Bana yalan söyleyen sevgilimin eski sevgilisiyle konuşmalı mıyım?

Sevgilimle 1 yıldır beraberiz aynı evde yaşıyoruz, bu ay başında benden eski sevgilisiyle konuştuğunu ve buluştuğunu sakladığını öğrendim, ona göre Dehb hastalığından dolayı sürakli söylemeyi unutmuş ve denk gelmemiş. Benim için konuşması sıkıntı değildi bunu ona da aöylemiştim, ve aslında bu yüzden saklaması çok tuhaf ve şüpheli geldi. Mesajlarını ve arama geçmişi işlerini kayıt altına almıştım ve şu an diğer sorunları da konuşup sevgilimle arayı düzeltmeye çalışıyoruz. Bana her şeyinin şifresini verdi kontrol edebilmem için ve en başta, arkadaş olarak konuştuğu eski kız arkadaşına da sorabileceğimi söyledi her şeyi. O zaman kabul etmedim çünkü bu aramızdaki bir meseleydi ve kızı karıştırmak istemedim fakat şimdi uyuyamıyorum. Ya sevgilimin söylediği her şey yalansa? Bu çocukla ciddi düşünüyoruz ve nişanlanma işlerinden önce gidip kızla konuşmalı mıyım? Kızın söyledikleri ve sevgilimin söyledikleri uyuşmazsa bunları alıp sevgilimle konuşurum, ve o zaman köşeye sıkışacağından yalanlarını yakalarım. Sizce ne yapmalıyım konuşmalı mıyım? Lütfen ayrılın diye söylemde bulunmayın, her şeyi kanıtlamadan ve ortada şüpheyle ayrılmak istemiyorum.

Güncellemeler
1 yıl
Kızın şu anda benim ilişkimden de önce başlamış bir ilişkisi var, ve sevgilimin anlattığına göre arkadaş kaldıkları için konuşmaya devam etmişler. Kızın kişisel problemlerinden dolayı konuşumuşlar. Her gün görüşmüyorlar ilişkimizde 2 kez buluşmuşlar ve mesajların arasında da ay ya da uzak günler var. Ama içimde kalan şüpheler için kızla konuşmak istiyorum, sadece sevgilimi dinleyerek kandırılmak istemiyorum. Kızla konuşacaksam da bunu önce iş yerine giderek mi başlatmalıyım yoksa telefonla mı?
Bana yalan söyleyen sevgilimin eski sevgilisiyle konuşmalı mıyım?