Biraz zor gibi..
Kimi gittikçe kalır, kimi kaldıkça gider..

Biraz zor gibi..
Kimi gittikçe kalır, kimi kaldıkça gider..

Ruh, zamansız ve mekansızdır demiştim bir arkadaşıma. Mesele gönülü konuşturan olabilmektir.
Büyüğüm Sultanımın da şöyle bir sözünü okumuştum; Akıl ehli gönül ehlini anlayamaz demişti. : )
Öyle ki; Aklını benliğin istilasından kurtaramamış kâl ehli , hâl ehlinin dilini anlayamaz. Aklını gönül süzgecinden geçirip arındıramayan, derin kavrayış ve hisseziş sahibi olamaz. Gönül penceresi, aklı kibir, gurur, haset , benlik vb kötü sıfatlardan arındırmadıkça açılmaz. Benliğe hizmet edenin aklı derin idrak, kavrayış'dan uzakdır mânâdan, hikmetten uzakdır. (Nasipsizdir) Aklıyla sevenin sevgisi zahiredir, gönülden sevenin sevgisi enfüsedir. Hakikat ise batına hükmeder. İnsan ilişkilerindeki muhabbetin nişanesi de gönül gönüle vuku bulan yakınlıktır. Mesafeden, zamandan bağımsız uyum ve bağlılık içindedir. Sözsüz de şifadır birbirine... Birbirine şifa olamayanlar iki ayrı dünyadır. Muhabbetsizlik , iki kalbin ayrı yere ünsiyette oluşundandır.
Tabii ki, sevgi, karşılıklı anlayış ve saygı üzerine kurulursa, boğmadan ve bunaltmadan da yaşanabilir. İnsanlar, birbirlerinin özgürlüklerine saygı duyduklarında, sevgi daha derin ve sağlıklı bir hal alır. Sevmenin, karşı tarafa baskı yapmadan, onun bireyselliğine ve alanına saygı duyarak da mümkün olduğunu bilmek önemli. Bu şekilde, hem kendinizi hem de karşınızdaki kişiyi daha mutlu edebilir, ilişkinizi daha sağlam temellere oturtabilirsiniz. Özgürlüklerle dolu bir sevgi, en kalıcı ve değerli olanıdır.
Sevgiyi iki kişilik inşa edenlerin becerisi o, ben olmaktan çıkmış biz olmayı başaranların, ilişkiyi taşıyabilenlerin, güven düğümlerini atanların, kıskanmayı yalnızca birbirlerini sakınmak olarak yaşayanların becerisi o.
Teşekkür ederim 🙂)
Rica ediyorum.
Kendine guveniyorsa tabiki sever :) boğmak kıskançlık Faso fiso seni bugün kıskanan yarın hemen satar olmuş ee ben ne anladim kıskanmasindan :))) böylelerine evet don't call me up 🤙diyoruz I * over you diyoruz 🤟
Kesinlikle
Bana tenkyucu birini hatırlattı
Bence kesinlikle mümkün! Hem özgürlük hem sevgi aynı anda var olabilir. Sevgi, birbirine saygı ve güven üzerine kurulu olmalı. Önemli olan karşılıklı anlayış ve dengeyi bulmak. 🥰 Herkesin biraz nefes alabileceği zamanlara ihtiyacı var. Sevgiyi boğmadan, bunaltmadan yaşamak çok daha sağlıklı ve kalıcı olur. 💕 Kimi gittikçe kalır, kimi kaldıkça gider ama önemli olan doğru insanla bu dengeleri kurmak. 😘
Cevap
9Cevap
Sevebilir, eğer güzel sevmeyi öğrenmiş ise. Sevginin tanımını ilk anda kendi içinde nasıl yaptı ise öyle başlar sevmeye insan. İki insan da birbirini dinlemeyi, anlamayı bilirse sonrasında aradaki bağ hem kuvvetlenir hem güzelleşir. Ama tabi bunlar içinde birine karşı sevgisi olup nasıl yansıtacağını henüz keşfedememiş insanlar için geçerli. Maalesef genelde bunları yapan insanlar bambaşka durumları sevgi sanıp kırmayı, bunaltmayı, kısıtlamayı sevmek olarak adlandırıyorlar.
Sevebilir tabiki.. Ama bazen severken kıskanıyoruz.. Kıskandıkça da daha çok bunaltıyoruz.. Farkında olmadan da bu durumlar olabiliyor..
Karşı cins konusunda kısıtlarım. Onun dışında gelsin canımı yesin.
😃 yerse doyar yemesin.
Haklısın, bana doymasın 😻.
Bazen sevince sahibi olduğunu düşünen boş düşünceli olanlar var. Sevmek sahip olmakla değil değer vermekle oluyor. Kıskanmak doğal ama bunaltıp boğmak karşisındakine sevgi degil zarar
Özgürlük dediğin kadının tekinin hayatımdaki adamla saatlerce samimiyetle sohbet etmesiyse benim de buna gıkımı çıkarmamamsa özgürlüğü alsın onun olsun yobazın alâsı olurum sorun değil.
Sevmeyi ne doğru şekilde öğrendik ne de tam anlamıyla biliyoruz diyemeyiz. O nedenle sevemez insan.
Eğer karşılıklı güven varsa ilişki de zaten tam olarak bu tarz davranışlar sergilenmeden karşı taraf sevilir
Ama bu çok zor bir ihtimal. Seven insan kısıtlar, kıskanır, zarar gelsin istemez saçının tek teline...
Sevebilir tabiki. Ama o insanın da kendi sınırını bilen biri olması lazım. Kendini bilen bir insanı kısıtlanmaya da ihtiyaç duyulmaz zaten
Ben sevebilirim. Karşımdaki insanın da benim alanıma saygısı olmasını beklerim.
Güven ve gerçek sevgi gerektirir bu. Başka türlüsü mümkün değil.
Beni sıkarsa boğulursam kaçarım
Sevemez. İnsan olmasını istediği birii sever.
Gerçek sevgi, incitmeden sevmektir.
Ben severim güzel severim.
Aşk zoru sever neden olmasın
Sever de az kişi bunu becerir
Sevebilir tabi ki önemli olan zoru başarmaktır...
Sever. Ben öyle severim. Ama sevmiyorum kimseyi 😂
sever tabikide
Ee bu ben
Sever ama Zor olur
Öylesini bulmak zor.
Sever
Sever be
Sever
Sever
Fıtrata ters.
Sever
Sevemez