Bir tek beni etkiliyor olamaz.

Bir tek beni etkiliyor olamaz.
Tabii ki, dinlemelere doyamam onu, hiç susmadan konuşsun isterim lakin şimdi düşündüm de, lise bir Hocamız vardı, adamın diksiyonu facia lakin ben onu da dinlemelere doyamazdım, öyle güzel anlatırdı ki, akıcı, açık açık, evde tekrar yapmama dahi lüzum kalmazdı, adama bayılıyordum ya, köylü konuşuyordu, kibar olacağım diye kendini sansürlemiyordu, bazen diksiyon da değil o kişinin samimiyeti de çekiyor insanı, diksiyonu fevkalade güzel lakin ahlaksız, işte insan öyle bir kişiyi de önemsemeden dinliyor, tek başına diksiyon güzelliği de kâfi gelmiyor.
Teşekkür ederim🌺
Rica ederim 🌸
Tabi ki etkiler, bir de ses tonu.
Cevap
25Cevap
Dikkatimi çekiyor.. Hem yazı dilinde hem de konuşurken.. Etkilenmek sadece diksiyonla olmuyor..
Yoo, ben şive seviyorum :D aşiret paket fav.
Gülgün feyman gibi olursa güzel olur
Karşı cinste düzgün diksiyonun etkisi konusunda birçok farklı görüş ve araştırma bulunmaktadır. Bazıları, düzgün diksiyonun karşı cinsi etkilediğini, iletişim becerilerini ve güvenilirliği artırdığını, daha çekici ve zeki görünmeyi sağladığını savunurken, bazıları ise diksiyonun karşı cins üzerinde çok fazla bir etkisi olmadığını, daha çok kişiliğin, fiziksel görünümün ve ortak ilgi alanlarının önemli olduğunu iddia etmektedir.
Bu konuda kesin bir cevap vermek zor olsa da, genel olarak düzgün diksiyonun karşı cinste olumlu bir izlenim bırakabileceği söylenebilir. Ancak, bu tek başına yeterli değildir. Karşı cinsle kurulan ilişkide, saygı, sevgi, anlayış, uyum, sadakat gibi faktörler de çok önemlidir. Bu yüzden, sadece diksiyonunuza değil, aynı zamanda kişisel gelişiminize ve duygusal bağınıza da özen göstermek gerekmektedir.
Şahsen ben dikkat ediyorum.
Beni etkilemez. yani diksiyonu güzel olabilir ama bana bir faydası yok yine kendi için iyi bir şey olmuş olacak. beni etkileyen bana karşı davranışları ve sevgisidir. yoksa güzelliği sesi diksiyonu fiziği bunlar önemli değil
Herkeste çok dikkat edip önem verdiğim durumdur, kendimde de çok dikkat eder her zaman geliştimeye çalışırım.
bi tek seni etkilemiyor rahat ol. nasıl konuştuğun, kültür seviyeni de belirler. bi insanın merhametini, saygısını diksiyonundan ve ses tonundan rahatlıkla anlayabilirsin.
Kötü diksiyon zaten direk olumsuz etki yaratıyor bende.
Tabikii. Bugun denk geldigim kiz yanimda kekeledi ne diyecegini unuttu, bence benim spiker gibi konusmamdan dolayı oldu bu.
diksiyonu hiç hesaplamam, zaten bir ingilizce bir tükçe iki alakasız dil iki uçta işler. günün sonunda diksiyon yerlerde. başkasında arayamam 😅
Su zamana kadar düzgün diksiyonumla kimse hayranlik duymadi fakat bozuk Türkce ile cok iliski kuran gördüm.
Bu soruya cevap veremiyorum çünkü Ukrayna dilini bilmiyorum
Öyle ki bazen güzel diksiyona odaklanıp ne dediğine dikkat edemiyorum. Şarkı dinler gibi dinliyorum.
Tabiki çeker. Ses tonu bile etkiler insanı ama ben oraları geçeli çok oldu
Önemli bir etken ama sadece diksiyondan tav olacak birisi değilim.
Benim için çok önemli bir detay bu. Direkt etkilemez ama dikkatimi çeker.
tipi iyi olmasa ama konuşması, sesi iyi olsa net asık oluyorum ama mesala sanaldan konuşurken özellikle, attığı sesinde konuşmasını beğenmezsem her şeyi iyi olsa bile bitiyo
çok arabartılı olmassa etkilemez ama nerede olursa olsun kürt diksiyonu çok abartı ve belli oluyor erkekte
konuşmam ve ses tonumdan etkilenenler var öyle söylemişlerdi
Aşırı şekilde etkiler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevap