Evlilik terapisi işe yarar mı?

Ben 2 senedir evliyim. Eşimi çok seviyorum. Normalde çok iyi anlaşırız ama bazen beni kıracak bir davranışı olduğunda oturup konuşamıyoruz. Konuştuğum zaman beni pişman ediyor. Asla kabul etmiyor hatasını ve ters ters cevaplar verdiği için hepten küsüyoruz ve 2-3 gün konuşmuyoruz sonra yine ben gidiyorum yanına sarılıyorum da öyle barışıyoruz. Aramız iyiyken gerçekten çok güzel bir çiftiz. İnsanlar bizim evliliğimize imreniyor. Ama işte bu benim için büyük bir sorun. Çok tatlı tatlı konuşuyorum. " Aşkım bak toplum içinde böyle konuşman beni çok üzdü. Aramızda bir sorun olsun istemiyorum. İçimde de bişey kalsın istemiyorum." diyorum abartma öyle bişey yapmadım. Vah vah gören de neler çekmişsin sanır falan diyor. Sanki bir anda sevdiği kadın olmaktan çıkıyorum. Ya da hiç konuşmuyor susuyor ve konuyu değiştirmeye çalışıyor. Ben ısrarla konuşmak istediğimi söyleyince de yine konuşmuyor ben konuşmasını beklerken agresifleşiyorum. Bu defa istemsiz sesimi yükseltiyorum. Ağlaya ağlaya anlatmaya çalışırken o sakin sakin yemeğini yiyip televizyon izliyor. Bunlar beni ondan uzaklaştırıyor. Kimseye de anlatamıyorum içimde birike birike yoruldum. Evlilik terapisi işe yarar mı? Çok büyük sorunlar olmadan gitmek istiyorum.

Evlilik terapisi işe yarar mı?