Sevmek sevilmek o kadar kolay bir şey mi? Golddigger dediğimiz sürüngenler var piyasada. Sadece 1 gün evli bile kalıp boşansan nafaka ödediğin bu düzende, kişilerin kendini korumak istemesinin nesi yanlış? Zaten madem seviyorsa sözleşmeye neden takılıyor? Şunu da çok iyi biliyoruz ki; kadın milleti züğürt adama varmıyor. Kadınların en çok dile getirdiği cümle hangisi peki? "Parasız erkegi ancak annesi sever" dediğinizi duyar gibiyim. Bingo doğru bildiniz!!! Tüm bu sonuçlar ışığında, evlilik sözleşmesini reddeden kadın ya da erkek zaten paranın peşindedir.
Evet olur. Neden olmasın, boşanma sürecinde insanlar ne kadar çirkefleşiyor? Hakkı olmayan mal mülke göz dikiyor. Üstelik ömür boyu nafaka istiyorlar.
Kimse kusura bakmasın, babamdan miras kalacak veya ben eşşek gibi çalışacağım evlendiğim kişiyle bir kaç yıl sonra ayrılınca donuma kadar her şeyin yarısını alacak bir de ömür boyu ona bakacağım. Bunlar hiç mantıklı şeyler değil.
Evlilik sürecinde kazanılan her şey ortak pay edilebilir. Ve makul bir süre nafaka verilebilir. Onun dışında gerekiyorsa evlilik sözleşmesi yapılabilir. Bundan gocunan zaten art niyetlidir. Ben eşim evlilik sözleşmesi isteseydi imzalardım.
Cimriden de eş olmaz , guvenmeyip iki kuruş parasıni düşünüp evlilik sözleşmesi yapandan da olmaz. Hayır anlamıyorum asgari ile geçiniyor çoğu bu ülkede ama evliliğe gelince konu ya sözleşme olsun diyorlar. Yahu senin zaten paran yok ki neyin sözleşmesini kardeşim
Tüm kadınlar için. Doğada çiftleşme dönemi gelen canlılar dişileri etkilemeye çalışır misal tavus kuşu. Dişi ise erkekten etkilenmeye bakar genelde erkekte güç ararlar çünkü kocası ne kadar güçlüyse ailesi o kadar güvendedir. Milyoner biri seninle anlaşmalı evlense bile cebinde paran, rahat da bir yaşamın olacak sen de biliyorsun o zaman anlaşmanın önemi kalmıyor zaten sen zaten onu seviyorsun :)) Tabi genelleme yaparak bazılarının hakkını yemeyelim, güç ararken aynı zamanda kendisine sadık olma durumunu değerlendirip parası olsa bile reddedenler kadınlar da var.
Alakası yok. Akıl ihtiyatlı olmayı emreder. Dünya hali kimin ne olacağı ne yapacağı belli olmaz. Her iki taraf içinde en doğru olanıdır. Kabul etmeyen taraf ilerideki maddi sömürü düzeninin düşüncelerinin suya düşmüş halini ortaya koyar. Seven insan sözleşmeye takılmaz.
Evlilik sözleşmesi yapanı anlayabilirim. Kendini garantiye almak istiyordur. Ama madalyonun öteki yüzünde güven sorunu mu var diye düşünürüm. Sonuçta evlilik güven, sevgi ve saygı üzerine kurulur. Bu konuda açık ve net biçimde konuşulmasını beklerim.
cimrilik ayrı evlilik sözleşmesis ayrı bir konu. Ben çok sevsem de yapmak isterim sanırım Çünkü günümüz insanları günden güne haddini aşıyor değişiyor. Ufacık seyde ayrılıp nafaka alma derdine düşüyor. O yüzden kesinlikle yapmak isterim kadın olarak hem de. Erkek olsam bunu yapan birini bulur öyle evlenirdim akıllı olun erkekler!!!
Şu dönemde bir erkeğin yapması gereken evlilik sözleşmesidir. Kadınların çoğu , verilen haklardan dolayı toksik ve üst perdeden bakıyor erkeğe. Not:en güzeli kadını satın almamak kiralamaktır. Akıllı erkek evlenmez.
evlilik sözleşmesi cok doğru bişey. erkeklerin nafaka vs. den cektiğini Allah biliyor. hem sen napcan erkeğin malını parasını. limited şirket mi kurucan evlilik mi?
O tek taraflı olan bir şey değil ki ileride çocuğun oldu diyelim anlaşamıyorsun boşanınca çocuğun hakkını ona mı yedireceksin. Bence kesinlikle olmalı. He ortak alınan şeyler de ortakça da bölünmeli.
evlilik sözleşmesini parasal anlamda bakma kolay boşanma olarakta bak anlaşamadınız ama sen terket istiyorsun o etmiyor uzatıyor sözleşme burada devreye girecek o kadar kadın cinayeti oldu bu ülkede keşke herkes hazırlasa