Yaşamın renklerini sevdim... yaşanılan tüm duyguları tablolara döktüğü için...
Bir şeylere inanmanın mutluluğunu sevdim... kendimi iyi duyumsadığımda, yanımda olacak insanların varlığını bildiğim için...
Her ne olursa olsun bir şeyin bittiği için üzülmek yerine yaşandığı için sevinmeyi sevdim... üzüntülere liman olursak, mutluluğun başka yerlere demir atacağını bildiğim için...
Sevmekten ve sevilmekten korkmayan insanları sevdim... sevme ve sevilmenin yapaylıktan değil, doğallıktan geldiğini bildikleri için...
Arkadaşlarımla geçirdiğim zamanları sevdim... içten bir sohbetin, tüm ağrılara iyi geldiğini bildiğim için...
Ve sevdiklerimin ellerini tutmayı sevdim... Avucumun içine bıraktığım yüreğime dokundukları için!!!
Sevginin gücünün her şeye yetip yetmeyeceği, genellikle ilişkiyi oluşturan diğer unsurlara bağlıdır. Sevgi, bir ilişkinin temel taşlarından biridir ve birçok zorluğun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Ancak, sağlıklı bir ilişki için sevginin yanında saygı, güven, iletişim, anlayış ve bağlılık gibi diğer unsurlar da gereklidir.
Sevgi, sorunları aşmak için güçlü bir motivasyon olabilir, ama tek başına her şeyi çözmez. Örneğin, iletişim eksikliği, güvensizlik veya sürekli bir dengesizlik varsa, sevgi bu sorunları çözmekte yetersiz kalabilir. Bu tür durumlarda, sevgi güçlü bir bağ kurabilir, ancak ilişkinin uzun vadeli sağlığı için diğer faktörlerin de dikkate alınması gerekir.
Özetle, sevgi çok güçlü bir duygu ve ilişkilerde önemli bir yer tutar, fakat her şeyin yolunda gitmesi için tek başına yeterli değildir. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir ilişki, sevginin yanı sıra karşılıklı çaba ve anlayış gerektirir.
İnadına ettireceğiz. Şöyle bir yazı okumuştum. Çoğaltmak lazım gökyüzünde kuşları, suda balıkları, yüzlerde gülümsemeyi, kalplerde sevgiyi, iyi niyeti, çokça merhameti, dünyada iyi olan, güzel olan herşeyi... Bu yazı bana o kadar iyi geldi ki nasıl desem dünyadaki kötülüklere rağmen kalbimizde niyetimizde hâla güzellikler varken neden olmasın ki. Bence bu çağa en çok yakışan şey iman, iman gücümüzü çoğlatırsak iylik, merhamet, vicdan hepsi gelir ve beraberinde güzelliklerde getirir inşallah..
Tamam işte bunların sebebi aldanmak, neden mi? Çünkü herkesi kendin gibi sanıyorsun burada aldanıyorsun! Senin yapmayacağın şeyleri de sana başkası yapmaz sanıyorsun aldanıyorsun..
Sevginin gücü her şeye yeter sanıyordum. Fakat öyle değilmiş. Bazen sevgi hiçbir işe yaramiyor. Bu karşımızdakinin merhametine insanlığına göre değişiyor