkekle ne sevgili olabilirsin nede onun gibi bir şey Madem Dini yoldan gideceksin en fazla adama gel beni ailemden iste dersin oda gelir ister evlenirsin hepsi bu kadar. Sevgililikmiş veya şuymuş buymuş hiçbirinin dinde yeri yok Eğer O moda gireceksen şayet bu durumda Buluşalım ama görünmez bir duvar olsun demen saçma sapan bir şey oluyor. Adam dindar olsa zaten böyle bir durumun içine kendini sokmaz Dİyorum artık daha nasıl anlatsam daha nasıl anlasan
- 1 yıl
Dindarsan direkt gel beni iste diye bişey yok. Tanımadan etmeden evlenmek diye de bişey yok. Dini nereden öğreniyorsun bilmiyorum ama belli kurallar çerçevesinde karşılıklı konuşuo görüşebilirsin gayet. İslam'a uygun bir şey bu. Sonuçta kimse kimseyi tanımadan evlenemez. İslam da tanıyıp görüşmeye yasak koymuyor. Sadece belli kuralları var görüşürken. Yalnız kalmamak, tek başına kapalı ortamda bulunmamak vs. Kalabalık ortamda gayet tabii gorüşülebilir yani
Cevap sahibi1 yılTamam çokta farklı değil sonuçta bir iki kere kısıtlama ve engellemeler altında görüşürsün Sonrası direk evlilik Ne gezebilirsin bir aktivite yapabilirsin vs. Benıim bunlara itirazım yok en doğrusu Dini yoldur. Ama bunlar çok ciddi unsurlar dediğim gibi bunu dindar bir adamla yaparsın Alel ade dinsiz veya yarım yamalak dini yaşıyan biri kabul etmez.
- 1 yıl
Alelade dindiz veya yarım yamalak din yaşayan birini ben kabul etmeyeceğim için sorun yok zaten
- 1 yıl
Lafı da çok çevirdin bu arada. Başkaları için değil direkt kendin için öznel görüşünü söyledin ilk yorumunda. Sarilmiyorsa benim için biter dedin. Demek ki sen de Müslüman ama alelade birisin bu konuda
Cevap sahibi1 yıl""" Elhamdülihlah müslümanım ama Sofi derecesindde dini bir hayatım yok. """ diye belirtmiştim zaten Sen işin içine dini koyduğun için bende O şekilde düşünürsen bunlar olur dedim. Özetle bu bakadar basit
- 1 yıl
Ben de sofi değilim. Sadece elimden geldiğince yaşamaya çalışıyorum zaten.
- 1 yıl
Temas yoksa dağa çıkalım bir de dumanla haberleşelim diye bir de dalga geçtin. Yazdıklarını komple bir tekrar gözden geçir derim
Cevap sahibi1 yıl"""Ben de sofi değilim. Sadece elimden geldiğince yaşamaya çalışıyorum zaten."""Bunu bildiğim için zaten meselenin dini boyutunu anlattım sana eminim Dinin kadına yüklediği misyon ve zorunlulukları bilmiyorsun bile Bİr kadın eşini sebepsiz yere yatağında yanlız bırakırsa "ANLA İŞTE"Melekler lanet eder diyor mesela s. a. v veya Mehirden fazlasını alman haram olur mesela bu adamdan boşanmak istesen bu gün kadınlar Gırtlağına kadar harama batmış durumda Çoğu sömürecek adam arıyor bilmiyorum farkındalar mı Meseleye dini boyutuyla bakarsan neler neler var. AMa eminim bahsetmem bile canını sıkar Ben dini bütün bir kadın pek görmedim şuana kadar Kapalısıda dahil buna Biri bana gelip Dokunmamaya Dini bahane ederek öne sürerse benimde ona diyeceklerim bunlardır. Ha keza ne cinsellik yaşadım ne aldattım ne bir kadının hakkına girmişliğim var. Ancak dindar bir ilişki istiyorsa bende çizgimi ona göre çizer Dinin kadına verdiği vazifeleri beklerim. Yok eğer Özgürlükçü kafadaysa o zaman Temas konusunda diyeceklerimi dedim zaten.
- 1 yıl
Dinin kurallarını da, kadının, erkeğin sorumluluklarını da bilecek kadar çok okudum bu konuları sen rahat ol. Bilmiyorsun ama İslam'a göre kadının 1 sorumluluğu varsa erkeğin 5 sorumluluğu var. Bunlardan habersizsin. Ben de çok şey söylerim erkeklerin sorumluluklarıyla ilgili. Ayrıca mehirin fazlası diye bişey yok. Mehirin bir sınırı bile yok. Kadın ister, erkek kabul ederse evlenir etmiyorsa evlenmez o ayrı konu ama evlenecekse kadin ne kadar istiyorsa o kadar verecek. Özgürlükçü kafadan kastın ne bilmiyorum ama kadınlar kadar özgür hiçkimse yok İslam dinine göre. Evi gecindirme sorumluluğu,%100 erkeğe ait olmakla birlikte kadının çalışması da yasak değil. Kadın çalışabilir ve çalıştığı paranın 1 kuruşunu bile eve harcamak zorunda değildir. Ama erkek ihtiyacı olan kız kardeşi dahil ailesine harcayıp onlara bakmakla mükelleftir.
- 1 yıl
Kadınların doğru düzgün sorumluluğu yok bu arada. İslam'a göre kadın çocuğunu bile emzirmek zorunda değil. Kendi isterse emzirir. Zorunluluk yok yani kadına. Süt anne kavramı İslam'da olan bir şey. Bunun gibi tonla örnek veririm. Ayrıca kadın evet eşinin sözünü dinlemeli İslam'a göre falan erkeğin de eşini üzmesi, kalbini kırması, onunla ilgilenmemesi vs. haram. Yani bu dediğin kurallar sadece kadın için değil erkek için de geçerli. Bunları bilmiyorsan yorum yapmayacaksın
Cevap sahibi1 yıl"""Dinin kurallarını da, kadının, erkeğin sorumluluklarını da bilecek kadar çok okudum bu konuları sen rahat ol.""" İslam'a göre kadının 1 sorumluluğu varsa erkeğin 5 sorumluluğu var. Bunlardan habersizsin.""" Dk 1 gol 1 Bilmediğini kendi ağzınla itiraf etmişsin Öncelikle çalıştığı paradan değil Mirasdan aldığı pay için geçerli İkincisi Mehirin nasıl miktarı yok 🤣 gerçekten çok iyi öğrenmiş okumuşsun belli oluyor. Kadının çocuğuna karşı sorumluluğu olduğu gibi Elbette emzirmek onu yetiştirmekde sorumluluğundadır. Senin dediğin başkasının çocuğunu emzirmek veya emzirebilecek durumda değilse geçerli Diğer sorumluluklarına gelirsek Kılık kıyafetinden tut evde ki vazifelerine kadar pek çok sorumluluğu var Eşinin ihtiyaçlarını karşılamak kadar Nasıl ki erkeğin sorumlulukları var Kadınında eşine karşı var. Süpesiz ki Eşlerin birbirleri üzerlerinde hakları vardır diye niye deniyor. Bak orada da dedim sen Adamı yatağında yanlız bırakırsan SEBEPSİZ yere bu bile Hakka girer. Namusuna halel getiremezsin yabancı bir erkekle yan yana oturamazsın AÇık giyinemzsin İhtiyaç olmayan şeyleri Eşinden zorla talep edemezsin levazım yemek yiyecek ev bark bunların dışında gerekmeyen şeyleri yarım yamalak bilince böyle konuşursun işte bütün bunlara hükümleri burada paylaşırım ama sayfalara sığmaz.
- 1 yıl
Gerçekten bilgin yok. Kadın çalıştığı parayı harcamak zorunda olsa kadının para kazanmak gibi bir sorumluluğu olması gerekirdi ama yok. Bunu da mı dusunemiyorsun? Biraz mantık yani. Evet mehirin belirlenen bir miktarı yok tekrar söylüyorum. Olduğunu iddia ediyorsan buyur ayet veya hadisle bunun sınırının olduğuna dair bir ispat getir bekliyorum. Öyle kafandan sallayarak burada kimseyi kandıramazsın. Özellikle de beni. Namus konusunda da kadın ve erkeğin sorumluluğu zaten eşit. Kadın erkeği yatağında yalnız birakamadigi gibi erkek de kadını bırakamaz. O konuda şartlar eşit. Bu sadece kadının sorumluluğuymuş gibi konuşman anlamsız. Ayrıca açık giyinmekle konunun alakası ne? Tesettür kadin için sadece el yüz ve ayakların görünmesidir. Erkek içinse diz kapağı ve göbeği arasının komple örtülmesidir. Erkeğin de tesettürü var yani sadece kadının değil. Şort giymek de size haram mesela yani bilmiyorsan bunu da öğren. Ayrıca ekstra sizin göz kapaklarınıza da hakim olmanız lazım. Bu da erkeğe emredilen bir şey. Ayrıca sorumluluk demişken evi geçindirmenin erkeğin sorumluluğu olduğuna dair İslam'da açık bir emir var ama ev işinin kadınlara ait olduğuyla ilgili bir emir yok. Öyle bir emir olsa Hz. Muhammed'in (s. a. v) ev işlerinde eşlerine yardım ettiği açık şekilde ifade edilmez. Yani herkes kendi arkasını toplasın mantığı var kısacası kadında yine bir sorumluluk yok. Bence uzatmayı bırak o yüzden komik oluyor :)
- 1 yıl
Zaten zerre bilgin olmadığı. En başta sarılmak istemeyen kadin ile dumanla haberleşelim o zaman demenden belliydi. Hem Muslumanim diyip hem de İslam'a göre yaşayan biriyle dalga geçecek kadar sığ vizyona sahip birinden de ancak bu beklenirdi zaten
Her şeyin bir sınırı var. Müspet hareket ederek görüşülüp karşı tarafı tanımak mümkün. Temas etmek doğru değil.
10 Yorumla
1 yılDuruma ve kafa yapısına, anlaşma ve uyuma, aradaki çekim ve anlayışa göre değişir. Kimseyle ilişmiyorum ben.
10 Yorumla
1 yılBunu ben değil karsindakinin ruh hali belirler.
Mesela O an çok kötü bir şey yaşamıştır ağlamaklı ruh halindedir sarılırım tutamam kendimi.10 Yorumla
1 yılGörüşmüyorum. Kalabalıkta karşılaştığımda da kişisel alanıma ve onlarınkini işgal etmemeye dikkat ediyorum.
10 YorumlaBen dikkat ederim. Sevmem öyle hemen yılışık yılışık davranışları.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Karşı cinsle işim yok o yüzden görüşmüyorum.
10 Yorumla
1 yılHaddini bilen kendini bilen insanım o yüzden sorun yaşamam karsi cinsle konuşurken 😊
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Dikkat ederim diye düşünüyorum. Ancak bilemiyorum.
12 Yorumla
1 yılSaçlarımla oynamasına izin veririm hatta ben söylerim hshshsh 😅
00 YorumlaEderim, doğru olan bu çünkü
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılEvlenene kadar beklemek en mantiklisi
13 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
- 1 yıl
👌
- 1 yıl
👍🏻
1 yılBen dikkat ediyorum yanlış anlaşılmak istemem tabi.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİlk buluşmalar, tanışma aşamalarıysa tabi dikkat ederim. Ama sevgili olduktan sonra elini tutalım, sarılalım, öpelim yani.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 23,2b cevap paylaştı.
1 yılAaaa tabi , sınır güvenliği önemli
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Dikkat ederim toplum içinde
10 YorumlaKarşı taaraf ederse sorun olmaz..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. İyi tanımak lazım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı. Elimden geldiğince dikkat ederim
10 Yorumla
1 yılSevgilimse pek de bi sınır olmaz açıkçası
10 Yorumla
1 yılYok etmem her şey olacagina varir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. Aradaki yakınlığa göre değişir
00 YorumlaSevgilim olmadı daha
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evet her zaman
00 Yorumla
1 yılher şey yaşanabilir
00 YorumlaKlasik genelde
00 Yorumla
1 yılSınır yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Sınırsız
00 Yorumla
1 yılGörüşmüyorum
10 Yorumla
Detaylı bilgi