Severken ayrılmak?

3 hafta önce ayrıldık ve o günden beri hiç konuşmadık. Onu çok seviyorum ve o da beni çok sevdiğini biliyorum. En az 2 yıl için Londra'ya gidiyor eğitim için ve orada kalacak, sadece Noel gibi özel günlerde birkaç günlüğüne dönecek. Ama kesin 2 yıl mı belli değil, belki daha uzun da olabilir. Eğer orada başarılı olursa araştırma yapmaya devam edebilir. (Tıp okuyor.)

Gerçekten çok kötü durumdayım, her gece ağlıyorum. Onu çok özlüyorum, yakında tamamen gideceğini bilmek beni mahvediyor.

Yaklaşık 8 aydır beraberdik. Zaten uzak mesafe ilişkisi olduğu için birkaç haftada bir görüşebiliyorduk. Ayrılığı mesajla bitirdi. Daha önce de aramızda konuşmuştuk nasıl yaparız diye ama son noktayı o koydu. Çünkü devam edersek birbirimize umut verip daha çok acı çekeceğimizi düşündü. Çok uzun bir mesaj attı, ama arayıp konuşmadı bile, direk mesajla bitirdi.

Beni en çok üzen şey, son bir kez bile olsun görüşmeye gelmemesi. Ona göre son kez görüşmek bizi daha da zor duruma sokacakmış.

Ama ben böyle düşünmüyorum. Ona söyledim, onu son bir kez görmek istiyorum, son bir kez kokusunu almak, öpmek, sarılmak, yakınlığını hissetmek istiyorum. Son kez bile olsa. Çünkü gözlerimle onu giderken görürsem, o zaman belki içim biraz rahatlar. O da aslında aynı düşünüyor ama daha da kötü olacağını sanıyor.

Ama ben görmek istiyorum, gözlerimle onun gidişini görmek istiyorum. Yüzüme bakarak benden kesin olarak ayrıldığını söylemesini istiyorum. Böyle bir şey nasıl mesajla biter? Kendimi değersiz hissediyorum. Ama gelmesi için onu zorlayamam. Zaten denir ya "isteyen gelir", ama sanmıyorum onun geleceğini.

O kadar şeye razı olurdum. Onu beklerdim. 2 yıl uzak mesafe ilişki yaşardım. Haftada bir iki mesaj ya da bir kez telefon konuşması yeterdi bana. Ama o orada okulu yüzünden ilişki yürütemeyeceğini söylüyor.

Gerçekten çaresizim. Son bir konuşma bile yapmak istemedi ve her şeyi kuru kuruya bitirdi. Kötü ayrılmadık ama sanki ölüm gibi. Sadece ben hâlâ yaşıyorum.
Hanı benim için canını feda ederdi, beni çok istiyordu? İnsan severek hiç ayrılır mı..
Severken ayrılmak?