Biri benim için doğru olduğunu nasıl anlarım?

Bu aralar kafam çok karışık. 5 senedir uzak mesafe ilişkim vardı. Kavga ettik engelledi beni. Sanki soğumaya başladım ama bu 5 sene içinde ara 2-3 tane kavga oldu ve soğuduğumu da düşünmüştüm ama yine ısındım. şu an hislerim karışık üzülmüyorum gibi ama bi boşluk var ve onunla ayrıldığımızı düsününce gözlerim doluyor. Hayatımda daha önce hoşlandığım biri vardı o da kuzenimdi. Ailemde akraba evliliği cok ve bir konuşmada aramızı yapmak istediklerini duydum ailesinden. O kuzenim meselesini ben 6-7 sene önce kapatmıştım sevgilisi varmıstı. Sevgilimle tanıştığımda yani kimseye duygum yoktu. Neyse ayrılmıs sevgilisinden ama umursamadım anneme zaten sevgilimden bahsettim ve ailesine bahane bulmuş okulu bitmedi diye istemiyoruz demiş. O kuzenim geçen sene biriyle tanışıp kısa sürede nişanlanıp şimdi nikahlanacak. Ben öğrendiğim günden beri zaten uzağım aile buluşmalarında bilene başka odaya geçiyorum ya da buluşmalara gitmiyorum, sevgilime haksızlık yapmamak için. Belki eskiden kalma hoşlanmam tekrar ortaya çıkar diye elimden geldiği kadar uzak duruyorum. Bazen düşünüyorum benim için o mu daha mantıklı olurdu diye ama. Kuzenimle zaten işim olmaz artık ama bazen acaba diyorum sonra kendime kızıyorum. Sevgilim konusunda bi fikrim yok hayat bizi bi şekilde karşılaştırdı ve bi şekilde yine birbirimizi bulduk 5 senedir. Ben 25 yasındayım fazla yaşlanmadan evlenmek istiyorum. Yuvam olsun beni seven bir eşim olsun istiyorum. Zor bir süreç geçirdim ailemde büyük sağlık sorunu vardı 1 senedir. Artık yavaş yavaş düzeliyor ve kendi yuvam olmasını cok istiyorum güvende hissetmek istiyorum kendimi ve kötü günümde birine ihtiyacım olduğunu anladım. Bi yandan sevgilimle evlilik hayallerini kuruyorum bir yandan da nasibim o değilse diye korkuyorum. Ayrılıp yeni biriyle tanışmak bana zor gelir düşünmek bilene istemiyorum ayrılığı düsünce bilene gözlerim doluyor. Ters anlaşılmak istemiyorum hayatımda kimseye haksızlık yapmadım kötü biri de değilim kimseyi kırmak incitmek duygularıyla oynamak istemem

Biri benim için doğru olduğunu nasıl anlarım?