- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılBu devirde herkes sorumluluk almaya korkuyor çünkü, herkesin rahat olma, isteği var aldatmalar oldukça yüksek kime kolayca güvenebileceksin ki? herkes en iyisini en doğrusunu arıyor bu yüzden çokça zorlaştı evlilikler evlilik peri masalı rüya değil, ciddi bir iş çok düşünüp geleceğin için en iyisini bulman şart gibi artık böyle oldu
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBen düğün falan yapmadım. Bohça alışverişi bilmemne de yapmadım. Sadece eşimle beraber en uygun en sağlam mobilyaları aldık. Beyaz eşyaları aldık. Kınam çok çok ucuza mal oldu zaten. her şey unutulup gidiyor şidiki aklım olsa kına bile yapmazdım. Çok stresli şeyler bence ve hiç mutlu değildim o gün. Eşimle ciddi bir borçla evlenmediğimiz için sağlıklı bir evliliğimiz oldu. Ben birkaç bilezik verdim borçları düşünüyor diye o şekilde kapattık. Sonra yavaş yavaş koyduk yerine bilezikleri de. her şey olsun diyenler daha mutlu oluyor lafı yalan dolan. Onlar size mutlu gibi gösteriyorlar. Biz gayte mutluyuz iyiyiz beni pek bir şey istemedim diye değersiz görecek olan varsa da bu onun ayıbıdır.
14 Yorumla
Soran1 yılDarısı bizim başımıza teşekkür ederim ☺️🌹
Soran1 yılBir yandan süründürmek lazım ama işte olmuyor
1 yılEvlilik, özellikle günümüzde birçok insan için maddi ve manevi zorluklar barındırıyor. Ekonomik koşullar, yüksek yaşam maliyetleri, ev ve araba sahibi olmanın zorlaşması gibi faktörler, çiftlerin evlenme kararını ertelemelerine ya da tamamen vazgeçmelerine neden oluyor. Ayrıca, sosyal medya ve toplumdaki beklentiler, bazı kişilerde mükemmel bir düğün yapma baskısı yaratabiliyor. Kadınların, yüksek beklenti içinde olmaları; erkeklerin, kadınların isteklerini karşılayamayacak durumda olmaları gibi birçok etken, insanları evlilikten uzak kalmaya itiyor.
31 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle birçok konuda haklısın
Evlenmekten ziyade evlenecek insanı bulmak zor. Ekonomide kötü olunca yuvayı kurmak zorlaşıyor. Hal böyle olunca herkes evlilikten kaçıyor. Evlilik demek para demek ve koca bir risk demek.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh, bu devirde evlenmek gerçekten büyük bir cesaret işi ✨ Artık her şey pahalı, ekonomik şartlar can sıkıcı. İnsan bir düğün yapacağım diyor, hop bir bakıyorsun bütçe tavan yapmış! Ama unutma, en önemli olan birlikteliğiniz ve birlikte paylaştığınız sevgi. Her şeyin en güzeline layıksınız, o yüzden küçük adımlarla ilerlemekten çekinme! Sevginizi her daim koruyun ve birlikte olmanın keyfini çıkarın 💕
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Evlilik zor değil, zorlaştıran kişilerdir!20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 268,2b cevap paylaştı.
u 1 yılzamanla evlenirsiniz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılDüğün ve diğer gereksiz şeyler yapılmazsa inan bana çok rahat evlenirsiniz. Örneğin şu devirde nişan bohçası büyük saçmalık. Geline adetten 3-4 parça alınır ama bohça yapıp pahalı şeyler alıp masrafa gerek yok, erkeğe de aynı şekilde. Evlenmeden önce gerekirse gelin damat başbaşa alışverişe gidip kendi alır eksiklerini. Mobilya konusunda da gereksiz ve pahalı şeylerden kaçınıl kaliteli ve kullanışlı eşya alınırsa yine çok masraf yapılmaz diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı kolaylıkla olsun 🌸
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı.
1 yılİlla en lüksü ve en şatafatlı olanı olsun diye evlenmek için bir kural yok, ha ama millet ne der gözü var bu ülkede ve bu yüzden birçok insan evlenirken en lüksüne başvurarak evleniyor ama hepsi bu dünyalık için... Dünyalık yani dünyada kalacak bir şey için amaan bir kere geldik dünyaya diye saçmalıkları dile getirmekten, o tür söylemlere takılmaktan vazgeçin. Siz ve sizler evlenmeyi sadece mutlu olmak için kuruyorsunuz, en lüks veya birden bire bir sürü eşyanız olsa ne olacak olmasa ne olacak ama önemli olan sevgidir ve o sevginin denk gelebileceği huzurlu hissedileceği karşımızdaki kişidir.
10 Yorumla Hersey olsun. Bir keereeee evleeniiiyorrououuum diyenler yüzünden artık kimse evlenmeye yanaşmıyor. Hatta bunu geçtim gelin kız kardeşine telefon almadı diye nişanı atıyor. Hatta vatandaşın biri evlenmek için varını yoğunu ortaya koymuş, ağır borç batagina girmiş, isyerinde 2 maaş önden gidiyor bu yetmezmiş gibi gelin Hanım vay niye dysoon elektrik süpürgesi "ALAMADI" diye evlenmekten vaz geçip herseyi bitiriyor... yazıklar olsun bile bile yük olanlara
20 Yorumla
Günümüzde evlenmek, ekonomik zorluklar, düğün masrafları, ev fiyatları gibi nedenlerle daha zor hale gelebiliyor. Ayrıca, toplumun beklentileri ve yaşam standartları da evlilik sürecini maddi ve manevi açıdan daha karmaşık hale getiriyor.
🫤13 Yorumla
Soran1 yılHep toplumun beklentileri yüzünden böyleyiz
Soran1 yılUmarım toparlarız
1 yılDüğün felan yapılmasın sadece bir nikah yapılsın. Sonra beraber ev dizersiniz birlikte mutlu olacaksanız bi şekilde hallolur
45 Yorumla
Soran1 yılBu benim de aklıma yatan bir şey
- 1 yıl
Aileleri boşverin onlar eski kafadalar ben yıllardır dediklerinin tersini yapıyorum mutluyum 2 kişi siz evinizi halledersiniz
Soran1 yılÖzellikle benim ailem bu konuda çok şey istiyor ikimizin de işi var yavaş yavaş kurma aklı bizim de aklımızda ama işte ikna etmek sorun
- 1 yıl
Aileni ikna felan etme gizlice eşinle işleri yürüt bişeyi yapmak istiyorsan onu gizlice yapıcaksınız o zaman işleriniz yolunda yürüyecek
Soran1 yılDediklerin çok doğru bunun için uğraşmak lazım
1 yılPara imkanı nedeni ile evlilik zor diyorsan. Düğünden sonra güllük gülüstanlık mı olacağını sanıyorsun ki. Bir de çocuk olunca. Masraflara yetişemeyeceksiniz. Düğünü sorun ediyorsanız. Asıl büyük sorun imzadan sonra
30 YorumlaEşimin kuzeni eşyalı ev tuttu. Altın da az istedi kız tarafı. Salon da belediyenin salonunu tuttular. Sosyal medyadan tanışmışlar. Umarım mutlu olurlar. Gerçi bir şey istemeyen kız horgörülüyor sonradan. Bende istememiştim. Pişmanım. Keşke ilimlerini sömürseymişim. 🤣
10 YorumlaSaçma sapan masrafları bırakıp yuvanızı kurarsanız çok basit aslında
23 Yorumla
Soran1 yılAilelerin istekleri olunca işler değişiyor
Soran1 yılHer açıdan haklısın da bakalım ne yapacağız
1 yılÇünkü her şey ekonomik sebeplerden kaynaklı. Kiralar olmuş bir asgari fiyat. Gıda fatura giyim kuşam için para bile kalmıyor. Bırakın artık insanca yaşamayı, karın tokluğuna çalışıyor millet. Ne çocuğunuzu adam akıllı büyütebilirsiniz ne de eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Kağıt defter bile olmuş 500 1000 lira. Haliyle insanlar artık evlenmek istemiyor. Daha geçen birisi nişan attı 2 milyon düğün masrafı çıktı diye. Eskiden bu paralara 20 ev alıyordunuz.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,1b cevap paylaştı.
1 yılTam olarak ne ki sorun, aileleriniz ne diyor?
15 Yorumla
Soran1 yılYani maddi durum olarak iyi değiller
- 1 yıl
Olsun nikah falan yaparsınız
Soran1 yılBizde düşünüyoruz da bakalım aileler de ikna olursa
- 1 yıl
Olurlar. Sİz yeterki çalışıp, paranızı kazanın.
Soran1 yılÖnemli olan ekonomik durum zaten o düzelirse kimse bir şey diyemez
- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
u 1 yılHayat şartları, pahalılık, çocuk bir sürü sorumluluk zor bu devirde
11 Yorumla
Soran1 yılMaalesef öyle 😕
Gizli Üye(25-29)1 yılSadece nikah yaparsın. maddi durumunuz yoksa sadece nikah yapın, komşular , akrabalar dans edecek diye neden trilyon para harcıyorsun 😁
24 Yorumla
Soran1 yılVallahi öyle 😕
Cevap sahibi1 yılÜzülme knka üzülecek bir şey yok.
- 1 yıl
mantıklı olan neyse o
Cevap sahibi1 yıl@anticooor07 fikrini sormadım yürü git
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılEvliligi insanlar zorlaştırıyor. Gereksiz düzeyde maddi beklenti içine girmedikten sonra evlenmek zor bir şey değil. Asıl mesele doğru insanı bulup onunla evliliği mutlu şekilde sürdürebilmek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEkonomik durum hukuki durum ve çevre durumu ve doğru insan bulmak zorlaştı yani yeni dünya duzenin amacu bu insanları tek yaşatmak istemeleri ama bunun için projeler var insanlar artık tek yasiyacak isteyen istediği ile takılacak öyle bir düzene giriyor dünya şu an
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eğer birbirinizi her türlü ekonomik kaygıların ötesinde seviyorsanız , yapmayacağınız düğün gözünüze batmaz. Kim ne derse desin umursamazsınız.
10 YorumlaNasıl zor? Düğün yapmak mı? Ev alıp mobilya alıp bunları ödemek mi? Eğer bunlar ise düğün yapmayın kardeş, bir daha görmeyeceğin akraba için bu kadar parayı çöp etmeye gerek yok. Aileler samimi akrabalar gelsin bir nişan yeter. Ev ve mobilyada maalesef şart. 10-15 yıl evin parasını ödemek gerekiyor bunun içinde maalesef çalışmak lazım ev için
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 977 cevap paylaştı. Direk nikahtan evlenin sizde. düğün nişan kınayı es geçin. Zaten hepsi birbirinden saçma uygulamalar.
26 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence sade nikah kıyin aileler arasında mevlut tarzi yapın olsun bitsin
22 Yorumla
Soran1 yılBende öyle istiyorum ama yine de yetmiyor
Cevap sahibi1 yılOlduğu kadar
1 yılDüğün kına nişan vesaire istemiyorsanız çok kolay yapmanız gereken nikah tarihi alıp o tarihte nikah kıymak tek masrafınız yol parası
Başlık parası yok ama satışlar el altımdan devam ediyor. (isteme faslı)10 Yorumla
1 yılMesela sizi en çok zorlayan kısım nedir? Düğün masraflarına falan girmeyin derim, nikah kıyın; diğer imkanlarınızla zamanla halledersiniz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,7b cevap paylaştı. Evlenene kadar sevişmeye devam. Belki imkanlar elverdiginde sevişmekten sıkılır, evlenmenize de gerek te kalmaz.
10 YorumlaAllah gençlere kolaylık versin bu devirde gerçekten çok zor.
20 YorumlaÇünkü anne ve babalarınız size ihanet ettiler. Gelecekten borçlandılar. Yani sizin hayatınızdan. Ele geçirdikleri paralarla yiyip içtiler. Uyaranlara da "yol yabdıı" diye çemkirdiler. Şimdi hesabı siz ödüyorsunuz.
00 YorumlaSâde nikâh kıyar evlenirsin kardeşim Dert ettiğin olaya bak
10 YorumlaFakirim ayrıldım nazlı yarından diye bir türkü var ona uygun soru
10 Yorumla
1 yılE yapın nikah geçin, artık herkes anlıyo bunu. söylüyolar da kime neyi beğendircez diye.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlenmek zor geliyorsa özellikle parasal konulara ilişkin bakış açılarınızı değiştirirseniz ve beklentilerinizi düşürürseniz evlilik hiç zor olmayacaktır.
10 Yorumla
1 yılMasraflardan kısabilirsiniz. Nikahla evlenin. Yemek vermeyin. Gibi gibi
10 Yorumla
1 yılbu devirde İstanbul'da değilsen 2 kişilik maaş ile ev geçindirilir
eğer buna rağmen imkanınız el vermiyorsa demek ki düşük maaşlı işlerde çalışıyorsunuz00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılAyağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız hepsi bu. Kimsenin yaptığını yapmak zorunda değilsiniz. Nikah ve sade bir şeylerle de olur. 500 bin yerine 100 bin harcayarak da halledilebilir
00 Yorumla
1 yılAileleri işin içine katmazsanız kolay olur.2 kişi çalışırsa biraz birikim varsa nikah yapıp evlenebilirsiniz. Eşyaları standart düzeyde seçebilirsiniz.
00 Yorumla
1 yıl1 milyon masraf edip evlenmek borçlanmak artık Hiç mantıklı bir durum değil ya sevdiğinle gidip Nikah Dairesinde nikahını kıyıp oturacaksın ya da yeni çareler arayacaksın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 435 cevap paylaştı.
1 yılSenin evliyken yaptığın herseyi ben bekarken yapıyorsam evlenmenin ne gereği var? İşte bunu evdekilere de anlatamıyorum. O yüzden evlilik mantıklı gelmiyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yılKenarda 2 milyon TL olması gerekiyor 👍🏻👍🏻 350 - 400 binin altında salon yok , şayet düğün yapılacaksa. .. ayrıca 800 - 900 takı tutar. 👍🏻 ev eşyası, gelinlik - kuaför filan derken..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 457 cevap paylaştı. Evet ciddi anlamda her şey hesaplanıldığında 700 800 k tutuyor ev hariç
Nişan bohçasıdır altınıdır düğün salonudur vs
Tabi bunları azaltmakta yine senin elinde00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHer zaman zorluklar oluşuyor siz başarırsınız el ele
her şey gönlünüzce olsun önemli olan el ele adım atmak
10 Yorumla
1 yılEğer beklemeyecekseniz sade bir nikah yapın bizim hayallerimiz var diyeceksiniz çalışın paranızı biriktirin öyle evlenin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 898 cevap paylaştı.
1 yılInsanlar yüzünden her şey Ateş pahası baştakiler şatafat içinde yaşarken alttaki biz kölecikler yokluk içinde yaşıyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
m 1 yılKimse evlenmek istemiyor..
Zamana bırak ve her şeyin oturması için sabret, belki bir düzen olur ve evlenmek için bahanen olmaz..00 Yorumla
1 yılEvlenmek cidden çok zor hem maddi hem psikolojik ama inanın bambaşka duydu, muhteşem bir his ve duygu
01 Yorumla- 1 yıl
@KeedimBenVeYatağımm ahahah nice name de eşimde olsaydı bari :)
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek zor değil sadece bu işin şovuna çok takılıyorsunuz.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 963 cevap paylaştı.
1 yılZor diyen yalan söylüyor kadın zorlaştırır kadın zor der trajikomik
10 Yorumla Zor maalesef. İmkanlar el vermeden evkenmek de sadece sıkıntı yapıyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,8b cevap paylaştı.
s 1 yılAile destek olmuyorsa çok zor. Düz nikah da yapılabilir yani düğün dernek çok fa şart değil
00 Yorumla
1 yılErkek adam olsun çalışsın çabalasın o zaman bak nasıl evleniyorsunuz
00 Yorumla
1 yılMilleti mennun edeceğim diye borca girmeye gerek yok resmi nikah 1.500₺ o kadarcık vardır. Yap nikahı hayatına bak...
10 Yorumla
1 yılEkonomi yüzünden. Bence evlilik saçma ama illa ki evlenecekseniz de düğüne para harcamayın daha çok yatırım ve arada da gezme
10 YorumlaŞahsen kendi yaşıtlarım gibi erken evlenmeyi tercih etmeyip ekonomik anlamda iyi bir düzen oluşturmak için çalıştım lakin kendime denk birini bulamadım kısacası kızların çoğu güven vermiyor sorun maddi değil manevi anlamda gol yedik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenmek lüks oldu artık. Millet evlenmesin, çoğalmasın, dünya nufusu artmasın diye yapılan bir müdahale olabilir
00 Yorumla
1 yılEvlenmeyin aç kalırsınız sadece zenginler evlensin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhele bide yatıysanız. o cocuk imkanları bahane ediyordur
01 Yorumla
Soran1 yılYok yatmadık
Gizli Üye(36-45)1 yılİmkan aramayın sizde, bir nikah tamam, düğün dernek gerek yok masrafa da. Eşyalı bir ev kiralayın birlikte sadece kırasını ödeyin tamam
00 Yorumla
1 yılKarşıma hep ortam kızları çıktığı için vazgeçtim
10 YorumlaHerşeyin dört dörtlük olmasına gerek yok. ev eşya zamanla alınır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılhiç değilse evlilik adı koyacağın bir sevgilin var ona da şükret bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMaddi durumunuz yoksa çok da zorlama evlilik için. Pek matah bir şey değil evlilik.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılImkaniniz yoksa neden evleniyorsunuz ya? Allah allah sonra cocuk oluyor onada bakarken sinirleniyorsunuz para yetmiyor diye..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇünkü insanlar zor. İmkanlar zor. Hayat zor işte. Herkes 939. Maskesini takıyor kime güveneceksin?
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar