Evlilikten Korkuyorum ya da onunla mı evlenmekten korkuyorum?

Merhaba arkadaşlar, size hayatımın en önemli kararı hakkında danışmak istiyorum. 3 yıldır sevgili olduğum 31 yaşında bir beyfendi var. Kendisini çok seviyorum ona çok güveniyorum. Ben 26 yaşımdayım ve o benim ilk sevgilimdi son da olsun istiyorum illaki. Artık o ve onun ailesi evlilik istiyor ve bu sıralar ona bir cevap vermem gerekiyor bu konuda. O benden ve kendisinden emin ama bende geçmeyen bir korku var bu konuda. Kaygılarımı açıklıyorum

Kendisi odun biraz öküz birisi ve ben duygusal birisiyim , bu konuda sık sık gönlüm kırılıyor açıkçası.

Aşırı kıskanç birisi kıyafet konusunda ben çok açık giyinen ve uygunsuz gezen birisi değilim normalde de ama yeterli gelmiyor gittigim mekanlar giydigim kiyafetler konusunda anlaşamıyoruz. Kıskancliginin sebebinin beni korumak amaçlı oldugunu anlıyorum ama bu tartışmalarımızın önüne geçmiyor.

Hobilerimiz konusunda pek uyuşmuyoruz. Yani ben evlendigimde birlikte film izlemeyi isterim ama o hic sevmez. Ya da hep ben yeni yerlere gitmek gezmek istiyorum o evci birisi. Evliligimizde sıkıcı bir yaşamımız olacakmış gibi hissediyorum.

O titiz bir ailede yetişmis hala ailesinin evinde. Ben ise 6 7 yıldır tek yaşıyorum. Evlilikte yemek ve temizlik işlerinde kadın erkek tamamen eşit olmasa bile yinede birlikte rol almalı bende 9-6 çalışıyorum. Ama o biraz geleneksel yaklaşıyor bütün ev iş sorumluluk kadında ben ucundan yardım ederim diyor. Bu en büyük kaygı sebeplerimden olabilir. Bana gerekirse uğruna 5 yıl okuduğum mesleğimden ödün vermem gerektiğini, işimi evimden önde tutmamam gerektiğini felan söylüyor.

Ailem beni okuttu ve özgür serbest yetiştirdi. Babam hic istemiyor onu ama ben istersem de karşı olmuyorlar. Babam aklın varsa 30una kadar gez diyor, her kararının sonucunu sen kendin yaşarsın diyor bana bırakıyor.

Velhasılkelam onun yanında değilken bu düşünceler beynimi yiyip bitiriyor ama onun yanina gittiğimde aklım susuyor pamuk şekeri gibi oluyor. Onu gerçekten seviyorum. Ama evlilik ömür boyu bir hayatı paylaşacağın biri ile mantığımı nasıl kenara koyup yol alacağım, uzun vadede bu bazi olumsuzluklara yol acar mi bilmiyorum. Lütfen kendi düşüncelerinizi paylaşarak bana yardımcı olun en sonunda psikoloğa bile gidicem bu sebepten 😫

Evlilikten Korkuyorum ya da onunla mı evlenmekten korkuyorum?