Aşk geçici bir görme bozukluğudur.. tedavisi ise evliliktir...
Sizce de öyle mi?
(Sitenin ruhu çekilmiş gibi herkes sirkelensin...)
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Aşk geçici bir görme bozukluğudur.. tedavisi ise evliliktir...
Sizce de öyle mi?
(Sitenin ruhu çekilmiş gibi herkes sirkelensin...)
Aşk ve evlilikten önce bireyin kendi mutsuzluğunu, sorunlarını, yanlış alışkanlıklarını, sorumsuzluklarını, takıntılarını, eksiklerini tedavi etmesi gereklidir diye düşünüyorum. Sorumsuzluk, üzüntüler, acılar, ilişkilerde duygusal dayanıklılık ve anlayışın olmadığı, çevrenin verimsiz, ortamın hazır olmaması ve çiftlerin huzursuzluğu üstüne sorumlulukların binmesi ilgili ve sağlıklı ilişkilerin uzun süreli olmasını bence zorlaştırıyor ve çiftleri yıpratıyor. Bu da erken boşanmalara, varsa çocukların kötü etkilenmesine, toplumda kadın ve erkek bireylerin zorluk çekmesine de neden oluyor.
Evliliğin amacı tedavi değil bir yaşam biçimi, sorumluluk, birlik olarak aileyi biraz da kendi açımda kutsal görüyorum ali kurmayı. Bu yüzden evliliği tedavi olarak görülmesini veya evlilik üzerinden mutluluk vaat edilmesini, evlenirsin düzelirsin beyanını doğru bulmuyorum. Bireyin ve karşı cinsin ardından kişilerin ailesi toplum bu düzen içinde ciddi ve severek girilmesi gerekilen bir olgu evlilik.
Aşkı bu kadar kirletilmesi de ilginç buluyorum. Hedonist (hazcılığı) benimseyen hastalıklı sapkın aşırı dramatizenin içinde insanın kirli duygularda kaybolması şu an insanın evrimsel günümüz aklına ters ve yanlış düşüncesizce bir durum. İnsanlar ilk çağda ki düşük aklın devreye girerek ve bundan çıkmayı zor buldukları ve sistemin bunu da daha da zorlaştırması sonucu kolay yoldan her şeyden haz almanın mubah kabul ederek kendini gelişime kapamasını hazır mutluluklar-duygular tüketmesini, duyguları kötülemesi acıyı yanlış algılayıp bilincine yanlış kodlamasını, duyguları tam anlamadan otomatik aç bir bebek gibi haz veren şeylere yapışmasının hastalıklı bir şey olduğunu düşünüyorum. Sistemin insan psikolojisini iyi bildiği için insanları oyunlarla, film, dizi, müzik sahte otomatik hazır duygular satarak para kazandığını biliyoruz. Bu sahtelik için insanların ilişkilerinden faydalandıklarını ilişkilerini sağlıksızlaştırıp kusursuz karşı cinselermiş gibi takılıp insanları ayırmalarına hatta ilerde yapay zeka ve android robotlarla beraber kusursuz eşler yaratarak paralarının sömürüldüğü köle bir sistem olacak elbette insanlarda robotları köle gibi kullanacak tasarlayacak robotlar insanlara karşı gelmeyecek peki karşı gelmeyeceklerinin sistemi kuranlara bağlı olduklarını bildikleri halde. İlerde insanlar bu durumu çözmezse şu an mesleklerin ölümleri yaşandığı gibi beynin algısının bozulması sürekli hazla doyurulması sonucu beyin gerilemesine neden olacak bu da sorgulamaların azalmasına neden olabilir ve bir çok şeyleri daha da kısıtlanabilir, hazlara hazır duygulara bağımlılıkların artması sonucunda. Bence bunlar imkansız değil hele yakın zamanda olması bil mümkün benim görüşüme göre.
🦋
Ben öyle düşünmüyorum. İnsan doğru kişiyle, gerçekten sevdiği insanla evlilik yaparsa dünyada cenneti yaşar. Evlilik öyle pişman olunacak, kötü bir olay değil.
İlişkinin başlangıcındaki hoşlantıyı ya da etkilenmeyi lütfen aşk ile karıştırmayın, duygular karşılık buluyorsa o zaman sevgili oluyorsunuz öyle çok büyük birşeye dönüşmüyor o duygularınız, Sadece duygular yarım kalırsa ya da karşılığını bulamazsa o zaman, O duygular aşk' a dönüşüyor, filmlere, dizilere, kitaplara, konu olup, şarkılarla hayat buluyor.
Aşk gerçek olan bir şey değil. İnsan hep aç gözlüdür daha iyisini ister doymak nedir bilmez. Elde edemediğinde aklı kalır hatalar yapar. Buna aşk der bu ise tamamen ahmaklık
Ahmaklık demeyelim çünkü delice seven insanlar gördüm..
Nerede şimdi o delice sevenler
Ben buradayım hala..
Peki mutlu musun delice sevdiğine
Sevince delice seviyorum şimdi kim sevilmeye değiyor ki
O zaman gerek yok sevmeye bir kedi al onlar değiyor
Bir kızım var o yetiyor
Cevap
34Cevap
Aşka inanmıyorum. ama insan gerçekten seviyorsa tabi ki de evlenmek ister evlilikten korkmaz veya kaçınmaz.. kaldı ki evlilik de aşkı öldürmez zaten
Bazı konular empati sınırımı asıyor.. Evlılık te bunlardan bır tanesı. Gözlemlerimi yazabılırım ama ne kadar samımı olur ki Basımdan gecmedıgı ıcın pas gecıyorum... Ama şu var Türkiye de buyuk cogunluk Evlendıkten sonra kendılerını salıyor... Halbu ki o sevgıluyken, flortken kı heyecanı devam ettırmen gerekıyor... Yapamıyor çoğu kişi.
Aşkın tedavisi ayrılıktır. Ayrılığın çözemeyeceği hiç bir şey yoktur..
Evlilik mi bilmiyorum ama kavuşmak. Birlikte olmak.
Evlenip gör ne demek olduğunu diyorsun sjsjssj. Öyle bir duygu yaşamadım, sonsuza kadar sürer mi bilmiyorum. Evlenmek çözüm olabilir. Ama ortalık cennet mahallesine de dönebilir. Bilemedim 😅
Doğru tespit aslında. Aşık olduğunu sonsuza kadar yanında görmek onunla yaşlanmak ve çocuklarını büyütmek, onun kokusu ile uyumak, sabah onun gözlerine bakarak uyanmaktır.
Mehmet Zihni Sungur Hoca'nın da dediği gibi; "Aşk bir görme kusuru, evlilik ise bu kusurun tedavisidir"
Aşkın tedavisi yarım kalmasıdır.. şifası budur.. diğer türlü evlilikte azalarak biter.
Bırakın tadında bitsin.
Bir kızı seviyorsan, onunla evleneceksin..
Zira bu dünya aidiyet duygusu ile anlam kazanır.
Aşk'ın tedaviye ihtiyacı yoktur, aksine iyileştirme gücünü barındırır.
Evlilik aşkın resmiyetidir.
Tedavisi evlilik değildir evlilikte yaşanılacak ortak heycanlardir
Aşkın tedavisi muhabbettir. Evlilik aşkı yok eder.
Çook doğru bir tespit evet olabilir.. 🤩😅
ben aşk maşk bilmem seversin kızı ister evlenirsin
Nikahta keramet vardır demişler atalarımız bence çok doğru evlenip helalinden ilişki yaşamak daha güzel
Aşkın tedavisi uzak kalmak
Evlilik, en güzel aşkların katilidir sadece
Evlilik aşka yetmez bazen
Evlilik değildir aşkın bir tedavisi yok
Karşılıkli sevgi ve aşktır
O aşkın kanser olmuş hali 😊
İhanete uğramaktır aşkın karşılığı
Demekki öyleymiş herkese iyi tedaviler
“Eyvaaaah” da olabilir bilinemez
Hayır tabiki de asıl ilacı seks
İflah olunmaz
Aksine aşkın katilidir evlilik