Biri bana bu konuda yardım edebilir mi?

Abim bı kızla tanışmıştı bu kızla hergün saatlerce konuşuyordu kız daha abimle sevgili değildi o sıralar tanışma konuşma aşaması diyelim. Yakın ama 100 km kadar farklı şehirde yaşıyor kız dükkanı var geç kapatıyor. Bu kızın aynı şehirde 4 yıldan beri askerlik yapan sıradan bir erkek arkadaşı var arkadaşn tayini çıkıyor biyere son hafta ve bu kıza bu son haftam işten çıkınca görüşelim güzel anılar biriktirmiş oluruz zaten bi daha görüşemicez diyor kızda uzun süredir tanıdığı için gece işten çıkınca 30 dk filan 5 gece üst üste görüşüyorlar kız araba kullanmayı sevdiği için araba kullanmış sadece abime açıklaması bu oluyor abim biraz tepki gösterince çünkü inandırıcı bir durum değil aralarında bişey geçtiğini düşünüyor kız ölmüş babası üzerine defalarca yemin ediyor o sadece arkadaşm eli elime değmedi diyerek abim daha sonra o arkadaş dediği kişinin daha önce bu kızdan hoşlandığını öğreniyor kız yine yemin ediyor tabi ben onu arkadaşım olarak gördüm diye babasının üzerine kurana el basarım filan diyor abim inanmıyor tabi ve çok ağır bir şekilde kızdan ayrılıyor aradan 5 ay geçti abim hala bunu aşamadı şu an kız barışmak istiyor özlemiş abimde o arkadaşıyla arasında bişey geçmediğini aklında soru kalmayacak şekilde kanıtlarsa tekrar denerim diyor benim aklıma gelen çözüm şu kız o arkadaşını abimin yanında arayacak sesi hoparlöre verecek ve diyecek ki eski sevgilimle seninle görüştüm diye ayrıldık şu an barışma aşamasına geldik benim telefondan senin numaranı almış aramızda bişey geçtiğini düşünüyor bu sebepten dolayı seni arayabilir. Karşı tarafın vereceği cvp herşeyi netliğe kavuşturur diye düşünüyorum sizin fikriniz bi çözüm öneriniz var mı. Kızı tanıdım ben öyle birine benzemiyor ama bunun aşılması gerek.
Biri bana bu konuda yardım edebilir mi?