"Belki de insan sevmeyi bilmediğinden değil, sevgisine layık biri olmadığından yalnızdır." Can Yücel

"Belki de insan sevmeyi bilmediğinden değil, sevgisine layık biri olmadığından yalnızdır." Can Yücel

Bana göre aşkım da nefretim de büyük olur ama birini seviyorsam, o sevgi tüm kalbimi kaplar. Sevdiğimde gerçekten derin ve tutkulu severim; bu yüzden aşkım her zaman daha güçlüdür. Nefret ise gelip geçicidir, daha yüzeysel kalır çünkü nefrete uzun süre enerji harcamak yorucu olur. Sevgi, nefretin çok ötesinde bir bağ yaratır.
bugüne kadar birisini sevdiğimde hep tam olarak sevdim. hatta fazlasıyla sevdim. hep bir şeyler için onun yerinede ben çabaladım, kendimden verdim. hatta bazen kendimden vaz bile geçtim. ama karşımdaki kişi bana ne yaparsa yapsın ondan asla nefret edemedim. çok kızıp kırdığım olmuştur elbette. ama o bile kolay kolay olmaz. o yüzden maalesef ki aşkım daha güçlü. ama bu gerçekten kötü bir özelliğim. çünkü bir süre sonra gerçekten tükendiğimi hissediyorum. genç yaşımda kocaman bir kadın gibiyim mesela.
Dağ yangını gibi uzun sürmüştü düşürdüğü ateşi söndürmek.. yinede helalleştim. Belkide bunu yapmak gerekir.. çünkü zaten acıyacagi bir yerden vuracak hayat herkesi bir yerde. bir gün.. nefrete gerek yok bu yüzden.
Nefretim aşkımdan büyük olursa ortada çok büyük bir yalan var demektir.
Duygularımız zaman içerisinde karşılık gördükçe o kadar yoğun ve güçlü oluyor ki, önemli ya da affedillmez bir hata karşısında o süratle duvara çarpmışa dönüyoruz.
Esas nefret de burada başlıyor. Bu kadar aşkın sevginin emeğin karşısında bu mu yapılır diyorsun ve ömürlük nefret yola çıkıyor.
Cevap
9Cevap
Aşkım nefretimden daha büyüktür
benim ikisi de büyük olur yerine göre
Aşkım büyük ama nefretim o kadar büyük değil. nefret etmek yerine çok iyi yok sayarım, birini bitirdiysem biter. görmem duymam, ikinci bir şansı olmaz. bitmiştir.
Aşkım daha büyük olur. Kolay kolay nefret etmem, ettiğimi de bilmem. Fakat canımı çok yakarsa canı yansın diye dua ederim. O yeter bana
Bence aşk ya. Birinden nefret ederek hayattan zevk alınmaz ki insan mutluluğu tatmak istiyosa affetmeyi de bilmeli bence
Nefretim. Çok zor nefret ederim imkansız denecek kadar zor bi ihtimal ama nefret edersem bütün dünyayı ateşe veririm.
Sevdiğimden nefret etmem. Ama kalp kırıklığım büyük olur
Aşkım büyük olursa ve beni üzerse nefretim de büyük olur. Aşkın büyük olması tehlikelidir
Aşkım daha büyük. İnsanlardan nefret eden biri değilim. Bittiyse unuturum.
En başta sevgim büyüktür ama sonrasında nefretimi hakederse hiç bişey önüne geçemez
Her ikisi de büyük olabilir duruma göre. Kim neyi hak ediyosa öyle.
Kinim dev olur. Aşkımı değmeyen kimseye lûtfetmem, kinime ve nefretime bulaşan onları bulur..
Bilemedim şimdi
Karşımdaki kişi bana ne yaptı kötü bisey olarak ona gore nefret büyük olur
Karşımdaki kişiyi ne kadar seviyorum ona gore çok kararsizim ama galiba nefret diyeceğim
İkisini de yoğun yaşarım
Aşkım büyük olur, nefret insanı değilim pek
İkisi de uçlarda olabilir… 😬
Bazen aşkımın büyüklüğüne ben bile şaşırıyorum.
Aşk nefret kimseye beslemem
Aşkım büyük olur. Nefret etmeyi pek beceremem ben.
Duygularımı uçlarda yaşarım, hepsi
Nefretim kine dönüşür
Sevgim, nefretimden büyüktür.
Sanirim nefretim , kinciyim çünkü
ikiside değil, sevgim, şefkatim daha çok
Aşkım çok büyüktü ama kaldıramadı
Aşkım büyük olur ama henüz aşık olmadım
İkisi de büyük
Aşkım büyüktür.
Nefretim büyük olur
Nefretimm büyükk
Nefret askı alt üst eder tabiki nefret