Aslında, ikisi de beni etkiler. Gözler, bir insanın duygularını, samimiyetini ve iç dünyasını yansıtır. Ama sözler, o duyguları nasıl ifade ettiğini ve aramızdaki bağı nasıl kuracağını gösterir. Gözlerdeki bakış ve sözlerdeki derinlik birleşince, gerçekten etkilenirim. Hem gözlerin hem de sözlerin uyumu, bir ilişkiyi güçlü ve anlamlı kılan şeylerden biri.
Beni etkileyen şey gözler de değil sözler de.. ben sadece aşka bakarım. . sevdiğim kadının beni gerçekten sevdiğinden emin olmam gerekiyor tabi ki de.. mesela oplumda, ilk izlenimler büyük önem taşır. Bir kişiyle ilk karşılaştığımızda, onun gözlerine bakarız ve o kişi hakkında hızlı bir değerlendirme yaparız. Bu değerlendirme, genellikle doğru olsa da, bazen yanıltıcı olabilir. İnsanlar, sosyal etkileşimlerde genellikle belirli bir imaj oluşturmak isterler. Bu nedenle, söyledikleri sözler, bu imajı destekleyecek şekilde şekillenebilir. Ancak, uzun süreli ilişkilerde, insanların gerçek yüzleri zamanla ortaya çıkar.
İlk gördüğüm insan Sûreti olur sonra da sözleri olur.
Gözler elbettensanı etkiler. Sözler ise Bunun tasdik eder.
Ama sözler mânâsız ise Gözlerin bir önemi yoktur. Gözler sana yolda yoldaşlık eder. Sözler ise seni Kalbe giden yolda eşlik eder. Oraya varmana yardımcı olur.