+1 yılBen destekliyorum. Biriyle sevgili olup görüşmekle birlikte yaşamak aynı şey değil bence. İnsanların bi süre beraber olup sonra aynı eve çıkıp yürütebiliyosa evlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hele çocuk yapıcaklarsa birbirlerine deli divane aşık olmalılar ki çocuğa ihtiyacı olan manevi her şeyi sağlayabilsinler.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBeraber eve çıktıysak evlilik zaten gündemimizdedir. Benimle ayrı eve çıktıktan sonra benden ayrılma şansını ona vermem. Kendime olan saygıma ihanet olur. Sen 7/24 onunla yaşa o hala şahibeli takılsın. Yok canım öyle iş. Evlenmeyecektiysen bu raddeye kadar işimiz neydi bizim. Bi kuru nikah için bu kadar kasılan adamdan soğurum büyük ihtimalle.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden birlikte yaşamayı düşünmüyorum canım. <3
- Evlendikten sonrada eşime sadık kalmak için her gün yeni alışkanlıklar edinmeye gayret göstereceğim. <3 :) Her şey evlendikten sonra başlar benim gözümde. ;)01 Yorumla- +1 yıl
🥰🥰🥰
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence böyle bir şey zorunlu hale gelmeli
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 265,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBence harika ben isterdim sevgilimle yaşamak
00 Yorumla
+1 yılAlışmak ve tanımak için ideal olabilir. Bura da hayatımızdaki kadının isteği daha önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğup büyüdüğü yerde kimse kolay kolay böyle yaşayamaz, ben de yaşamam. Ne kendimi birinin oyuncağı yaparım ne de birini kendime oyuncak ederim. Bu şekilde biraz kullanılmış hissi oluyor. Burada olur yaşarım diyenlerin çoğu da anne baba memleketinddn uzakta, komşuluk ilişkilerinin, mahalle kültürünün olmadığı bir ortamda dünyadan, çevreden ve kültürden uzak büyümüş insanlar oluyor.
00 Yorumla
+1 yılBana göre değil.
Haramlarla dolu bir hayat olur.
Müslümana yakışmaz.329 Yorumla- +1 yıl
+1.
- +1 yıl
neden dini karıştırıyosunuz hep :(
- +1 yıl
Çünkü müslümanız bro
- +1 yıl
Ben dinime göre yaşamaya çalışıyorum çünkü ☺
- +1 yıl
abi o zaman kul hakkı yiyen bidünya insana da ses çıkartın müslümanım diyosunuz ama namuse gelince ben ona sinir oluyorum
- +1 yıl
Ses çıkarmadığımızı kim söyledi?
Kul hakkı yemenin günahını da biliyoruz çok şükür. - +1 yıl
Sen merak etme kul hakkı yiyenede ses çıkarıyoruz. Burada demagoji yapma. Bizim dinimizi de bize öğretmeye kalkma
- +1 yıl
Neden dinle âlâkalı bir şey yazılınca farklı yerlere çekilme gereği duyuluyor anlayabilmiş değilim.
Bu sitede istediğim şekilde görüş yapamayacağım galiba. Adminlere diyeyim de hesabımı engellesinler. 😅 - +1 yıl
@pansyy ben her hangi bir saygısızlık etmedim :) sadece dini kullanarak namusa gelince ben mnüslümanım kul hakkı yiyince adamım diyenlere sinir oluyorum he eğer böyle düşünüyorlarsa eyvallah bişey diyemem :) de yani her şeyi de dini alet etmek te bana göre yanlış
- +1 yıl
@DeliHikmet bak hikmet şurada bişey demedim o kullandığun kelimelere dikkat et bu b, ir kimsenin kimseye bişey öğretiği falan yok kelimelerine dikkat et bu iki üçüncüsü ses çıkarttınızda o yüzden türkiye çok güzel şu anda
- +1 yıl
Dini alet etmek değil. Ben çoğu soruya dinimin emrine karşı bir davranış olursa gözüyle bakarak cevaplıyorum ve yapmayacağım şeyler oluyor. Bunda yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
Sen en iyisi benim yorumumu sil arkadaşım.
- +1 yıl
Asıl sen dikkat et kullandığın kelimelere bir daha bana hitaben bir şey yazma
- +1 yıl
Dini alet ettiğini düşünmüyorum.
Yaptığı günahlar da kişiyi ilgilendirir, buna karışma hakkımız yok. İstisnalar üzerinden tüm müslümanları bu görüşüne tabii tutman da mantıklı değil.
Din kavramı her geçen gün saygınlığını yitiriyor.
Görüş sahibi edindiği dinin kuralını dile getirmiş. Ona göre böyle bir yaşam uygun değil. Bunu anlamak gerekiyor.. - +1 yıl
ne yapacaksınkii seninle bir derdim yok istediğini yazabilirsin de bu arkadaş hikmet midir nedir kul hakkı dedim diye hemen bi feveranlık yaptı bak gördünmü nedir kuyruğuna basılmış gibi bağırıyosun
- +1 yıl
Kes sesini attığın iftiranın da bir karşılığı var benim dinimde
- +1 yıl
@pansyy yok sıkıntı yok ben biraz mantıkçı biriyim yani dini de söyleyebilirsin ama ben ben mantığımla hareket ederim sen günah dersin ben mantığıma ters gelir yapmam derim olay bu sizlik bişey yok ta şu herif kul hakkı dedim diye demogoji lafına girmiş
- +1 yıl
Uzatmayalım bence. ☺
- +1 yıl
@DeliHikmet hikmet bak kardeş deminden beri yükselen semnsin kul hakkı dedim diye demogoji olayına da giren sensin ben sadece dedim ki müslümanım diyip kul hakkı yiyenlere de ses çıkartın bu bir fikirdir sen kalkıp üzerini örtmeye çalışıyosun demogoji yapma diyerek ciyak ciyak bağırıyodun üzerine iftira diyosun neden kul hakkı olayına girdiğimde yükseliyorsunuz tavrınız değişiyor bak bakalım yazdıklarına orada üslübunu değiştiren sen misin ben miyim
- +1 yıl
uzatacak bişey yok şimdide engellemiş ahahaha :D gördünmü nasıl da yarası var kul hakkı dedim diye nasıl da üslübu değişti ahh ahhh ben bunun gibilerin ciğerini bilirim sözde müslüman işte :D :D :D bak kendini nasıl ele verdi :D :D sizlik bişey yok kızlar bu adamın ne bk olduğunu çıkardım sadece :D
- +1 yıl
kızlar lafım sizden dışarı işte müslümanların gerçek yüzü :D :D :D
- +1 yıl
Gerçek yüzü derken?
- +1 yıl
işte hikmet gibiler :D namusa geldi mi allah kitap ama kul hakkına geldi mi erkek adamlar :D
- +1 yıl
Kul hakkı yediğini nerden biliyorsun? Belki çok dikkat eden biri. Öyle ise siz onun hakkına girmiş oluyorsunuz. Günahına girmeyin kimsenin. Bilmeden hüküm vermeyin
- +1 yıl
o yüzden mi kul hakkı konusunu açınca renk değiştirdi yükseldi neden açıklasın bana bakalım :D direk engellemesini biliyor :D :D
- +1 yıl
Açıklama gereği duymamıştır.
Şimdi siz bana da demişsinizdir kul hakkını önemsemez diye 🙂 - +1 yıl
ben konuşma üslübuna bakarım o yüzden sende bişey görmedim ama bi yandan müslümanım diyip diğer taraftan konu açılınca yükselen biri olursa hee derim yaran var demekki ki gerçek hayatta da çoğu kişinin gerçek yüzünü ortaya çıkarmış biriyim ben konuşmalardan vucut haraketlerinden kişinin ne bk olduğunu anlıyorum ben şükür :)
- +1 yıl
Çok farklı bir konuşma tavrı.
Neyse uzatmayalım. Hayırlı akşamlar diliyorum. ☺
+1 yılEvlenip beraber yaşamak daha. Mantıklı bence evlenmeden yaşamak bitecek bir şey gibi geliyor ya saygıda olamıyor maalesef bir süre sonra anladınızmı acaba ne demeye calışrığımı merak ettim 🙄🥱
110 Yorumla- +1 yıl
İlişkiyi devam ettirmek için evliliğe kaldıysan zaten çok sıkıntı. İlişkinin devamı aşkla ilgili olmalı evlilik yüzünden zorunluluğa bindirip devam ettirmemeli.
- +1 yıl
Bana göre. İnsanlar sırf evlilik yüzünden birbirine mecbur kalınca hem birbirleri için hem ortada kalan çocuklar için iyi şeyler yaşanmıyo tecrübeyle sabit.
- +1 yıl
@eleocharis öyle ama yoksa kızı vuruyorlar ya biçiyorlar 🙄
- +1 yıl
Anlamadım güzelim aynı evde nikahsız yaşıyınca mı vuruyolar kızı
- +1 yıl
Evlilik daha uygun 🥱
- +1 yıl
Evit 🙄
- +1 yıl
Yani bu birlikte yaşamanın değil şiddet gösteren tarafın suçu ama
- +1 yıl
Ailesi vuruyo ailesinin sevgilisi vurduysa sevgilisinin suçu
- +1 yıl
@eleocharis hepsi senin suçun bence🙄
- +1 yıl
SLDKWLKFLWMFLWKFLWKFKWKD
Annem o evi havaya uçurur 😂 Şaka yapıyorsun herhalde 😵💫
40 YorumlaBence gayet güzel, evlilik gibi büyük bi karar vermeden karşındaki insanı tanımak aynı çatıda olmak çok avantajlı
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılYani karşı tarafın beni sevdiğinden %100 eminsem ve güveniyorsam çok güzel olur diye düşünüyorum ya. Çok isterdim böyle bir şeyi yaşamak fakat bu dönemde çok zor gibi.
00 Yorumla
+1 yılNe kadar nişanlı sözlü de olsanız Dört duvar arasında herkes farklıdır. Beraber evi çekip çevirmek, beraber uyuyup uyanmak.. Bir insanla bunları yapabiliyorsanız evlenmeye karar verirsiniz zaten. Bu yüzden bence herkes bunu yapmalı ama maalesef toplumumuz yüzünden ayıplanıyor
00 Yorumla
+1 yılYani sonuçta kimsenin hayatına herkes karışamaz ve sonuç olarak ta laiklik ile yönetilen bir ülke de yaşıyoruz tabiki yaşayabilir evlenmeden mesela ben 18 yaşındayım ama sevdiğim kişiyle aynı evde yaşıyorum (KENDİ İŞİM VE EVİM VAR O DA 19 YAŞINDA RESİTİZ YANİ)
00 YorumlaBen devlet olsam evlenmeden önce en az 9 ay beraber yaşama şartı getiririm. Kesinlikle olması gereken bir şey.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Mantıklı geliyor aslında evlenip boşanmak dan iyidir ama dini nikah olması iyi olur aynı evde yaşayıp durmadan günaha girmek de sıkıntı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBirbirini daha iyi tanımak açısından iyi fikir bence.
20 Yorumla berbattır. yalnızlığımın keyfinin içine sıçacaksa imza atmak zor gelmemeli :D birlikte yaşamak istesem evlenirim
00 YorumlaOlması gereken. Aynı evin içinde uyum sağlayabilmek önemli. Liseden beri yakın arkadaşım olan kızla 2 gün aynı evde yaşadım 3. Gün kaçtım mesela
00 YorumlaToplum tabuları bunu kaldıramaz ancak bence olabilir bir şey.
01 Yorumla- +1 yıl
toplumu kim dinliyor artık tabu mabu bunlar taş devrinde kaldı :))
+1 yılEvlenmeden yaşamak güzel bir şey ama evleninceye kadar birbirinizin tadından sıkılıp hemen boşanıyorsun sonra
00 YorumlaBence mükemmel bir şey aşk şehvet arzuların hiç bitmiyor tükenmiyor ne oluyorsa evlendikten sonra oluyor zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen iyi keriz silkeleme metodu bu bence erkekler için 😂😂 kızlar içinde şunu söyleyeyim mikilmiş ku kunun ve dötün davası olmazmış öyle işte yaani 😂😂
10 Yorumla
+1 yılHARAM'dır, ama haram olan şeyler nedense insan nefsine hoş görünür.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaşadım bunu ama oyle hayal edıldıgı gıbı güzel bir olay değil
10 Yorumla Benim tasvip etmediğim bana göre yanlış bir şey saygı duyuyorum elbette.
10 Yorumladedim olabilir. yani tabi herkesin hayatına kimse karışamaz dimi ama
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden aynı evde yaşayabilen neden evlensinki?
O zaman evliliğin ne hükmü kalıyor?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış bu sonra gelecek nesile kötü bir örnek olunuyor tamam nasıl istiyorsan yaşa beni bağlamaz ama toplumuda düşüneceksin bu ülkenin edep dolu bir kültürü var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılTürk örf adet ve geleneklerine göre yanlış.
Dine göre yanlış.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılEn kısa nasıl ayrılırıma kapı açmak bu.
20 Yorumla
+1 yılCiddi olunmadiginin göstergesidir
63 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Evlenen insanların bir çoğu tanıdıklarım çevrem ve daha fazlası bir süre sonra birbirlerinden soğuyor ve ilişkilerinde evli oldukları için sürekli sorun yaşıyor ve sonunda boşanıyorlar ama sevgiliyken öyle değil kaybetmekten korktuğun için bir şey yapamıyorsun ve sımsıkı sarılıyorsun hesap soramıyorsun karşı koyamıyorsun çünkü evli değilsin
Ben çocukluğumdan beri hep böyle düsünürüm özellikle escinsel evlilik yapılamayan ülkeler için mantıklı. Ama evlenip yuva kırmak daha iyi
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden böyle bisey olmaz bunun ak aksini düşünen harama meillidir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılNe kafasını yaşıyorsun dinimizde böyle bir durum yok örfunuzu unuttunuz genetiği bozukmusun
00 Yorumla
+1 yılYani kendilerine kalmis bisey bu bielmiyorum jabxbsv
00 Yorumla
+1 yılÇok doğru tabii ki de, kesinlikle olmalı 🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOlabilir , güven varsa neden olması
Tabi böyle bir toplumda dışlanırsin🙄14 Yorumla- +1 yıl
evet namusa gelince muhafazakar görünümlülerden :D
Cevap sahibi+1 yılEvet , onlar her haltı yer gizliden. öyle sorun olmuyor 😅
Sevdiğini öpsen , birlikte yaşasan ahlaksız olursun
Çelişki dolu bir ülke- +1 yıl
gel yukarıda bi tane var :D hikmet midir nedir engellemiş beni en sonunda kul hakkını devreye sokunca ben nasıl da yüzü değişti :D
Cevap sahibi+1 yılDediğin kişiyi göremedim
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Müslüman olduğum için, yanlış.
20 Yorumla
+1 yılBenlik bir durum değil.
20 Yorumla
+1 yılIyi değil ailemde izin vermez buna 😅
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkalarının sorusunu çalmayı bırak
10 Yorumla
+1 yılBana göre değil ama saygı duyarım.
10 YorumlaKesinlikle doğru bulmuyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence olabilir neden olmasın ki
00 Yorumla Bana uyan bir fikir değil fakat saygı da duyarım.
00 Yorumla
+1 yılNafaka kalkmadığı sürece evlenmem
00 Yorumla
+1 yılerkeklerin hayali, kadınların korkulu rüyası.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılİsterdim de bizimkiler sıkıntı çıkarır
00 Yorumla
+1 yılBence uygun değil bir çok sakıncası var
00 YorumlaBana göre iyi değildir.
00 YorumlaEvlilikten daha değerli ve daha saygılı.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Bir süre sonra sorunlar çıkabiliyor
00 Yorumla
+1 yılBenim kafama yatıyor ama imkan yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılYani düşünüyorum aslında
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana göre güzel de bir de babama sormak lazım
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 821 cevap paylaştı. Yasaklanmalı kim ne derse desin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yaşadım uygun ama sürekli böyle yaşanmaz
00 Yorumla
+1 yılgayet normal
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 422 cevap paylaştı. Saçma fikir değil mi
20 Yorumla
+1 yılBilmiom amca
01 Yorumla- +1 yıl
Amca yerine radyo swiss jazz diyeceksin 😀
- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇok mantıklı bence
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
+1 yılGayet mantıklı
10 Yorumla - Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler