Birini bul, tanımaya çalış, ısınmaya çalış, ölçmeye ve biçmeye çalış. Hadi sevgili oldunuz diyelim git ailesi ile tanış. Birkaç kez git gel. Giderken gergin ol. Acaba ne dicekler endişesi yaşa. Hadi kızı verdiler diyelim. Git salon tut, gelinlik al, tatlı al, kıyafet al, çeyizlik al. Kızın ailesi ya da senin ailen işinize burnunu soksun. Arada kal sürekli her iki tarafın gönlünü sıcak tutmaya çalış. Bu ne be. Allah aşkına bu ne. Beynim yandı ya.
Evliliğe giden aşamalar bir tek beni mi korkutuyor?
Evlilik içindeki insanlarin evli olmasi bile sıkıp , bunaltip , korkutuyarsa abicim senide bu hale bı nebze sokması normal pardonda niye evleniyirsunuz anlasak? Zaten bakır degilsindir cinsel ilişki yaşadın mı? Evlenmek için amacın ne mesela? Mutlu olmak mı? Yanliz mi kalmak istemiyorsun? Hiç biri olmuyor abi ne mutlu olabiliyorsun ne bir şey çocuk ise büyük bir sorumluluk. . ayrıca sen zaten evlenme şimdiden ne bu diyen adam hiç yapamax o eve girdigin anda yıllar geçtikçe üst üste daha boka saran bir ilişki oluyor herkesin hayatı böyle. Yani gerçekten bunlar çocukların önünde olmuyor belki ama iki insan bunları yaşıyor. .
0
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Evlenmeyi istemek ve istememek arasında sıkışıp kaldım. Ruhum o kadar yorgun ki mutfağa gidip su içicek mecali bile kendimde bulamıyorum. Beni yoran şey ise : bişeyler olsun diye çok aşırı emek vermemiz ve elimizde hiçbir şeyin olmaması.
Evliligi neden bu kdar çok istiyorsunki eninde sonunda aldatma olayı oluyor yani illaki bitiyor evlikleler evlilik içinde bence vazgeç. Evlendiğini için pişman olursun iyi bir tarafı yok evliliğin. Özellikle kadınlar bir zaman sonra mutsuz oluyorlar. bunu taşıyabilecek mısın. Ne yaparsan yap asla mutlu olmuyoruz mesela evlilik kadına göre bir şey değil. Ayrıca çoğumuz evlilikte daha özgürüz. Bekarken yapamadiklarimizo evliyken yapıyoruz git kendi evini al ve otur arkadaşım be bu evlilik sevdaniz boşu boşuna başınıza borç harç dert ediniyorsunzu kadın içinde aynı şey yazdıklarım
Aldatmadim. Ama her an artık aldatabilirim. Evet evliyim ve sana gerçeği söylüyorum ders alırsan. Eninde sonunda o çocuklar büyüdüğünde karilariniz elinize o evliliğin amel defterini verir bu aldatarak ya da intikam solarak olur ya da başka sekilde. Daha geçen gün bı kadın cumhurbaşkanına kocası hakaret etmiş ve bu sebepten halde atildi. Kadın 20 yıl sonra intikamıni o parmaklar arkasında iken aldı verdi boş kağıdı imzalattı dışarıya cikartcam. seni diye sonra evleri üzerine geçirdi sonrada boşadı. Yani evlilikler mutlu son değildir kadın için. Senin. Hatani gördüğünde saklar saklar sonra çıkarır. Erke k ise bu evlilik yolculuğunda tüm hataları yapar. Çoğu evlilik böyledir. uzak dur yoklasma git evini kur al yanına köpeğini git ise hayatını yaşa.
Baba evi yoksa kendi evin olsun kardeşim derdiniz bu min? Evliykende mutlu olamiyorsun aynısı devam ediyor diyorum . Birşeyler hep aynı. Neyse sen deniyeceksin belliki git evlen sonra ömür boyu nafaka ode.