Eşimle bir buçuk ay önce ayrıldık. Ama ben kopamiyorum hala geri gelecekmiş gbi hissediyorum. 8 yıl sevgili, 6 yıl evli olarak beraberlik yaşadık. Sevgililik sürecimizde o kadar cok ayrıldık ki sayamadim 3 ay 7 ay 1 ay iki hafta bu şekilde sürekli ayrı kalıp kalıp bir araya geldik, kendi ayrıldı kendi geri geldi bende hep kabul ettim. Evlendik bu defa evden gitti hep. Bir hafta iki hafta bir ay 3 ay snra dayanamayıp geri geldi. En sonunda gitti ve hemen boşandık anlaşmalı bir şekilde. Ben hala inanamıyorum geri gelecekmiş gbi hissediyorum. Gelir mi acaba.. depresyonda su anda ikimizde cok kötüyüz ruhsal olarak. Ailesiyle bile görüşmeyi bıraktı. Kimseyle görüşmüyor tek basına takılıyor bir de kızımız var. Sadece onla iyi. Neyse iste acaba geri gelir mi ne diyorsunuz
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKeşke böyle toksik bir aile ortamına bir de çocuk eklemeseydiniz. Ama olan olmuş. Anlıyorum alışmışlık var, sonuçta bumerang gibi sürekli geri dönmüş. O his maalesef bir süre daha kalacak. Zaten eğer yine döner de onu tekrar kabul edersen, bunu tekrar tekrar yapmaya devam edecek. Bu sefer dönse bile kabul etmemeni şiddetle tavsiye ederim.
Ben de yıllarca toksik bir ilişkide bulundum ve o diğerlerinin aksine bana her döndüğünde hayır diyemediğim tek kişiydi. Lütfen, onu tekrar kabul etme ve kendine biraz zaman tanıdıktan sonra bir noktada toparlanıp kendi hayatına odaklan. Kızın için stabil ve sağlıklı bir ortam şart. Gelecekteki partner tercihlerini sizden örnek alarak yapacak. Bunu aklınızda bulundurun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılGelir tekrar evet ama evlenmeseniz daha iyi bence. Bu kadar ayrılıp barışmak hiç normal değil. Evlenirsin bile psikoloğa gitmeyi şart koyman lazım ikiniz içinde
01 Yorumla
Soran1 yılGelirse oyle planlıyorum bende. Ama gelir mi iste 😞
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılvalla beni tarif eder gibi konuştun. benziyor hikayemiz. dönüp bakınca aldığım karardan pek pişmanlığım yok. ben iyim böyle. büyük ihtimal eşiniz pardon eski eşiniz de iyidir.
048 Yorumla
Soran1 yılSiz de mi sürekli ayrılıp barışıyordunuz
Soran1 yılPeki snra birileriyle iliskiniz oldu mu
- 1 yıl
sürekli kavga ediyorduk evet
- 1 yıl
hayır olmadı kimseye güvenmediğim için ciddi bir ilişki kuramıyorum.
Soran1 yılEşiniz peki o nasıl evlendi mi şimdi?
Sürekli kavga etmekten ziyade sürekli ayrılıp barışmak beni etkileyen sey. Siz de mi öyleydiniz? Sürekli kavga etmek baska ayrılıp dayanamayıp geri gelmek baska
Soran1 yılKimseye güvenmediğiniz için mi yoksa birisiyle olmak icin bedel ödemeniz gerektiği icin mi iliski yürütmek çok büyük bir sorumluluk nihayetinde
- 1 yıl
hayır biz hiç ayrılmadık ama çok kavga eder küser barışırdık. annesiyle birlikte yaşıyor. kızımda onla.
Soran1 yılNe kdr oldu siz ayrılalı? Kavgalardan kurtuldunuz icin rahatladınız siz tabi
- 1 yıl
sonuçta evlilik ciddi bir yatırım. maddi yatırım zaman yatırımı. sonuç alamayınca ise büyük bir batırım. bu anlamda ciddi bir ilişkiye zaman maddiyat ve maneviyat ayırmak gerekiyor. daha önce yaşadığımız travmalar bize yine batacağımızı söylüyor ve o yolu aynı hevesle yürümeyi tercih etmiyoruz.
- 1 yıl
evet gerçekten çok rahatım. hiç sinirlenmedim. bir sene oldu bu süreçte hiç sinirlenmedim çok sakin bir hayat yaşıyorum. kızımla çok daha kaliteli zaman geçiriyorum.
Soran1 yılKadına ne oluyor bu esnada.. tamamen kendinizi dusunerek bir seçimmiş gbi bu. Kızınız sizinle sadece görüş günlerinde görüşebiliyor me üzücü, biz kız çocugu olarak babasına ihtyaci olduğunda kendi demek yerine babası ihtiyacı olduğunu gözlemleyip kol kanat germeli bu da sadece yanyanaykem olabilir.
- 1 yıl
Kesinlikle katılmıyorum. Aldığım karar sonucu olumsuz etkilenen en çok benim. ait olmadığım şehirde yaşamak zorundayım ne için? kızım için. bunun için ciddi bir maliyete katlanmak zorundayım. ayrıca her gün görebileceğim kızımı haftada 3 gün görüyorum. sadece bir gece bende kalıyor. kızımdan uzaklaşmışta değilim. sürekli yanındayım o benim kızım ona kol kanat germediğimi kim söylüyor.
Soran1 yılİlk zamanlarınız nasıldı bide. Siz mi ayrılmak istemiştiniz?
Eşim depresyonda ve cok kötü ayrıca cok öfkeli herkese karşı is yerinde flan da agir tepkiler veriyormuş antidepresana başladı mesela- 1 yıl
kararı ben aldım. sekiz yıl boyunca çözemediğimiz sorunlar vardı. kendisinden bir kahve yapmasını rica ettim ve kendisi bunu reddetti. bu son damlaydı bardağı taşıran.
Soran1 yılKızınızı her gün görmemeyi tercih eden sizsiniz ama
Eşimde aynı bu şehirde kalmak istemiyor ama kalmak zorunda
- 1 yıl
bense aksine hafifleştim. çok sakinledim durgunlaştım. huzur içinde yaşıyorum.
- 1 yıl
hayır bu tercihi ben yapmadım. o evden çıkmama gitmeme sebep olan annesiydi. ben terketmedim evi terketmek zorunda bırakıldım.
Soran1 yılAltta yatan sebepler farklı tabi görünen kahve.. esiniz de atlattı mi süreci
Soran1 yılİlk zamanlar da mi sakindiniz
- 1 yıl
eşimle iletişimim yok. umarım atlatmıştır. hayatında ben dışında pek değişiklik olmadı. annesi yemeği yapar çocuğuna bakar. baba evinde prenses hayatına devam ediyor. bir sorun yaşadığını düşünmüyorum.
- 1 yıl
evden çıktım çıkalı hep sakinim. huzurluyum. gönlüm rahat. pişmanlığım yok. ani sinirler yaşamıyorum. kendimi daha iyi hissediyorum.
- 1 yıl
Bende bir şey sorabilir miyim? burcunuz nedir?
Soran1 yılHımm farklı bek çilekeş tarafım :)
Soran1 yılBen eşimin bu şekilde hissettiğini düşünmüyorum, vicdan azabı su anda bile cekiyor. Çünkü istese çözebileceğimizi biliyor kendi de ifade ediyor seni anlıyorum ama yapamadım diyor.
Soran1 yılBoğa Burcuyum
- 1 yıl
kızını görme sıklığı çok azmış. bu beni düşündürdü. neden bu kadar az görüşüyor kızıyla?
Soran1 yılEşiniz barışmak istedi mi snra peki
- 1 yıl
eski eşim boşanma sürecinde son ana kadar çok ısrarlıydı devam etmemiz yönünde. "sensiz yaşayamam" gibi cümleleri de olmuştur ama gayet güzel yaşıyor. :) ona göre basit sebeplerdi boşanma sebebimiz ama bence hiç olmamıştık.
Soran1 yılProtokole oyle yazdık 4.5 yaşında
Normal olan da bu şekilde zaten hakim de böyle karar verdi- 1 yıl
bende de öyle ama ben istediğim zaman sıklıkla görüşüyorum. kimse de engel olmuyor. hatta teşvik ediyor.
Soran1 yılBiz de hic bir olamadık aslında sorun da burdan geliyor hep ayril barış bütünleşmemizi engelledi. Kim kimsiz yaşayamamış yaşarız da zor olyr iste
Siz o zman eski eşinizle iletişimi kestiniz
Bz hala konuşuyoruz ara sıra- 1 yıl
evet iletişimimiz sıfır annesiyle görüşüyorum sadece oda çocuk için.
Soran1 yılBizim daha cok yeni zamanla o da sık görüşür. O ister de ben izin vermem diye talep bile etmiyor. Böyle zaten hiçbir şey icin uğraşmaz doğasında çaba yok ben ona alabilirsin dersem seve seve alır ama bi göreyim alayım demez minnet etmez
Soran1 yılSiz mi iletişim kurmak istemediniz eski esiniz mi istemiyri
- 1 yıl
eşim istemedi. bence medeni insan gibi iletişimde kalabilirdik. sonuçta aynı çocuğun velileriyiz
Soran1 yılEvet iletişim kurmamak da cok zor. Ama süreci zorlaştırıyor iletişimin devamı. Ayrılmak istemeyen taraf için zorlayıcı bir durum. Bende sırf durumu kabullenemediğim icin kabul ettim iletişim kurmayı öbür türlü daha zor geldi
Soran1 yılPeki eski eşiniz biriyle evlenecek olsa tepkiniz ne olr?
- 1 yıl
İnşallah mutlu huzurlu bir yuvası olur. Onun huzurlu ve mutlu olması kızımız için de çok önemli. Ama pek sanmıyorum böyle bir şeyin mümkün olmasını.
Soran1 yılBizde de tam tersini düşünüyor mesela eşim, evlenirsem mutlu olacağımı düşünüyor. Beni cok eksik bıraktı cunku ilgi vs anlamında
Ama bir kız babası olarak çocuğunuzun baska adamla aynı evde yasaması size zor gelmez mi mesela benm zoruma gidiyor düşününce- 1 yıl
En zoru o biliyor Musun. Bu anlamda kızımın biraz büyümeden evlenmesini istemiyorum. Büyüyünce evlenirse velayet davası açıp çocuğu alırım gibime geliyor. Ama şimdi olmamış bir şey için düşünüp can sıkmak istemiyorum.
Soran1 yılAlamazsınız ki anneden ayırmazlar hele ki siz yalnızsanız hic vermezler annede büyük bi eksiklik yoksa. Zaten ayrılığın zor kısmı bu, bunu dusunerek ayrılinmali bence, insanların çocuğu düşünme durumu bundan kaynaklı yksa kime ne koca koca insanların ayrılması…
Ben şahsen büyümesindense küçükken evlenirim en azından kabullenir küçükken, büyüdükçe daha zor olr eve dahil olan birine uyum sağlaması- 1 yıl
Alırmıyım alamaz mıyı orasını bile ama mücadelemi ortaya koyarım. Çocuğumu düşündüğüm için ayrıldım. Mutsuz anne babasıyla bir arada yaşanmasındansa mutlu anne babasıyla ayrı ayrı yaşasın daha iyi di.
- 1 yıl
Evlenmek o kadar kolay mı sanıyorsunuz sonrasında. Evliliğe sevgiye aşka bakış açınız değişiyor. Ben şahsen dünya güzeli olsa evlenmem bu saatten sonra.
Soran1 yılKişiye göre değişir ben ailenin önemli bir olgu olduğunu düşünüyorum çocuğun gelişimi açısından. Evladımın da ailesi olsun ilerde isterim o yüzden bir ailede büyümesini cok istiyorum.
Soran1 yılÇocuğun kararı ancak 10 yaşında soruluyor o zman sizi isterse gelebilir, anne verirse tabiki küçükken de gelebilir ama hangi anne çocuğunu verir ki sanmıyorum. İnsanlar neden evlilik icin canını dişine takıyor, maalesef böyle bir acı gerçek olduğu için.
- 1 yıl
neyse şimdiden olmamış şeyler için boşa kafa yormaya gerek yok olursa derdine düşerim.
Soran1 yılHayırlısı olsun hakkınızda
- 1 yıl
amin cümlemizin.
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, durumu gerçekten zorlu ve kalp kırıcı 😢 Bazen insanlar birbirinden kopmakta zorlanır, özellikle bu kadar uzun bir ilişki yaşanmışsa. Ama geçmişteki geri dönüşlere rağmen, bu seferki durum biraz daha ciddi görünüyor. Kendine odaklan, kızına odaklan. Belki zaman her şeyi çözebilir. Ama kendi mutluluğunu onun geri dönmesine bağlama. Kendine iyi bak, güçlü ol ❤️ Şu anda ikinizin de ruhsal olarak destek alması iyi olabilir. Sadece onun geri gelmesini beklemek seni daha da üzebilir. kendin için adımlar atmayı unutma.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 266,6b cevap paylaştı.
u 1 yıltakıntı yapmışsın.. bence düşünme
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılNarsist eşiniz…
Ve eğer koparsanız evet çok çok üzüldüğünüz bir dönem olur ama sonrası pırıl pırıl olur. Her sabah bedeniniz ve ruhunuz ağrıyarak uyanacağınıza sorunsuz bir güne başlarsınız.
Sabredin; dayanın acıya.
Evet çok çok zor.
Ama narsistle yaşamak daha zor.
Bırakın gitsin. İnanın kurtulmuşsunuz.
Dönecek mi sorusuna gelirsek. Daha iyisini bulamazsa döner genelde sürekli kabul edildiği yere. Ama soru şu olmalı. Kabul edecek miyim yine? Aynı acıları kendime çekecek miyim?
Ben bu kadar değersizliği hak ettim mi?20 Yorumla
1 yılumarım hakkında hayırlısı olur, uzuldum sızın adınıza, mesaj atsana belkı barısırsınız ılk adımı sen at
04 Yorumla
Soran1 yılArasira konuşuyrz zaten de bizden olmaz olmayacak biz değişmeyiz bu şekilde de mutlu olma ihtimalimiz yok diyo
- 1 yıl
nerede yasıyorsun? bence uzak dur sen de o zaman
Soran1 yılCok zor oluyor iste dediğim gbi beklentimi tuketemiyrm
- 1 yıl
ama bu sekılde kendıne zarar verıyorsun, dusunsene hayata bır kez gelıyorsun deger mı canını bu kaadar sıkmaya
Gelir
Ancak ne için tartistinz en son
Genelde kavga neden cikiyot015 Yorumla
Soran1 yılCok basit şeyler, ailesine maddi destek oluyordu sürekli o yüzden tartıştık mesela bi, kızımın saçını kesmiş kesme dediğim halde şok oldum ve nasıl yaparsın bunu flan derken kavga çıktı o günden snra bida toplamadık uç hafta flan o kavganın stresi sürdü snra da gitti evden. Bu kadar gerçekten ve hep böyle sorunlar
Soran1 yılHer şeyde inatlaşmaya başlamıştık artık ve hiçbir zaman bunlardan daha ciddi hir tartışmamız da olmadı hep aynı, hayır maddi durumumuz iyi flan degil dugunumuzu kendimiz yaptık altınlarımızı kredi çektik aldık ve yıllardır sadece borç ödüyoruz ailesinin dugunumuzde giyeceği kıyafetleri bile biz aldık ve bu esnada ben öğretmen o hemşire. Yıllarca sadece bir tane araba alabildik orta halli ne zman ailesinin evine gtsek para istiyorlardı
Bunu 6. Senede sorun yaptım sadece. Yetti canıma cunku artık.
Soran1 yılEvet ben bisey istediğimde tamam artık onun icin, hic yapmak istemiyor inattan bittik yani zamanla saygı sevgi azaldı
Soran1 yılCok eskiden tanıştık ortamda kuzenimin arkadaşıydı
Soran1 yılYok henüz bi yaklaşma çabası olmadı kurtuldum gözüyle bakıyordur şimdi. Görüyor kızımızı iki haftada bir alıyor.
Soran1 yılHerkes uğraştı evladın var yapma etme ama dinlemedi
Hiçbir zman kimseyi dinlemez zaten kafasına göre takılır
Soran1 yılEvet ama benm vicdanım rahat elimden gelen her şeyi yaptım
1 yılEğer istersen ınu bın pişman edernkağına köle eyrafına pervane sana baglı sadık olmasını sağlayan yol var garantılı ıspatlı
011 Yorumla
Soran1 yılNeymiş o 😃
- 1 yıl
Sen böyle dalga geç bn ispatlı diyorum demekkı sorun yalan
Soran1 yılNe alakası var :) dalga geçmedim ki
- 1 yıl
O yüzden mı gülücük koydun neyse bn garantı ve ispatlı diyorum bna yaz dm den anlatım
Soran1 yılAllah Allah gülücük koymakta ne var ki , ben mesaj atamaiyrm takip attım siz yazın bana
- 1 yıl
Xper yetmiyor ıkımızınde istersen fake gerçek ıstg ver hem ispatlı gorurusun
- 1 yıl
Bnımde yetmiyor xper
Soran1 yılBurdan yazın bi
- 1 yıl
Off bak ispatlı dıyorum sna daha ne anlatım ama şunu bılkı bana teşekkür edwceksın
Soran1 yılNeden burdan söylemiyorsunuz
- 1 yıl
Ya ıspatlı anlatıcam dıyorum ne anlıyorsun tm neyse urasamacıam sna ıyılık yaramaz bn dıcemı dedım
- Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
1 yılNeden gitti durduk yere mi
012 Yorumla
Soran1 yılHayır durduk yere olr mu kızımın saçını kesmis kesme dediğim halde o gün cok büyük tartışma çıktı uç hafta flan sürdü snrasinda gitti. Birbirimizle inatlaştık. Son olay bu yanı
- 1 yıl
Bence tek olay bu değil gibi geldi
Soran1 yılHep böyle küçük küçük olaylara asiri tepkilerimiz. Baska bir olay yok gerçekten. Herkesin bir saat kustugu konular bizim ayrılık sebebimiz oldu hep. Günlüğümü okudum dun 10 sene önce de aynıymış her sey
- 1 yıl
İyi olmuş Belkide bitmesi. şu an ailenle mi yaşıyosun kızınla
Soran1 yılYok kızımla ikimiz yaşıyoruz
- 1 yıl
Ekonomik özgürlüğün varsa hiç bakma arkana kızınla yaşamaya devam et. Baksana değişmemiş hiç
Soran1 yılVar sıkıntım yok maddi olarak, duygusal zorluk maddiyattan zor terapiste gidiyorum ama hala basedemiyrm en büyük sebebi de sürekli gidip gelmesi iste. ilk ve son gidişi olsa daha kolay atlatırdm benc e
- 1 yıl
Kızınla ne kadar sürede bi görüşüyor
Soran1 yılİki haftada bir görüşüyorlar
- 1 yıl
Konuş istersen al karşına
- 1 yıl
Hayatında başkası vardır belki de
Soran1 yılÖyle düşünüp üstüne gittim ve yok kesinlikle
Ana mesele şu, neden boşandınız?
06 Yorumla
Soran1 yılAyniii sürekli tartışıyoruz aslind cok basit mevzular ama eşim hic tahammül etmeyip hemen evden gidiyor. Herkesin yaşadığı klasik onu niye yapmadın bunu niye yapmadın
Soran1 yılEvet onun hep ayrılık çözümü yazdığım gbi ne olsa alıp basını gidiyor duralım konuşalım cozelim yok
Saygı mi kalır bunca ayrılıp barışmaya 😔
Almadık hayr
Soran1 yılTabiki söyledim gitmem terapiste asla dedi.
Sevgimizi hissedemedik öfkeden. Bilemiyorum öncesinde cok seviyordum da bende tükendim tabii. Çocuğumuz var ona da cok üzülüyorum
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. kardeşim yemis bi iliski
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBirde ben boşabilsem de kurtulsam
02 Yorumla
Soran1 yılNiye boşamıyorsun
Cevap sahibi1 yılAileler vs vs Bi ton sorun
Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Niye hayatı zehir ediyorsunuz ki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılGiden geri gelmiyor
04 Yorumla
Soran1 yıldefalarca gitti geldi ama
- 1 yıl
Bu gidiş başka.. bu gidiş başka..
Soran1 yılNiye baska ama hep aynı öfkelenip gidiyordu yne oyle gitti mahkemeye hızlı çıktık biraz. Şimdi de seviyorum zorlanıyorum ama yapacak bisye yok modunda
- 1 yıl
Yapacak bişey yok çünkü herkes kendi yoluna. Sen de teselli aramayı bırak gerçekle yüzleş.
Gizli Üye(36-45)1 yılBitmiş artik boş ver
00 Yorumla
1 yılOhooo
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem