Güncellemeler
1 yıl
Yokmu Başka Yorum Yapan?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar psikolojik travma tedavisi gören var mı. Cevaplarınızı bekliyorum?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Yok ama gerekli bence
Siz travma geçirdinizmi
Neden sordun?
Merak ediyorum. Nasıl bir süreç yaşıyor insan. Bende travma tedavisi görüyorum
Psikoterapi mi yoksa ilac alıyor musun
İlaç tedavisi görüyorum. Artı Emdr tedavisi aldım. Doktorum ilaç tedavisi görmeme rağmen 2 yıl travman sürer dedi. Sizde durum nasıl?
Psikoterapi alıyorum ben
Geçmiş olsun. Sizin travmaya sebeb olan olay neydi? Travmanızda ağlama krizleri, bunaltı, yaşanan olayların sürekli akla gelmesi, mide bulantıları Yaşadınızmı?
Özellikle ilk sevgilimin bana yaşattıkları sebebiyle zihinsel travmalar yaşadım. Zincirleme olarak bütün ilişkilerim kötü bitti.
Erkeklerden korkuyorum. Borderline başlangıcı var ilerlememesi için terapi alıyorum.
Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda atlatırsınız.
Ağlama krizleri ara ara ağır bir şekilde oldu nefes alamayıp yere yığılma oldu.
Bunaltı hep var.
Mide bulantısı filan hep var ekstra ellerde titreme gözlerin bir noktaya sabitlenmesi şiddetli kalp ağrısı ve intihar düşüncesi.
Okuduktan sonra siler misiniz sitede bu tarz özel bilgi normalde vermiyorum
İntihar düşünceniz varsa bir an önce psikoloğa değil psikiyatriye gidin ilaç tedavisi görün. İntihar düşünceleri bendede oldu. Siz benim gibi büyük travma yaşamışsınız.
şu an yok, ara ara oluyor maalesef. Ama genelde başarısız sonuçlanıyor. Normalde psikolog intihar etmeye kalkarsan ilaca başlatırım acımam dedi ama ilac kullanmamak için uslu durup kendi kendime ataklarımı geçirip sakinleşmeye çalışıyorum. Bir de bu aralar daha iyiyim içimde bir umut ışığı yeşerdi yaşamaya heveslendim bir hayırlısı.
Siz intihar etmekten nasılsın vazgeciyorsunuz
Nasıl
Ben intihara yeltenmedim. Sadece düşünceleri vardı. Ağlama krizleri bulantı kusma anlama güçlüğü vardı. Kendimi çok kötü hissedince psikiyatriye gittim. İlaç tedavisi başladılar.
Ordamısınız?
Evet
Sizin Travmanız Ne Kadar Süredir devam ediyor?
15 yaşından beri, 3 4 sene oldu 19 um şu an
Sizn?
15 yaşından beri devam ediyorsa bence psikiyatriye gidin. 4 sene uzun bir süre. Benim 1 bucuk yıldır devam ediyor
Hayır şöyle, travmayı o yaşta yaşamışım ben bunu çok sonradan fark ettim. Etkisi o zaman ortaya çıkmadı ama sonra catir catir çıktı.
Etkisel olarak benim de 1 bucuk sene.
Çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda ikimizde bu travmalardan kurtuluruz.
Umarım
Pardon bişey sormak istiyorum. Sizde unutkanlık halsizlik anlamada güçlük çekme oluyormu?
Evet hepsi fazlasıyla oluyor. 4 senelik arkadaşımın ismini unutmuştum ve kıza ismin ne diye sormak durumunda kalmıştım. Halsizlik var ama kansızlık sebebiyle. Anlamada güçlük ise yoğun olarak var kafam çok dolu
Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz. Bendeki halsizlikten B12 düşüklüğünden kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Benimde kafam doluydu bu aralar biraz daha iyiyim. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kader arkadaşım. Allah tez zamanda sağlığına kavuştursun senide.
Seni de kader arkadaşım 😊
Tesekkür ederim 😊😊
Sorunu takipledim dilediğin zaman yaz
Tamam kardeşim aklıma takılan olursa yazacağım. Allah razı olsun
Merhaba nasılsınız travma tedaviniz nasıl gidiyor? Bir hatrınızı sorayım dedim
Selam
Merhaba Buyrun
Yazmışsınız ama anca gördüm çok pardon🥺
Estağfurullah rica ederim bişey mi dicektiniz
Hee yok hayır tedaviniz nasıl gidiyor demiştiniz de ona istinaden geldim
Anladım. Evet ne durumdasınız? Tedaviniz nasıl gidiyor? Kendinizi iyi hissediyormusunuz?
Tedavi bitti, çok iyi hissediyorum diyebilirim, hayatım düzene giriyor
Sizin adınıza çok sevindim. Çok geçmiş olsun. Travmanın etkileri tamamen geçtimi.
Tamamen değil çoğunluk olarak geçti
Hadi bakalım Allah daha iyi etsin. Konuşmak isterseniz yazabilirsiniz yine
🙏😇
Merhaba nasılsınız? Size bir şey sormak istiyorum. Sizde bazen olur olmadık şeyleri kafaya takma oluyormuydu.
Selam iyiyim, siz nasılsınız?
Bana yakınlarım bazen "çok takıyorsun" der. O yüzden evet, takıntılı biriyim 🤔
İyiyim bende çok şükür. Tesekkür ederim. Kafaya takma durumu travmadan sonramı oldu. Travmadan öncede takıntılımıydınız?
Yapım gereği takıntılı biriyim😅
Hım anladım😃 Bende bugün İnternetten baktım travmanın etkilerinde takıntı oluyormuş normalmiş takıntı olması
Sizde var mıydı takıntı?
Travmadan dolayı evet var. Birilerinin lafına sözüne takılıyorum. O onu dedi bu bunu niye dedi gibi şeylere takılıyorum ara sıra.
Aynı ben🤣🤣
İki deli birbirini buldu diyelim😃😃
Hahahaha😂😅