Sizce kıza WhatsApp'ta, dm'den yazsam doğru olur mu?

Üniversitede okuyorum ve kız - erkek karışık bir yurtta kalıyorum. Kaldığım yurtta önceden de 2,5 yıl kalmıştım, ama geçen sene başında orada yer olmadığı için başka bir yurda kaydoldum. Bu sene ise benim okuduğum okula yeni yerleşen bir kızla birlikte bahsettiğim yurtta kalacağız. Kız yurda kaybolurken ben de yurttaydım, çalışanları ziyarete gelmiştim. Kız, okuduğu okulu söyleyince ona " Ben de orada okuyorum, hangi bölümde okuyorsun? " diye sorup sohbet başlatmayı düşünüyordum, ama o zamanlar başka bir şehre yatay geçiş yapmayı düşündüğüm için sorma gereği duymamıştım. Velhasıl kelam yatay geçiş yapmadım ve ben de o yurda kaydoldum. Yurt her sene başında duyuru vs. yapmak amacıyla WhatsApp grubu kuruyor. Birkaç gün önce WhatsApp grubu kuruldu ve bir şekilde kızın numarasını bulup adını soyadını öğrenip İnstagram'da dmden birkaç kez " selam, nasılsın? " gibisinden şeyler yazıp her defasında da sildim. En sonunda yine " Selam " yazdım, ama sanırım niyetimi kötü zannedip beni İnstagram'da engellemiş; ama benim niyetim sadece tanışmaktı. Sizce kıza WhatsApp'ta, özelden yazsam doğru olur mu?

( NOT: Numarasını da WhatsApp grubu aracılığıyla öğrendim. )

( Amacım öncelikle kızla tanışmak, sonrasında duruma göre flört etmek ).
Sizce kıza WhatsApp'ta, dm'den yazsam doğru olur mu?