Şu sıra çok soruyorum aşk meşk soruları farkındayım. İnşallah başıma gelmez. Hep fenomen olmak için kdkdkdkd.

Şu sıra çok soruyorum aşk meşk soruları farkındayım. İnşallah başıma gelmez. Hep fenomen olmak için kdkdkdkd.

Yakın akraba evliliği yasak ve sakıncalıdır. Uzak akraba evliliği yasak değil ama tercihen hiç akrabalık olmayan insanların evlenmesi, ideali bu yönde.
Akraba evliliği konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Genetik riskler açısından potansiyel sorunlar yaratabiliyor, özellikle kalıtsal hastalıkların artma ihtimali var. Sağlık açısından bilimsel veriler dikkate alındığında, bu tür evliliklerin bazı durumlarda riskli olabileceği görülüyor. Ancak kültürel veya ailevi sebeplerle bu tercihi yapan insanlar da var. Ben tercih etmem.
Eic için teşekkür ederim
Rica ederim
Doğru değil hep akraba evliliğinden dünyaya gelmiş arkadaşlarımda bir sıkıntı olurdu ya kalbinde ya bir yerlerinde kusuru hastalığı olurdu mutlaka tıbben de doğru değil zaten. Gelecek bırakmak istiyorsak sağlıklı çocuklar yetiştirmeliyiz.
Ülkenin cehalet seviyesine yorumlardan bakabilirsiniz
Arkadaşlar artık dünya gelişti
Teknoloji gelişti
Akraba evliliği yapanlar için artık aşı denen bi şey var ve bu yeni çıkan bi şey değil
Ayrıca bence dinen bi mahsuru yok iken insan neden kuzeniyle evlenmesin ki
Cevap
34Cevap
Akraba evliliğine karşıyım, bizim ailemizde kuzenler kardeş gibi büyüyor. Fakat dinen mahsuru yok caizdir.
Başka insan mı kalmadı dünyada
Güven konusunda sıkıntı varsa akraba daha iyidir gadası
Hayır ben doğru bulmam hiç bir şekilde.
Kıyısından ya da köşesinden neresinden bakarsan bakayım bana hiç mantıklı gelmiyor
Ben doğru bulmuyorum. En önemlisi aile evliliklerinde dünyaya gelen çocuklarda ciddi sağlık sorunları oluşuyor.
Profil resmin çok güzel
Teşekkürler 🤗
Amca çocukları evlenmesin de gerisine karışmayız 😂
Niyee skdkdkkd
Aynen öyle hepsi abim kardeşim gibi
Aralarında kan bağı olan insanların birbirlerine farklı bir gözle bakması, evlenmek istemesi bana hiçbir zaman etik gelmemiştir.
Bu sorunun cevabını zaten mensup olduğun dinde görebilirsin insanların görüşlerinin bu konuda pek bir önemi yok
Midesizlik, amca kızına dayı oğluna o gözle bakan herkese bakar, akraba evliliği yapan varsa direkt uzak dururum
Yani iki kişi birbirini sevdiyse akraba evliliği normal. Zorla evlendirmemeliler tabii kendi istek ve rızalarıyla.
Doğru değil ya bir insan nasıl kuzeninden hoşlanabilir? Benim için kardeşin biraz uzağı gibi bir şey
Fenomen mi olmak istiyorsun?
Akraba evliliğiinn ürünleri sıkıntılı olabiliyor
Evet istiyorum niye ki
Ol ol merak ettim sadece
Amin amin
Yanlış. Ayrıca etik ve ahlaki olarakta uygun bulmuyorum. Mide bulandırıcı ensest bir durum.
Çok çok çok uzaksa olabilr ama yakın akrabalardan bebek için sağlıklı olmadığından önerilmiyor
Bence yanlış, Dışarıdan birinin olması gerekir, Aile dost gibi büyüyorsun çünkü onlarla
Değil bence sonra çocuk oluyor rahatsız oluyor falan sıkıntı
Akraba evliliği bu hayatta midemi bulandıranlar listesinin üstlerinde yer alıyor
Hayır Kardeşin ile Evlenebilir misin ! Aynı durum!!!
Hayır bana doğru gelmiyor yanlış sonra çocukları engelli olabiliyor
Akrabalar değişik bizim, bizim için tavsiye etmem :)
Çok yanlış, bana çok teklif geliyor akrabalarım tarafından ama hepsini red ediyorum
Bunun yanlış olduğunu tıb kanıtladı.. Onlar evlenecekler diye yapılan çocuğun suçu ne?
Hayır doğru değil, doğacak çocukların sağlık problemine sahip olmalari yüksek ihtimaldir
sonra çocuklar sakat olabiliyor allah korusun yapman etmen
Yanlis tabiki. Aileye farkli genler katmak lazim.
Doğru değil aslında milyarlarca insan var bu olgu yasalaşıp tamamen ortadan kalkmalı.
asıl soru artık evlilik yapmak doğrumu olmalıydı. ilişkilerin tamamen saçma bir hal aldığı saygının sevginin idareciliğin olmadığı bir yerde akraba olsa ne olmasa ne? akraba evliliği her daim bir adım daha önde ve avantajlıdır.
O kadar insan varken değil
Hayır zaten akrabalar anlaşamıyor bide bu girince fena
Uzak dur anam ne kadar uzak o kadar iyi çünkü
Bana biraz saçma geliyor. ama aşıklarsa tabi kimse karışamaz.
Yakın akraba evliliğine karşıyım.
Hayır sonuçları kötü olabilir yani her açıdan
aşırı yanlış bir durum
Anlaşmazlıklar oluyo kan uyusmazligi oluyor
bence dogru degil saglik acisindan da
Hayır sonuçları kötü olabilir
hic mantikli bir hareket degil
Karşıyım. Yasaklansa iyi olurdu
Çocuk doğurmayacaklarsa olabilir.
İnsan kalmadı dünyada akrabalarıyla evleniyorlar
Evlilik yanlış, akraba evliliği komple yanlış.
Değil ve yasaklanmali
Ensestliktir çocuk sakat kör topal doğar
Kesinlikle doğru değil
Değil tabii ki de
Bile bile neden bir evlada acı çektiriyim?
saçma ve slkça bir hareket
Ensest farkı yok
Bencede
Benim gbi düşünen birisini görmek güzel
Doğru değil
Değil.
Yanlıs
Hayır hiç de değil
Değil
Hqyir, ben doğru bulmuyorum
yakışıklıysa olur
Bence doğru değil