Evlenmeden önce beraber yaşama fikrine nasıl bakıyorsunuz?

Evlenmeden önce beraber yaşama fikrine nasıl bakıyorsunuz?

Hayatı bu kadar hızlı yaşamaya gerek yok, çünkü hızlı yaşamaya çalışırsan onu çabuk tüketirsin, bir anlamı olmaz, eğer güzel duygulara sahipsen, gelecekle ilgili seçeneklerinde hayaller kuruyorasan zaten bir gün aynı evde yaşarsın, o evleneceğin kadınsa ya da erkekse, ben aynı evden önce aynı sevgiyi paylaşmak istedim, benim gittiğim yer aldığım nefes sevdiğim insanladır..
@ikide1 , Hiç 25 göstermiyorsun :) Birlikte yaşama bana yapaycılık geliyor. Hani eskiden gelin hamamı vardı, kızı hamamda gören kadınlar onaylar ve evlilik olurdu :P Şimdilerde ise ünlüler seks yapıyorlar, hamile kalınca evleniyorlar meselaa :/
Demem o ki, hadi bi deneyelim sevişelim aynı faturayı ödeyelim,,, bi test sürüşünün ardından devam ederiz der gibi çok mantıksız ve yapay sevda ürünü geliyor bana bu durumlar...
Cevap
17Cevap
Gereksiz bence zamanı hiç etmek
iki kişinin kendi kararıdır.
Bir kadına böyle bir yaklaşım sergilemem, onur kırıcı geliyor bana evlenmeden aynı evde yaşayalım, beğenirsem seni nikahıma alırım ya da tam tersinden de baksak hem etik bulmuyorum hem ahlaki mantıklı bulduğum tarafı olsa da diğer yönler daha muhim
Olumsuz bakıyorum ben. Evlenmeden evliymiş gibi davranılmamalı. Evliliğe de yaşanılacak şeyler bırakılmalı. Yoksa evlilik çok uzun sürmüyor. Hızlı tüketiliyor çünkü.
Tercih etmem zaten evlendiğinde beraber yaşacaksın ne gerek var
Aynı evde yaşayacak kadar yoğun bir ilişki varsa evlenilir
Birlikte yaşanır. Devamında evlenmek de şart değil. Öyle de devam edebilir, gerekirse ayrılınır da...
İlişkiye devam etmek istemeyenin, canı istediğinde gidebileceği gibi bir kaygın olduğunu okudum. Olması gereken bu zaten, "evleneyim de canı istediğinde gidemesin" gibi bir düşünceyle insanlar ilişkiyi sürdürmeye zorlanmamalı. Biri sizden gitmek istiyorsa bırakın gitsin. İnsanların evliliğe sıcak bakmamasının nedeni zaten gerektiğinde boşanmanın zor ve çetrefilli olması.
Yoksa siz kadınlar, evlenmeden beraber yaşamaya, "sevişip sevişip ayrılacak, ayrılırken tazminat, nafaka, mal paylaşımı gibi kazanımlardan yoksun kalırım" diye mi karşısınız? Ya da, "evlenelim de, ayrılırken malının mülkünün yarısını alma imkanım olsun" diye mi evlenmekte ısrar ediyorsunuz? "Yıllarca bedavadan sevişmiş olmasın, bedelini ödesin" diye yani.
ben doğru bulmuyorum. aşkı öldürür bence. özlemdir aşkın yarısı çünkü
Evlilik olmayınca isteyen istediği zaman gitsin hesabı gibi oluyor.
Saçma. Evlenmeden evliymiş gibi davranilmaz davranılsa bile bir sonuca ulaşılamaz.
Oladabilir olmayadabilir partnerimin tercihi olur bu konu ama evlenmeyi tercih ederdim.
Ya aslında olabilir tabi ama kolay alınacak bir karar değil ayrıca bizim toplum ve kültüre ters
Evliliğe karşıyım zaten yaşanabilir çocuk yapılabilir
Olumlu bakmıyorum bana ters
Olumsuz ozamanda evlenmeninde bir anlamı kalmaz
Kafalar uyuşuyorsa neden olmasın?
Evlendikten sonra yaşamak istiyırum
Hayır saçma turk kültürüne aykırı bir davranış
evlenmekten vazgeçebiliriz gereksiz
herkesin kendi tercihi, beni ilgilendirmiyor
Yaşamam. Benlik değil.
Olumsuz bakıyorum
kulağa iyi geliyor
Bakmıyorum