Evlilik için ailemle henüz konuşmadığım için onu istemediğimi sanıyor işin içinden nasıl çıkacağım bir yol gösterin lütfen?

Beş yıldır birlikteyiz. Okulum bitince evleneceğiz diye kararlaştırmıştık. Şimdi okulum biteli iki hafta oldu ve sevgilim benden adım atmamı bekliyor ama ailem benim evlenmeme henüz hazır değil gibi ve bu evliliği istemiyorlar. Konuyu açacak gibi olunca annem hemen kızıp konuyu değiştiriyor uygun bir an bulup onlarla konuşmak istiyorum ama sevgilim çok ısrar ediyor beni de geriyor bu şekilde. Kendisini oyaladığımı ve onu istemediğimi düşünmeye başladı. Ona "Benim için kolay bir konu değil bana biraz zaman verir misin" dediğimde "Daha ne kadar zaman istiyorsun beş yıl oldu" diyor. O da kendince haklı anlıyorum ama beni de anlamasını bekliyorum. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum lütfen bir yol gösterir misiniz?

Güncellemeler
1 yıl
Birkaç gün şehir dışına çıkmak zorunda kaldım bu süreçte kız kardeşimden annemle konuşmasını istedim. Çok kızdı ve buna asla izin vermeyeceğini söylemiş. Bana kızması için babama söyleyip onu kışkırtacakmış ki vazgeçeyim.
Evlilik için ailemle henüz konuşmadığım için onu istemediğimi sanıyor işin içinden nasıl çıkacağım bir yol gösterin lütfen?