Amacı ne anlamıyorum?

Ya okuldan bir tane çocukla konuşuyordum. Okullar açılmadan 2 hafta önce konusmaya başladık 1 hafta konustuk sonra görüldü attı. Neden attığını bilmiyorum. Bu hafta da onu mezun olan eski sevgilisiyle gördüm. Barıştıklarını düşünüp keşke görüldü atmak yerine eski sevgilinle barıştığını söyleseydin sana karşı olan mesafemi korurdum yazdım. O da barışmadığını söyledi ve görüldü attığı için özür diledi. Bu arada yaşıtız onunla. İkimizde aynı bölümdeyiz ama ben geç başladığım için bir alt sınıfındayım. Ondan sonra affediyim mi falan yaptım sakasına o da sen bilirsin dedi. Ben de insan affet der dedim. O da flört olucak sonra dedi ve ilişki düşünmediğini söyledi. Ben de bunu normal karşıladım ne diyebilirim ki? Ondan sonra ben diğer gün öğleden önceki derse girmemiştim arkadaşımla beraber oturuyordum. O beni görünce arkadaşlarının yanında günaydın demiş ama ben duymadım. Daha doğrusu ona bakmıyordum çünkü utanıyordum. Bu yüzden duymamışımdır zaten. Dün de kantinde sürekli arkadaşları bana bakıyordu. Ve o kapıdaydı arkadaşlarıyla konuşuyordu. Ben de bir şeyler alıp ona uzak diğer kapıdan çıktım. Ben çıkar çıkmaz bu da çıktı. Okulun etrafında turlarken de bakışlarını hiçbir şekilde çekmiyor. Hoşlanıyor mu hoşlanmıyor mu emin değilim. Lütfen birisi bana bu konuda yardım edebilir mi? Kimliğimi açıklamak istemiyorum.
Amacı ne anlamıyorum?