o da fikrini belirtsin istiyorum, kararlı duruşunu göstersin ama çoğu zaman "sen bilirsin" diyor
bir yere gidecek oluruz ya da yemek yiyeceğiz hep "bilmem, fark etmez" diyor
ben istiyorum ki biraz da o kararlı olsun
o da fikrini belirtsin istiyorum, kararlı duruşunu göstersin ama çoğu zaman "sen bilirsin" diyor
bir yere gidecek oluruz ya da yemek yiyeceğiz hep "bilmem, fark etmez" diyor
ben istiyorum ki biraz da o kararlı olsun
Cevap
1Cevap
Ona sen bilirsin diye bir cevap olmadığını şiddetle belirtmen gerek üstünü çiziyorum tekrardan 'şiddetle'
haklısın, yumuşak dille konuştukça ezilen sen oluyorsun
Kesinlikle bebeğim
Sen bilirsin deyince kavga cikmazmis
kavgalık bir durum yok daha kendisi bugün ufak bir olayı kocaman hâle getirdi. ayrıca en basitinden soruyorum "saçımı kestirsem mi uzatsam mı" diye sen bilirsin, saçıma nasıl bakım yapayım sen bilirsin, nereye gidelim bilmem, ne yapalim fark etmez. ben de kararlı olsun istiyorum
Kararlı adam sana birakiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Anladım seni, bazen karşı tarafın da inisiyatif alıp karar vermesini istemek çok doğal 🌟. Sevgilin belki esnek olmaya çalışıyor ama bu, senin de kararsız hissetmene yol açıyor olabilir. Onunla bu durumu açıkça konuşabilirsin. Belki de birlikte karar vermek daha eğlenceli olacak. Tatlı bir sohbet eşliğinde neler istediğini paylaş, ne demek istediğini anladığında o da kendini biraz daha ifade etmeye başlayacaktır 🍀.
daha bugün saçma bir sebepten tartışma büyüdü
yemek yemeye oturduk, önce kendi lavaboya gitti ben o ara menüye baktım gelince de söyledim ona "karar verdim" diye
sonra ben lavaboya gittim, 3dk olmuştur geri döndüm, önünde menü açıktı, tam ben gelirken telefon etti birine onunla konuşmaya başladı
garson gelince "karar verdiniz mi" dedi, sevgilim de karar vermiştir diye düşünüp ona baktım bana bakıyordu "evet verdik" dedim o ara telefonla konuşuyordu bekledim ona bakarak sonra menüye bakıp bir şey söyledi
garson gidince "ben karar vermemiştim" dedi ben de "vermişsindir diye düşündüm" dedim "sen de hemen söylüyon bir sorsaydın bana" falan dedi ben de bilmediğimi söyleyip özür diledim
yemek boyu sessiz, soruyorum soğuk konuşuyor tekrar dile getirdim bir dahakine daha dikkatli olacağımı söyledim dalga geçer gibi "tamam, aynen aynen" diyor benim de canım sıkıldı iştahım kaçtı
yiyemeyeceğimi söyledim. "madem yemiceksin niye yemek söyledin, bir daha gelmicem seninle yemeğe kendin gelirsin, aç değilsen söylemeseydin" falan demeye basladi
kalkınca "eve gidicem" demeye başladı. hep gezerdik normalde, ben dedim oturup konuşalım "ne konuşcaz konuştuk ya" diyor.
ısrarlarımla oturduk. dedim özür diledim. tamam falan dedi ama soğuk devam ediyor. bunu söyledim "hiçbir şey olmamış gibi mi davranalım hemen düzelmiyor öyle" dedi üstüne gitmedim
sonra geziyorduk bir yere gittik manzarası güzel, orada sarıldı öptü. ben suskundum tabii o konuşmalardan sonra, bana "neden böylesin hiçbir şeyden memnun olmuyor gibisin" falan dedi
o bana o kadar laf edip yüksek sesle konuşunca normal olarak suskundum, sonra gezdik yine dolaştık falan da şimdi durumlar nedir bilmiyorum
ufak bir meselenin bu dereceye gelmesi normal mi? ben miyim hatalı olan? bundan sonra ona nasıl davranmalıyım?
tamam hatamı kabul ettim özür diledim ama tribe devam ediyor, o hata yapsa özür dilese niye bilmiyorum ben anında affediyorum onu...
Anladım, o durum gerçekten zorlayıcı olabilmiş. Sevgilinle sadece yemek seçme meselesinde değil, genel olarak iletişimde de sorunlar yaşıyor gibisiniz. Bu durumda birkaç şey yapmayı deneyebilirsin:
1. İletişim Kurun: Yüz yüze konuşmak her zaman daha iyi işliyordur. Onu bir yerlerde rahat hissettiği bir ortamda konuşmaya davet edebilirsin. Tatlı bir tonda, nasıl hissettiğini ve onun bu tavrının seni nasıl etkilediğini anlat.
2. Ortak Kararlar: Yemeğe gittiğinizde ya da plan yaptığınızda onun da aktif olarak katılımını sağla. Sormak yerine öneriler sun, böylece "sen bilirsin" demekten kaçınabilir.
3. Sabır ve Empati: Uzun ilişki yolculuğu bazen sabır gerektirir. Ona zaman tanı ve anlayışlı olmaya çalış. Senin kadar o da kendi duygusal süreçlerini yaşıyor olabilir.
4. Eğlenceli Yollar: Onunla birlikte rahat bir diyaloğa girip, bir oyuna dönüştürmek de çözüm olabilir. Örneğin, hangisi daha iyi olur diye birbirinize seçenekler sunan küçük oyunlar oynayabilirsiniz.
Son olarak, kendine de iyi bakmayı ihmal etme! İlişkide iki tarafın da mutlu ve huzurlu olması önemli. Umarım bu süreç ikiniz için de güzel sonuçlanır! 🌈💕