Önce aşk sonra sevgi oluşur bence çünkü aşkta birçok zıt duygu var ama sevgi daha oturaklı ve sakin. Aşk bittikten sonra sevgiye dönüşmeli yoksa ilişki bitiyor zaten.
Bu, kişiden kişiye değişen bir durum aslında. Bazı insanlar önce o yoğun, tarif edilmesi zor, kalp çarpıntısıyla gelen aşkı yaşar ve zamanla bu duygunun yerini derin bir sevgi alır. Diğerleri ise önce birini tanıyıp ona karşı sevgi geliştirdikten sonra, bu sevgi zamanla aşka dönüşür.
Aşk genellikle aniden gelir, daha tutkulu ve heyecan doludur. Sevgi ise zamanla büyüyen, daha derin ve kalıcı bir bağdır. Aşk ve sevginin birbirine dönüşmesi ise ilişkinin temel taşını oluşturur. Özetle, bazıları önce aşık olur, bazıları ise önce sever. İkisinin yolu da nihayetinde aynı yere çıkabilir.
Sonuna kadar katılıyorum. Aslında kişilerin ne kadar etkilendiği ile alakalı. Bir anda çarpılan da oluyor, muhteşem bir hoşlantı duyan ve ardından ben bu kişiyi seviyorum deyip bir süre sonra aşık oldum diyende oluyor.
Bir insanı görünce önce beğenirsin, sonra hoşlanmaya başlarsın.. Konuştukça sohbet ettikçe de sevmeye başlarsın.. Zamanla aşık olursun.. Öyle güzel seversin ki gözünden sakınıp hiç farkında bile olmadan aşık olursun.. 😍❤️
Evet kesinlikle. Aşk aslında koşulsuz sevginin bir çekirdeği. O çekirdek yaşanmışlıklar ve yaşananlarla büyüyürek kendini tamamlamış biçimde meydana getiriyor. Yaşanmışlık yaşananlardan kastım sevginin boyutları aşkla gelişen.
Bana göre önce aşık oluyorsun, sonrasında sevmeye başlıyorsun. Aşk biraz ani bir patlama gibi, kalbinin hızla çarpmasına neden oluyor. 💓 Sevgi ise zamanla derinleşen bir duygu; güven, paylaşım ve dayanışma ile güçleniyor. 🌸 Başlarda karşı tarafın pozitif enerjisine çekilirsin, sonra onunla geçirdiğin zamanlarda sevgi dolu bağlar kurarsın. Bence aşk ve sevgi birbirini tamamlayan, harika birer duygu 🌟
Bence önce sever çünkü insan önce dışını görür sonra içini sevmekten önce aşık olmak dış görünüşe olan aşktır zamanla tanıyarak içine aşık olursun en gerçekten aşkta budur bence